Fórum témák
» Több friss téma |
Felkapcsolásnál,vagyis a minimumnál nem a lehető legalacsonyabban világít. Kb 30-40% nál. Utána lehet szabályozni,ha visszahúzom le minimumra akkor kb megint 30 % tehát nem lehet telyesen lehúzni,ott már kikapcsol. Gondolom gagyi változat?
Nem gagyi változat, izzóhoz készült, nem LED fényforráshoz.
Ez ettől kicsit összetettebb. Az ilyen dimmerek (fényerő szabályzók) fázishasítással operálnak, ezzel variálva az "áteresztett" feszültséget, tulajdonképpen a teljesítményt. Az viszont, hogy a fogyasztó, jelen esetben egy LED-es fényforrás, ezt miképpen tolerálja, hogyan reagál rá, teljesen más kérdés.
Értem. Majd erre leszek kíváncsi ha ez megjön : dimmer
Azt tudom hogy ehhez fog kelleni behuzzak szálat Nullát) ha jól gondolom.
Köszönöm! Szkóppal nem mérem meg , csak kíváncsi voltam.
Igen rá is van írva a 15 W-os működési alsó küszöb.
Sziasztok!
El tudná valaki magyarázni, hogy egy három fázist kapó háztartásban, ha a nullát kikötjük, a fázisok feszültsége megemelkedhet (a másik pedig csökken). Sajnos nem tudom megfogalmazni érthetően. Köszönöm!
Szia!
Az attól függ, milyen táprendszerű a fogyasztó? Mi a fogyasztó és mire van kötve??
Ilyen még akkor is előfordulhat, ha nem kötöd ki a nullát (ki az a m..., aki önként kiköti?). Ha egyik fázison lemegy a kismegszakító és valaki háromfázisú eszközzel dolgozik, visszadolgozhat a hálózatra. Ha a hiányzó fázison kicsi a terhelés, megugorhat a feszültség.
Elméleti kérdés. Egy átlagos háztartás, ahol 3 fázisú a betáp, plusz nulla plusz védőföldelés. A három fázis el van osztva nagyjából, de a terhelés különböző. Engem a magyarázata érdekelne, amiben elvileg szerepelnie kellene a fázisszögnek is, a folyó áramnak, meg a vektoriális szorzatnak is. De nem tudom összerakni sehogy, hogy érthető legyen (talán én sem értem).
http://www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tamop412A/2010-0017_48_elektr...5.html
ezt csillag pont eltolódásnak nevezik.
Szia!
Ezt azért ne nagyon terjeszd, mert butaság!
Néhány napja magam mértem. CO2 hegesztő ment 3 f-ról. A műhely 3f kismegszakítója nem ment le, de az óránál az egyik igen (többlet terhelés pl. mikró). Elpukkant a kapunyitó táp túlfeszültségvédője. Először én sem akartam elhinni, hogy emiatt. Hegesztés közben a hiányzó fázison 260-265 V is megjelent. Nem volt azon az ágon terhelés. Kicsit erőlködött a hegesztő, de működött. A vezérlés másik 2 fázisról ment. Ennek a hegesztőnek is csillagban van a trafója és a csillagpont nincs nullára kötve. Nem is szokás.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2018
Rossz hírem van! Annak az épületnek laza lesz a PEN csatlakozása. Ez okozza.
Magad írtad az előbb. Csillagponteltolódás. Semmi köze a PEN-hez. Megbízhatok benne, mert mikor felszereltem a napelemes rendszert, új földelést is készítettem és új elosztótáblát kaptak.
Jujujj! Kicsit nézz utána a dolgoknak! Nem akarlak megsérteni, de a PEN a Nulla, pontosan a csillagpont. És az az asszimetriátol tud eltolódni, Így lehetséges, hogy egyes fázisokon az N hez képes kisebb, vagy nagyobb feszültség mérhető.
Nem fogok utánanézni, mert már nem vagyok villanyszerelő.
Jól vizsgázott a Schneider Fi relé! Az 1.7 literes vízforraló villásdugójára, illetve az azt befogadó függő dugaljra kevéske viz fröccsent, a Fi relé azonnal leoldott
Sziasztok. Bocs ha már volt róla szó. Egy 7,6 kilo ohm ellenállással le tudom ellenőrizni az Ávk működését egy konektorban? (fázis-pe) Elvileg így 30mA folyik.
Van rajta egy teszt gomb. Az nem jó?
Nem . Azzal nem tudom meg hogy maga rendszer jó e.
Ha nem old le az csak jó.
Igen le tudod ellenőrizni. A 30mA-es ÁVK-nak már 30mA alatt le kell oldania, a 30mA az abszolút maximum.
Egyébként részleteket írhatnál, milyen fogyasztót véd, stb.
1 db van az elosztóban. Szerintem az egész lakás azon megy át.
Miért? Egy ellenállásal megtudod? ÉV méréseken ettől kicsit pontosabban kell mérni.
Miből gondolod, hogy nem jó az ÁVK illetve a hálózat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |