Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Gyakorlatilag úgy hat az elemekre, hogy nem három, hanem négy elem fog lemerülni egységnyi idő alatt. Ami többletet ad egy elem, azt a két dióda "lenyeli".
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2017
Sziasztok! Lenne egy nagyon kezdő kérdésem mégpedig ha rámérek egy transzformátor primer és szekunder kivezetéseire mindkét oldalt sipolni kell a szakadésmérőnek?
Erre nem lehet egyértelműen igennel vagy nemmel válaszolni. Egyrészt függ attól, hogy a műszer hány Ω-ig sípol, másrészt attól is függ, hogy a transzformátor, amit mérsz, mekkora ellenállású tekercsekkel rendelkezik.
Ellenállásmérővel mérj, ne szakadásvizsgálóval...
Egy kis segitségre lenne szükségem.
Ha egy Litiumos aksit töltök egy 24V os tápról hogyan tudnék egy kis led visazajelzőt csinálni neki ami mutatja hogy mikor van töltés? A litiumos akucellál mellett van egy BMS is. Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem ,hogy készítettem egy Flyback Drivert .Tudja e valaki hogyan növelhetném az ív nagyságát?Egy kapcsolási rajz vagy link sokat segítene.Előre is köszönöm nektek.
Ez mehetett volna a litiumos topikba is.
Jó lett volna látni azt a BMS -t, töltőt, és akkut is mielőtt bármit is mondanánk...
Nos akkor átfogalmazva a kérdést a primer 70ohm a szekunder 0.04ohm bár ez lehet a mérőműszer pontatlansága is. Theát szerintetek ez működőképes trafó?
Ez a 4 nagyságrend inkább tűnik zárlatnak.
Mértem most pár trafót (pimer mindenhol 230: 2x15V 1,5 VA primer 1,6 kOhm szekunder 70 Ohm 12V 6VA primer 740 Ohm szekunder 3 Ohm 24V 6VA primer 740 Ohm szekunder 12 Ohm De pár napja kérdeztem egy trafós mérésemmel (választ nem sokat kaptam rá, valaki?), az izmosabb darab, de ott sincs ekkora különbség.
Látni kéne azt a trafót, így nehéz tippelni, a kávézaccos jóslásra hajaz a válasz. Mi van ráírva, mekkora?
Először egy izzólámpát köss sorba a primerrel, úgy mérd meg a szekunder üresjárati feszültségét. Ha normálisnak tűnik, akkor lámpa nélkül mérj.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Érintős kapcsolót szeretnék készíteni az autómba. Olyan működés kéne, hogy érintésre bekapcsol és a következő érintésre kikapcsol. Ezt mondták hogy jó lehet, de én ebből nem jöttem rá a működésére. Meg kérdés hogy ez a kimenetén folyamatos feszültséget ad e ki, hogy valamilyen relét tudjak vele ki-be kapcsolgatni. Link: Datasheet Köszi előre is A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2017
Ez egy porszivóban van benne és nem megy a gép szóval valószinü zárlat. Van itt néhány kép ha segit, bár a trafóról fogalmam sincs milyen lehet. Egy parkside 2000W porszivóban van. Ja és a 220V már közvetlen a bemeneten sem nem mérhető.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2017
Közvetlenül a bemeneten? A hálózati zsinór, és a kapcsoló jó? Biztosíték van?
Esetleg eltört/szakadt/égett a betápkábel...
Bizti nincs, a tápkábel jó, ha lehuzom a nyákról akkor mérhető a fesz ha rádugom akkor nem vagy csak 10-20V AC Ja és Tranyó és a relé között 45V DC ami nem tudom honnan jött.
Elég szűkszavú ez az adatlap, van itt egy jobb adatlap is. Még egy igazságtáblázat is van benne.
A 4-es lábon tudod kiválasztani, hogy az aktív szint alacsony, vagy magas legyen. A 6-os lábon tudod kiválasztani, hogy váltókapcsoló, vagy nyomógombként (gondolom) üzemeljen... A kimenet pedig CMOS, és elvileg 8mA a kimeneti áram. Tehát mindenképp kell utánna tenni egy tranzisztoros kapcsolófokozatot, mert közvetlenül relé vezérlésre nem alkalmas. Sőt, ha akarod, még működés közben is meg tudod nézni a videomegosztón... A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2017
A tápkábel lehet szakadt. Ha pl. a nulla szakadt (éppen úgy dugod be), attól még közel 230 V-ot mérhetsz a végén, ha kapna valamilyen terhelést, azonnal leesik, mint azt tapasztalhattad.
A tápkábelt mérd meg szakadásvizsgálóval. Ha sípol, mozgasd át az egészet, hátha meglesz a szakadás helye is.
Ezekben a porszívókban általában forgó dobot használnak a kábel felcsévélésére.
Amiről 2 csúszógyűrűs érintkezővel veszik le az áramot. Ezek szoktak idő előtt meghibásodni.
Ebben nincs forgódob, kb igy néz ki a gép: http://apron.hu/oc-content/uploads/138/44967.jpg
Ez nagyon jó köszi! Feldobtad a napom tiszta happy vagyok
Igen ezt sejtettem hogy kell tranzisztorozni pluszba. Találtam egy videót amit pont úgy működik ahogy nekem kell. viszont használ valami IC-t is, az nem tudod mire kell. Megnéznéd nekem kérlek? Ez a videó az
Egy tárolót használ, mellesleg teljesen feleslegesen. Ezek a modulok átállíthatóak tárolós típusra, nem kell hozzá az IC.
Idézet: „valami IC-t is, az nem tudod mire kell” Semmire, felesleges. Az egy flip-fop, de azt a funkciót (nyomógomb/kapcsoló) a touch IC is tudja, konfiguráció kérdése.
Gondolom ő sem látta az adatlapot, és a nyomógombos funkciót egy flipflop -al oldotta meg,
hogy váltókapcsolóként működjön. A panelon ott vannak az "A" és "B" forrpontok, azok megfelelő összeforrasztásával lehet beállítani a működési módot, szóval ahogy előttem is írták, a külső IC felesleges...
Igazatok volt a konnektor tövében volt megtörve -.- Köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok! A képen látható dioda "AE59A" milyen értékü lehet? Mert nem találok róla semmit. Ez egy 300Gb merevlemez elektronikába van. Vagy mivel tudnám helyetesíteni? Köszönöm
Sziasztok,
meg tudná valaki mondani, hogy ENNEK a DC-DC konverternek az Enable lábát milyen szintre kell állítani, hogy működjön? A Vin 12V lenne, és 3.3V-ot szeretnék a kimenetén. Rövidre zárjam a +12V-tal? Vagy épp ellenkezőleg, a GND-vel? köszönöm.
Nekem szabadon hagyva működik rendesen.
Sziasztok !Egy rövid kérdésem lenne.Egy takarékos villanykörtéből kiszedtem a belsejét.Na most a 220-s bemenetén kiment egy ellenállás,és nem tudom mekkora értékű.A kép nem a legjobb de a bal oldali csupasz vezetékre volt ráforrasztva.Honnan tudhatom meg ,hogy mekkora ellenállást kellene visszaraknom.Köszönöm a válaszokat előre is.
Szia!
Nagyságrendileg 5 ohm környéke, de lehet, hogy oka volt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |