Fórum témák
» Több friss téma |
A HESTORE fórumból addig vedd vissza, amíg nem a modik teszik!
Kiforrasztva mértem,igen. 150 Ohm.
Kicsit elszíneződött a valóban zöld sáv a melegedés miatt. (gondolom,a kondik miatt) Azóta megoldódott a dolog, kicseréltem a 6 kondit, visszaforrasztottam az ellenállást, azóta hibátlanul működik. (élesebb képet nem tudok, 0,3MP kamerával) Köszönöm mindenkinek!
Én a TME-nél nézném meg.
Bővebben: Link
Sziasztok itt egy fórum társamtól szereztem ezt az orosz csodát,de nem tudom hogy müködik.Ha rákötök frekvencia generátort akkor csak számol megállás nélkül. Sajna gépkönyve,leirása és minden dokumentáció oroszul van egy kukkot sem értek belőle.
Hátha látott már valaki ilyet esetleg használt is köszönöm.
Talán, ha az A bemenetre adnád a jelet, és a kapcsolókat megfelelő kapuidőket beállítanád. A B bemenet időintervallum mérésre használható, azzal lehet leállítani a számolást.
Megirnád hogy mi lehet ennek a készüléknek a neve?Először úgy gondoltam hogy frekvencia számláló,és simán kiirja a rá kötött freki értéket,de csak számol.
Ha az RC generátort tekerem a frekvenciát rajta akkor gyorsul lassul a számolás. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
Частотомер = Frekvencia számláló( nem mérő )
A mért frekvenciák tartománya 10Hz-120MHz (0,12GHz-4GHz az LCS-51 egységgel); A periódusmérés frekvenciatartománya 0,01 Hz-100 kHz; Mérési hiba: - frekvencia - ± δ0 ± 1 egység. c. - periódus - ± δ0 ± ((3 ∙ 10-3) / n) ± ƒin / (ƒtact ∙ n); A mért időintervallumok tartománya 10-7s-102s; A frekvenciák arányának mérésére szolgáló határértékek - (10Hz-20MHz) / (0,01Hz-100kHz); A bemeneti jel feszültsége 33-34: - szinuszos - 0,1V-100V; - impulzus - 0,5V-100V; A kvarc generátor frekvenciájának instabilitása 1 napig - ± 5 ∙ 10-9; Bemeneti impedancia: - a frekvencia mérésekor - 15 kOhm / 80 pF; - az időtartam mérésekor - 1 kOhm / 100 pF; A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
Akkor tudnál abban segiteni mit hova kapcsoljak hogy ha ráadok egy bizonyos frekvenciát akkor csak az értéket kiirja és ne számoljon?
Ezt a neten találtam, ha a "Частотомер Ч3-34" kifejezésre keresel megtalálhatod a választ a kérdésedre.
Köszönöm próbálok valami leirást találni hozzá.
Köszi.
"Kiértékelés Önnek minden bizonnyal nincsenek színtévesztési problémái!" Egyébként,mint írtam is, az ellenállás barnára égette maga alatt a panelt, ezért nem látszik egyértelműen a színkód. És a cucc azóta is működik. Azért köszi.
Nem ragozzuk tovább, ez tervezési hiba. A régi készülékeknél nem volt ismeretlen az üzemszerűen melegedő ellenállásokat porcelán távtartóval szerelni és/vagy alatta néhány furattal a légáramlást biztosítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
'90 környékén még a suliban műhelygyakorlaton is egy (maradék) nyákból levágott csíkot kellett forrasztáskor a nyák és az ellenállás közé berakni, hogy a végén ne érjen össze az alkatrész teste a nyákkal.
A frekvenciamérő, a Magyar Honvédség műszerraktárából került ki. Rajta van az MH mérésügyi matrica.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
Sziasztok,ezt az orosz csodát ma átpucoltam belülröl,mondhatni katonás rend van benne,Van benne vagy 20db kihúzható panel,de már tökéletesen müködik,nem csak számol hanem mér is.Sok sok orosz videót megnéztem hogy mi micsoda rajta de maradtak még homályos részek a kezelését illetően de a lényeg már megy.Bővebben: Link
Szétszedtem egy meghibásodott olajradiátort. Ebben egyrészt van az állítható érzékenységű termosztát, valamint két fix hőfokú bimetál kapcsoló van a radiátor lamellájához fogatva egymás mellett, sorbakötve egymással. Az amelyik tönkrement (attól hogy a kábelsaru gyengén csusszant rá a hüvelyre és megolvadt a műanyag az érintkező körül) arra az van írva KSD-301R, 250V/10A, 180. Ennek a meghibásodottnak a hátuljából ráadásul ki is lóg egy kis gomb.
A kérdéseim a következők lennének: Miért van itt kettő fix hőfokú bimetál kapcsoló egymás mellett? Mi az a kis gomb a meghibásodotton? Elég ha csak egyet hagyok benne, vagy illő lenne pótolni? Ha nem, mivel tudnám helyettesíteni?
Annak a kis gombnak a megnyomásával nem lehetne "megjavítani"?
Nem sajna, mert a megolvadt műanyag miatt besült. De jó gondolat mert ez valami manual reset lehet de nem tudom milyen megfontolás alapján építették ezt be.
Ez valószínű 180 C fokos és ha kiold, a gomb megnyomásával kapcsolható vissza. A másik automatán visszakapcsol, az alacsonyabb hőmérsékleten kapcsol, egyébént ez üzem közben kapcsolgat is! Ugyanis ha feltekered a termosztátot, az nem kapcsol ki, mert a levegő hőmérsékletét méri. A radiátor(az olaj) ettől még túlmelegedne.
Biztosíték, ha a termosztát beragadna.
Üdvözlet!
Mean well tápegységgel kapcsolatban van kérdésem. Nem találtam a adatlapokon lényegi különbséget az RS és az LRS sorozat között. Illetve csak annyit, hogy az LRS-75-24 valamivel kisebb és olcsóbb az RS-75-24 nél. Tényleg csak ennyi lenne?
Igen. A régi módi szerint log, az új(kínai?) szerint lin, (vagy a fene tudja, mérni kell).
A kivezérlésjelzőmben van 2db,de szinte használhatatlan.Az utolsó 1mm ben lehet állitani rajta és igy nem lehet pontosan.
Akkor vagy ergya, vagy log. Mérés (középállás, kétfelé egyforma-lin). Tégy lineárist ("A" régi módi szerint).
Ha bármilyen audioeszközbe tippelni kéne akkor logaritmikus. (Persze vannak kivételek).
A hangerő-szabályzáshoz log, máshol ált. lin.
Hello! Én trimmer potiban még nem igazán láttam logaritmikust. Bár nem is kerestem ilyesmit mer értelmét sem látom. De ha az csak az utolsó mm-en állítható be, akkor ott a kapcsolásban, vagy az áramkör alkalmazásában van valami fatális hiba. (Pld. ha a kivezérlésjelző egy vonal szintű kimenetre való és Te egy végfok kimenetére kötöd rá.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |