Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok!
Nátrium perszulfátos maratásról tudtok valamit mondani? Videókat láttam róla de tapasztalatokat szeretnék.... fotózáson NYÁK-nál használható? Mert vaskloridot sehol nem kapok...
Mindegy hogyan készültek a vezetősávok, a perszulfát megeszi a rezet, ahol nincs védve. Használni nem hazsnáltam még de úgy tudom, idővel elbomlik, tehát csak annyit érdemes bekeverni (feloldani), amennyit fel is használsz.
Egy titka van , kb 30 fokra kell melegíteni maratás előtt. Teljesen szagtalan hónapokig eláll .
Akkor maratás közben sem fejlődik elvileg gáz, tehát lakásban használható...
Igen kerestem! De 80 km körzetbe nem találtam!
Csak sodiumot..
Maratás közben is szagtalan , panel konyhákban való használatra fejlesztették ki ..
Maratás során bekékül ha telítődik rézzel lehűlés után rézgálic (rézszulfát) kristályok keletkeznek az alján amiről egyszerűen leöntöd a folyadékot és kicsi nátrium perszulfát pótlással újra használhatod . A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
A HeStore-ban kapható, én is onnan rendeltem: Bővebben: Link
Igen... köszönöm!
Őket énis megtaláltam, csak nagyon messze vannak!
Tetszenek ezek a "panelbarát" megoldások!
Mert igy társasházba kicsit nehéz! Megrendeltem egy flakonnal! Ha megjön beszámolok a fejleményekről!
Idézet: Majd lábujjhegyen fogsz maratni ... „Mert igy társasházba kicsit nehéz!”
Ha jól emlékszem a Donauchem-nél nagyon olcsón van vasklorid, viszont azért személyesen kell elmenni. Talán 20 liter a legkisebb elhozható mennyiség, de 90Ft volt literje amikor én vettem.
Svájcba elég körülményes 20l vaskloridot kivinni .
Èn csak azzal maratok.Kicsit hosszabb idő mire leszedi a vaskloridhoz kèpest,alámaródás kizárt,kevès gázt de termel!!Ne konyhában!!!Idővel gyengül kb 3-5 használat után..Nálam hónapokig állt pekecben semmi gondja...Most öntöttem el,mert a 10.panel után már reggelig állt a klisé a löttyben mire lemarta a rezet.Most állok rá a vaskloridra..
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
Azúr-ban kilo-ra lehet venni. Árát már nem tudom 2 éve vettem 5 kilot.
De azt tudom, hogy nem volt drága. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
Ajánlom figyelmetekbe. Akár fotózáshoz, vagy laminálás , vagy vasaláshoz is.Vagy maszkoláshoz , vagy bármi ilyesmihez. Kinek milyen a leleményessége lehet tovább fejleszteni.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
Abból a szempontból jónak tűnik, hogy egy réteg nyomatot teljesen átlátszatlanná lehet tenni, nem kellene két réteggel vacakolni.
Viszont. Egyrészt kb. 90 Ft egy 14 x 14 cm-es darab (füstfólia lap), másrészt furatból és/vagy egyéb, körbezárt területről úgy kellene kézzel/csipesszel kiszedegetni az oda nem ragadt fólia területeket. Vagy úgy csinálni, mint ahogy a hölgy is. Egy valamilyen lapot el kellene használni, amire kevésbé ugyan, mint a festékre, de ráragad a fólia. Ehhez képest a két réteg írásvetítő fólia takarékosabbnak tűnik.
Meglehet azt a fóliát olcsóbban is szerezni biztos. Viszont én úgy látom a betűk közepéből is kijön a darab, tehát a körbezárt területekről is lejön.
Senki nem mondta, hogy nem, csak nem olvasod el a választ
Szerintem meg nejed vannak mondat értelmezési hibáid.Vagy szelektív a látásod.
Idézet: „másrészt furatból és/vagy egyéb, körbezárt területről úgy kellene kézzel/csipesszel kiszedegetni az oda nem ragadt fólia területeket.”
Nem olvastál figyelmesen, mert ez a folytatása:
Idézet: A hölgy valamilyen lapot laminált rá a füstfóliára, azzal húzta le a felesleget. Ezzel a módszerrel a füstfólia és a leszedő lap is megy a levesbe teljesen. „Vagy úgy csinálni, mint ahogy a hölgy is. Egy valamilyen lapot el kellene használni, amire kevésbé ugyan, mint a festékre, de ráragad a fólia.”
Nem én állítottam, hogy nem jönnek ki a körbezárt területről az oda nem kellő részek.A többi ezen felül csak mellé beszéd ,és magyarázkodás.Én jól olvastam, és jól értelmeztem , amit írt , és arra lett a válasz is, és nem a valamilyen ilyen olyan fóliára lett a reagálás.Egyébként se tudom, miért lett a körbezárt részek kiemelve, mivel meg kell nézni a videót, és úgy kell csinálni végig.És nem pedig, azt mondani, hogy vagy akkor úgy kell csinálni, mint a hölgy .Mi az , hogy vagy ?? Nem vagy hanem pont úgy kell csinálni.A vagy akkor állta volna meg as helyét, ha neki lett volna egy másik ötlete , de mivel nem ez as helyzet, így nem a hölgyre kell , azt mondani, hogy vagy, mert pontosan úgy kell csinálni ahogy ő, és nincs vagy.
Mégegyszer akkor, senki nem állította
De ne bosszantsd magad ezen, A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
Mégegyszer, akkor ne kavarj feleslegesen.
De ne zavartasd magad.
Sziasztok!
Vett valami mostanság ALdiban laminátort? Nem tudom hogy lehetne megtudni hogy alkalmas lehet nyákokhoz is de hátha...
Nemtudom ugyan az e a Laminator ott nálad mint itt nálunk de igen most akciós! 16€!!
Töprengek rajta egy hete énis!
A laminátorokkal egyetlen gond lehet: a fűtőteljesítmény a fóliához van beállítva.
Ha kitapasztalod, hogy mennyire kell előmelegíteni a panelt, (rácsos tálca alatta egy kiszolgált hajszáríróval) akkor szinte bármilyen laminátort használhatsz aminek elég nagy az áteresztése.
Ez mondjuk igaz.... nekem csak Dyr foliához kell... arra biztos elég, de vasalásoshoz már lehet kell az előmelegítés!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |