Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   748 / 1158
(#) RoliNyh válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

A procid adatlapján ott van, hogy 2.66GHz. Ha 3.2GHz -en járatod, az plusz melegedést, és élettartam csökkenést eredményez. Valamint elképzelhető, hogy fagyni fog. Vedd visszább a szorzót, alapbeállításban 6.5 -re. Éppen fentebb mehetsz ha akarsz mondjuk 7 -ig, de nem biztos, hogy érdemes is...

Az egy dolog, hogy megy gyorsabban, de én 7 -es szorzó fölé semmiképp nem mennék,
az még egy ésszerű kompromisszum.

Ja, és ha a tuning miatt a procid behal, nem vállalok érte felelőséget.
Szóval elég lesz neked a 6.5 -ös szorzó is hidd el, már azzal is nyertél +133MHz FSB -t...
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
(#) Tomi20 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Sajnos nem jó a helyzet, a gép "terhelésnél" kékhalálozik, a szorzótól függetlenül, vissza kellett vennem 2V-ra a feszültséget, így stabil maradt. Akkor ennyit tud stabilan, ezt is tudom már, köszönöm.
(#) Gabó válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 5, 2018 / 1

Erre csak idézni tudom magam...
Bővebben: Link
(#) Tomi20 válasza Gabó hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Igen, de más szemszögből nézve az ember feszegeti a határait, ha lehetne jobb is, miért ne? De a Te látásmódodat is megértem.
(#) Gabó válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /

Tudni kell, minek mi a határa. Van aki tudja, van aki nem, de megkérdezi, és a választ elfogadja, van aki kipróbálja, de nem kérdezi, van aki nem tudja, de okoskodik (NEM rád értem ezt a pontot!) és másnak hülyeséget ajánl! Sajnos így is a lapod egy alap kategória, amibe lényegébe nem is bele illő CPU van, és még sorolható. El kell fogadni, hogy ez a vége.
(#) blasz hozzászólása Jan 6, 2018 /

Sziasztok,hogy én mit szenvedtem a nejem gépével el sem hiszitek.A reggeli első bekapcsolásnál sose jött be a windows,2x,3x kellett kikapcsolni majd vissza,utána egész nap hiba nélkül működött. Szétszedtem kifúvattam patyolat tisztára mindent újra pasztáztam,cseréltem sata kábelt is,utána megint működött 3 napot.Ma reggel felkeltem,gondoltam próbából elinditom a gépet de már csak hiba üzenetek hogy nem látja a hdd-t.Tettem be másikat,de dettó azt sem.Bedühödtem szétkaptam darabokba megint és akkor láttam,hogy mintha a sata csatlakozóknál levő 2db kondi teteje,mintha talán púposodna.Nem szivesen javitgatok alaplapot,de neki álltam kiforrasztottam a 2db kondit,6.3v1000uf,és kerestem bele hasonlót.Most 25v1500uf van beletéve és lekopogom azóta jó a számitógép.Pedig már,amikor bejött a windows javitás előtt mindent kipróbáltam,az alapra állítástól kezdve a biztonsági mentésig mindet,de nem segitett. Remélem megtaláltam a tényleges hibát és az lett javitva.2db sata port van rajta az egyik már régen sem müködött,most viszont az is megy.
Nagyon bosszantó hiba tud lenni az ilyen.
(#) FAZ1 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Most ha netán túlhúzás miatt behalna egy 2,66MHz-es proci - a mai világban - akkor mi van? Lassan már a kukákban is lehet itt-ott ilyesmit találni, mert egy kb. 10 - 12 éves típus.
Nem derült ki, hogy a szóban forgó eset valójában egymagos vagy dual-core.
Nekem/nálam - például
az egyik kétmagos (2,6MHz) az simán elmegy 3,1-gyel,
- míg a másik - a 2,8-as duál pedig - néha simán a 3,5MHz-et viszi.
De az sajna eléggé rosszalkodós fajta, mivel a BIOS is bibis kissé a cuccon (jól be kellene végre állítani).
Igaz, hozzá maga az alaplap is egy kukázott és feljavított termék .
Mint ahogyan mindkét processzorom, s az egyik gépben a 320GB-os Hitachi merevlemezem. Azt előző tulajdonosa egy kissé elég alaposan szétrúgta, így aztán reparálni kellett - magához az újraélesztéshez. A vinyó motorhajtása most így "átdrótozottan", de nagyon is jól működik.

P5098719.JPG

(#) FAZ1 válasza blasz hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Ügyes vagy!
Ilyeneket én is megcsináltam.
Az egyik nálam levő LCD monitorra például a "se kép se hang" volt jellemző. A púpos kondik cseréjével viszont - mintha egyből új lett volna!
S volt már ilyenem - számítógép táp, DVD lejátszó és LCD TV tápjánál is!
(#) blasz válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Szia itt az zavart meg hogy ahogy irtam,"mintha" pupos lenne a kondi épp csak lehetett látni a tetején valami pici ivet.Ugye itt nem úgy van hogy kikapkodom a kondikat átmérem és csere.de eddig megy az a lényeg.
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Jan 6, 2018 1 /

Ha ezt az "okoskodást" rám értetted, szerintem el vagy tévedve.
Te állítottad, hogy márpedig a ram 800MHz -es, és úgy kellene mennie.
Arra már nem volt ötleted, hogy miért nem megy annyin.

Én megmondtam mit kell beállítani, hogy 800MHz -en menjen.
Azt is megmondtam, hogy a 6.5 -ös szorzónál ne állítson többet, mert akkor már túlhajtja a procit.
Egyértelmű, hogy a RAM csak 2.1V -on képes 800MHz -en üzemelni, az alatt pedig csak 333MHz -en.

És ha figyeltél azt is előre megállapítottam, hogy a RAM miatt megy az FSB csak 333MHz -en,
a 400MHz helyett, persze te ekkor meg voltál róla győződve, hogy márpedig annak 400MHz -en kellene mennie mert az bizony 400MHz -es, még linket is adtál, hogy ezt bizonygasd.

(Egyébként csak mellékesen jegyzem meg, hogy annak idején ezek a "gamer" meg "akármilyen" ramok csak feszültségemeléssel tudták a 400MHz -et, és a 2.1V a gyártó szerint ajálott specifikáció.
Kissebb feszültséggel csak 333MHz -en mentek, mert gyárilag eleve a kissebb feszültség van beállítva a mobulon lévő SPD/PPD -ben is (remélem azzal tisztában vagy, hogy ez mi), amiből a BIOS a beállítandó értékeket olvassa ki mikor automatikus detektálásra van a RAM beállítva.)

Az már más lapra tartozik, hogy az X akárhány éves RAM, már nem képes a nagyobb sebességre, vagy az alaplap a gyenge pont...
(#) Gabó válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Hol is olvasod, hogy:
Idézet:
„Te állítottad, hogy márpedig a ram 800MHz -es, és úgy kellene mennie.”

Mert én SEHOL nem írtam, hogy ezzel a konfiggal 800on kell mennie, csak annyit, hogy a ramok 800asok!! Azért a két fogalom közt (kell mennie, és az, hogy mennyi amit bír) van némi különbség. Nem én nem olvastam el az első hozzászólást, és csak írtam a balgaságokat... Elsőnek inkább tanulj meg mondatot és szöveget értelmezni, utána írogass... Nekem itt a forumon már elég szépen bemutatkoztál a frankó ötleteiddel, és írásaiddal párszor, szóval... véleményedre és a többire NEM adok!
Amúgy meg mit is vártál egy "átalakított" CPU-lap kombótól?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) RoliNyh válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Nyilván az van, hogy a felhasználó azzal jön majd, hogy.:
"beállítottam amit írtál, ment két napot, most meg már nem megy a gép, mert behalt a proci".

Na hát akkor ne én legyek már a hibás, ha leírtam, hogy én nem ajálanám a proci tulhajtását.
Ha a RAM a gyári ajálást nem bírja, az nem az én hibám. De ha a proci azért megy tönkre, mert a gyári 2.66GHz -est 3.0GHz -en járatják, mert "én azt mondtam", az már az én saram lesz.

Ismételm én nem mondtam ilyet, ott van vissza lehet keresni, 6-6.5 szorzó a helyes beállítás.

Egyébként meg senki ne egy 5-10 éves gépen akarjon már tuningolni...
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Jan 6, 2018 /

Igaz, valóban nem állítottad, hogy annyin kell mennie, csak hogy 800MHz-es.
Az, hogy a gép alapból 667MHz -esnek ismeri fel, és ez a gyári beállítás, pedig nem "balgaság".
A 800MHz, csak akkor teljesül, ha úgy is van beállítva.
Az pedig, hogy rólam mit gondolsz a te dolgod...
(#) gyuszo hozzászólása Jan 6, 2018 /

Egy maibb példa : egy socket 1150 Intel alaplapba, amely támogtja az 1066 , 1333, 1600 Mhz-es memóriákat, hiába teszel bele 1600 Mhz-est egy Intel G3220 processzorhoz, az alaplap elindúl, megy szépen, de ha megnézed csak 1333 Mhz-en fog menni, mert a processzor csak ezt támogatja.
(#) Gabó válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 6, 2018 / 1

Igen ez is hozzá járul a ramok sebességéhez.
De mivel a fenti gép az eléggé hybrid kategória, hisz egy 775ös lapba egy 771es szerver proci lett téve, ezért eléggé nagy öröm lehet, hogy megy. Persze átalakító stb, de ha belegondolsz, maga a bios bios microcode listája se kimondottan ehhez a cpuhoz van. Persze lehet ide vagy oda frissítgetni, de az nem lesz az igazi. Gondolj bele, egy trabant se lesz merci, ha merci motort faragsz bele. Persze egy felsőbb kategóriás lapba jobb támogatás lehet ilyen téren mint ebben a sima mezeiben, de ott se lesz olyan, mint ha a gyáriba lenne belerakva. El kell fogadni, ez a kompromisszum sajnos. Vagy ez, vagy az.

RoliNyh: Amúgy én pont azért se adtam semmilyen ötletet, mint te, hogy fesz emeléssel hajtsa meg, mert tudtam, hogy az lesz a következménye amit írt. Ha meg még annyira se ért hozzá, akkor akár haza is vághatja a cuccost.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
(#) FAZ1 válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

"Egyébként meg senki ne egy 5-10 éves gépen akarjon már tuningolni..."

Szerintem meg épp az ilyeneket kell tuningolni, hisz ha tönkremegy a proci, már nem siratja senki. Ám egy próbát - azért talán csak megér -
oszt

- vagy megy
- vagy meghal ...

- "Naés?"
(#) vladcepes hozzászólása Jan 7, 2018 /

Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Egy asztali gép Asus P4P800-X hang driverét vadászom már kb 2 órája de nem jutok egyről a kettőre. Ha valaki tudna valamit megköszönöm!
Windows 7 32 bites van rajta. Driver Navigator-ral is próbáltam már de semmi.

1.jpg

(#) gyuszo válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Próbálkozz meg ezzel :
1. BIOS : Bővebben: Link
2. Audio :Bővebben: Link ( Vista driver )
Ha ez sem segít ezen, akkor erre marad az XP.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2018
(#) vladcepes válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Szia! A BIOS-nak nem futottam neki de a 2.- drivert megpróbáltam. Nem jó.
Az XP-s driver meg van,de az nem jó a Win 7-re

Én erre az alaplapra gondoltam az XP-t teljes egészében.
(#) vladcepes válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Értettem! Az volt előtte mármint a Win7 előtt. Most már nem rakom vissza inkább akkor szerzek egy hang kártyát.
Köszönöm a közreműködést!

Ebben az esetben elég egy USB-s külső is.
(#) renegat1 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Szia!
Itt találhatsz: Win7
(#) Epu2 válasza renegat1 hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Vagy itt. Anno sokat sikerült zavaros gépeim korában.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 7, 2018 /

Köszönöm a segítségeket ! ,egyenlőre nem akarja egyikkel sem. Még nem adom fel.
(#) bta válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 7, 2018 / 2

Ezzel kellett volna kezdeni: Bővebben: Link

Szvsz ami neked kell: Bővebben: Link

BIOS: Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza bta hozzászólására (») Jan 7, 2018 /

Köszönöm! Az erő legyen veled! Sikerült!
(#) CHZ hozzászólása Jan 8, 2018 /

Sziasztok.
DELL 980 jogtiszta WINDOWS 7 három hét kikapcsolt állapot után, hálózatra kapcsolva bekapcsolás nélkül indult. Képen látható hibaüzenettel. Felajánlott javításokat követően másik képen látható hibaüzenet jelenik meg.
Mit javasoltok, hogyan tudnám helyreállítani adatvesztés nélkül?

MOD: Figyelj az írásképre és a helyesírásra légyszíves. Ezen hozzászólás, és a többi ugyan ezen témában született hozzászólásod miatt, több moderálási kérelmet is kaptunk.
Köszönjük előre is!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) vargaf válasza CHZ hozzászólására (») Jan 8, 2018 / 1

Mi történik ha megnyomod az F2 gombot, a BIOS-ban beállítod a dátumot és az időt? Ezt kéri a kiírt szöveg.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2018
(#) CHZ válasza vargaf hozzászólására (») Jan 8, 2018 /

Valoban nem ok az idobeallítas, meg nem jottem ra, hogyan tudnam beallítani.

hiba3.jpg

Következő: »»   748 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem