Fórum témák
» Több friss téma |
Win 10 nél hol lehet megadni hogy mikor töltheti le a frissítéseket? Elegem van már abból hogy megeszi a nappali netemet ami korlátozott.
Ezek szerint októberben nem csináltad meg... Bővebben: Link
Köszi. Ki is ment a fejemből hogy megkérdeztem már egyszer. Megcsináltam csak azóta volt egy teljes rendszertörlésem.
Helló!
Mi a ....... van már megint ezzel az átkozott horizongóval tudja valaki? Miaphasom az az inkognitó és rejtett mód? Tegnap semmi baja nem volt, ma hazajövök, indítanám, és nyavajog... Nálatok megy? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2018
Nem csináltam semmit, most meg már megy...
![]()
Az inkognitó mód egy olyan böngészés, amikor nem tárol a gép sütiket és nem menti el az előzményeket (csak a rooter és a szolgáltató). Aki ezt nem ismeri, egy véletlen billentyűzet kombinációval is be tudja hozni. Nincs annak semmi baja
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
Igen közben kerestem én is, és már tudom.
A furcsa az volt, hogy nem volt itt semmilyen véletlen billentyűkombináció, mert be sem volt kapcsolva. Mint írtam magától helyreállt, szóval egyértelmű, hogy átmeneti szerveroldali hiba volt... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
Hihetetlen, ma úgy látom megint előjött az inkognitó mód probléma...
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2018
Tudtok olyan vírusirtót, ami a legkevesebb helyet foglalja? Az avast már 1.2Gb -nál jár...
![]() Csak a "Setup" mappája 755Mb, de törölni persze nem engedi...
Eset, nálam összesen 157+344MB, hacsak nem rakott még valahova máshova is valamit. De nem az antivirust kell használni hanem a smart security-t. A kártékony webhelyekre alapból fel sem enged, illetve ilyen linkeken lévő veszélyes tartalmakat letölteni sem enged, stb, stb. Az avastot felejtsd el, eset vagy avira.
Szép napot mindenkinek!
Akadt egy kis problémám: Az asszony számítógépének a billentyűzetére ráfeküdt a macska, ettől kezdve a rendszer /WIN7/ nem töltött be. Próbáltam a telepítőről az indítási javítást, nem tudta megjavítani. Van egy rendszerkép, arról visszaállítottam a rendszert, megy is rendesen, csak az a bökkenő hogy az asszony követeli a rég rendszert mert oda neki "fontos" dolgai voltak lementve. Az asztalra ilyen-olyan ikonok formájában. Utólag jutott eszembe, hogy a telepítő parancssorból kellett volna lefuttatni a chkds/f programot, de már ez a játék nem megy. Van-e lehetőség valamilyen módon visszaállítani az eredeti tönkrevágott rendszert vagy legalábbis az asztalt? Formázva nem volt. Valahol csak meg van a gépen, de nem tudom hol keressem. Sajna öregszek már és a memóriám nem a régi. Másik kérdés: A fennt említett gép AMD Phenom (TM) 9950 Qad-Core 2,20 GHz, 4.00 GB RAM (3,12 használható) , szóval nem egy mai jószág, és olyan lassú mint a csiga. Ez normális jelenség ennél a gépnél? Egyébként elvileg Vistára van optimalizálva a leírások szerint. Ha valaki dna egy öletet, megköszönném.
HDD esetén vissza állítható kis trükközés árán. SSD-n nem. Azt nem írtad, mid van
Szia az első problémához nem tudok hozzászólni,hacsak nem rendszer visszaállitás még segithet,de nekem is egy régi AM2+ 6400 2 magos proci 4Gb memóriával és cseppet sem lassú elég szaporán dolgozik.Nem hardveresen lesz a hiba.Ha minden jó persze.
Kösz a reagálást. HDD vinyó van, IDE kábellel. Talán a GetDataBackkal megpróbálkozhatnék?
Rendszer visszaállítást már csináltam, de pont erről a rendszerállapotról nincs rendszer visszaállítási pont, csak régebbiek vannak. Egy orosz porgrammal frissítettem nemrég az illesztőprogramokat -csökkentett módban és nem tudott rendszer visszaállítást csinálni- és az kiírta hogy a számítógépen néhány probléma található /nem részletezte/, javíttassam meg. Elvileg minden jó, szerintem. Ha szoftver hiba, akkor melyik programnál kutakodjak? Nem javíttatom, annyit nem ér ez egész.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2018
Ha rendszervisszaállítást csináltál, akkor szerintem nem nagyon érdemes tovább kutakodni - az mindent törölt, felülírt. Az Asztal/Desktop könyvtárakat mindenki felülírja.
Egy dolgot még meg lehet próbálni, valamilyen törölt fájlt visszaállító programmal .url, .lnk kiterjesztésű fájlokat keresni a teljes diszk területen. Talán előkerül néhány, de ennek kicsi az esélye.
Arra a formára azt már biztos hogy sehogy nem tudod visszaállítani, nem is nagyon értem hogy miért kellene. A getdataback is csak fájlokat állít vissza, az a rendszer számára abban a formában nem elég. És csak abban az esetben ha egy másik meghajtóra telepíted, erre a meghajtóra nem lehet, de azt le is írja. A hiányzó ikonokat percek alatt lehet pótolni, esetleg hiányzó szoftvereket szintén. Fájlokat meg elvileg nem törölhetett ha azok nem voltak a rendszer részei.
Ha az a konkrét probléma hogy adott szoftver adott fájljai vesztek el, mint pl. egy word dokumentum vagy hasonló, azt a getdataback-el vissza lehet hozni egy másik működő rendszerbe betéve ezt a HDD-t, de saját magán nem tudod visszaállítani. A másik kérdésre, egy 4 magos procinak 4 GB rammal hasítani kellene, akármilyen régi is az a proci. Tennék egy próbát egy másik gépben a szükséges fájlok visszaállítására, majd formáznám a HDD-t és újratelepíteném a rendszert (mondjuk a 7-et nem, inkább a 10-et).
Vidd át egy ismerősödhöz a HDD-t és mentsétek le a kellő fájlokat. Újratelepítés. Tanítsd mrg a feleséged, hogy minden kellő dolgokat egy másik partícióra mentsen.
Két HDD van a gépen, az egyik szinte üres. Nem is az ikonok fontosak, hanem az a problem, hogy hogy az anyósomról készűlt képeket -aki tavaly halt meg- is oda mentette a feleségem azzal a sok szürke állománynak nevezett valamijével. Pedig nem is szőke. És már néhányszor el lett neki magyarázva hogy mit hova mentsen.
D Wye és blasz: elnézést kérek, rossz értékelő gombra klikkeltem. Majd próbálkozok az általatok küldött leírások alapján. Kösz a segítséget.
Gondolom a cica nem törölte a képeket, szóval azokat könnyen előkerítheted, azért találták ki a keresőt.
Elindítod (nyomsz egy [Win]+[F] billentyűkombinációt), és beírod a következőt (jobb felső sarokba).: *.jpg Majd az egérrel a keresés helyét, a Számítógép -et is kiválasztod (pirossal jelöltem). Ennek a szűrőnek a hatására minden jpg kiterjesztésű képedet elő fogja ásni (ami eltart egy darabig), biztos lesz pár száz/ezer darab. Ha végigmegy, esetleg próbálkozhatsz a *.jpeg kiterjesztéssel is. Ha a talált képek közül az egyik is ismerős, jobb gombbal rákattintassz, és az előugró menüben a tulajdonságokra kattintva máris megnézheted melyík mappában található az adott kép... A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2018
Ha rossz helyre klikkeltél, a jóra még klikkelhetsz. Csak előtte még klikkelni kell a rossszra is, mégegyszer. Akkor eltűnik a piros, és klikkelhető újra a jobboldali.
Sziasztok!
Win 10 feladatkezelőben a processzor, a teljesítmény lapon teljes terhelés alatt sem éri el a 100%-ot.Everest stabilitás teszt fut, ott a cpu kihasználtság 100; Specci CPU órajel 2999.2 ~100% , Feladat kezelőbe viszont csak 2666Mhz 80% az eredmény.Proci E8400 3.00GHz
Nos, ez a mutatvány úgy érzem megfőtt...
Azt hiszem erre mondják, hogy cseberből vederbe estem... ![]()
Nem hiszem hogy 3-500 mega akkora gondot okozhat.Csak nem 40 gigás a vinyód.
Nekem 0Mb méretű a víruskeresőm: nem telepítek fel nem megbízható forrásból semmit. Nem keresek fel megbízhatatlan oldalakat, és nem indítok el minden futni akaró alkalmazást. Ha mégis bekapnék valamit, 10perc alatt visszaállítom a rendszerem egy képfájlból. Fontos dolgokról 3x van biztonsági mentés. Nekem több nem kell. Kis gondolkodással minden vírus kikerülhető (nekem kikerülni sem kell, mert nem találkozok velük). Persze lehet írni, hogy tele van a gépem vírussal, csak nem tudok róla, de ennek igen kicsi a valószínűsége. A vírustól általában belassul a gép, furcsa dolgok történnek, azonnal észre lehet venni.
Mivel HDD-ről beszélünk, az nem képes teljesen felül írni az adatokat. Csak rétegzi őket egymásra. Egy szaki még a legelső feltelepített rendszer fájljait is képes visszanyerni, igaz, azt szó szerint steril laboratóriumi körülmények között. Keress ilyen szervizt, ahol ezt vállalják. Tudom, nem olcsó, de végső esetnek ezt ajánlom.
Én úgy kaptam virust hogy szintén semmi gyanus oldalon nem jártam,semmi ismeretlent az emailba nem nyitok meg hanem azonnal törlöm.És mégis jött a virus.2 órát kutakodtam mire meglett a program ami letörölte.Sajnos ez már hozzátartozik a mai világhoz.Azóta van virus irtó fent a Malware azota nincs gondom,és nem is fogja a gépet sem.Indulásnál elvesztek +5 másodpercet miatta.Kibirom.
Ha ez ennyire egyszerű lenne ahogy írod, akkor ezek a cégek egyetlenegy darabot sem tudnának eladni a termékükből, pedig elég sokat eladnak. Ma már az égvilágon semmit nem jelent hogy milyen oldalakat látogatsz, vagy mit mersz vagy nem mersz elindítani.
Ha nincs ezt ellenőrző szoftver a gépeden, úgy kiírsz vírust optikai lemezre is akár hogy észre sem veszed. Meg a HDD-n is ottmarad mert nem is látod, egyáltalán nem biztos hogy lassítani fogja a gépet. Még azt sem veszik általában észre hogy más is olvassa a leveleiket... Idézet: „...úgy kiírsz vírust optikai lemezre is akár hogy észre sem veszed...” Egy ilyen áakciót nekem is sikerült végrehajtanom anno. A szerencse az volt, hogy az a vírus csak egy gyengécskébb fajta volt, így nem sok mindent csinált. Amúgy a lemez setup.exe fájlját kapta el szegényke, de mivel hamar fény derült rá, így gyorsan ki is halt... A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2018
Moderátor által szerkesztve
Megpróbálok összetetten válaszolni.
A keresés, mint módszer nekem is megfordúlt a fejemben, csak most speciel nem aktuális a számítógéppel való játszadozás mert az asszony hol gépezik, hol tévézik, de a gép akkor is megy. Majd sort kerítek rá. Most már lenyugodott a tegnapi hisztizés után. Egyébként a fiam informatikus de mivel már néhányszor elmagyarázta neki hogy mit és hová, tovább nem foglalkozik vele. Én nyugdíjas vagyok, ráérek kínlódni. Ha meg morog valamiért, "aki haragszik, majd megbékél". Különben is eléggé nagyot hallok, nekem aztán beszélhet. Ez a pozitív oldala a süketségnek. Más: említettem, hogy javíttatással nem foglalkozok, főleg nem adatmentő szakikkal. Amikor első ízben használtam a GetData Backot, az is visszahozta még a legelső telepítést is. Na és a tárgynál maradva: végső soron a mobiltelefon memóriájában is megvannak a képek, elő lehet vakarni. Megint más: Nem tudtam hogy felűl lehet írni a rossz klkkelést. Hiba javítva. Mindenkinek köszönök mindent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |