Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1259 / 1388
(#) Firefighter1 hozzászólása Jan 24, 2018 /

Sziasztok!

Nátrium perszulfátos maratásról tudtok valamit mondani?
Videókat láttam róla de tapasztalatokat szeretnék....
fotózáson NYÁK-nál használható?
Mert vaskloridot sehol nem kapok...
(#) Bakman válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Mindegy hogyan készültek a vezetősávok, a perszulfát megeszi a rezet, ahol nincs védve. Használni nem hazsnáltam még de úgy tudom, idővel elbomlik, tehát csak annyit érdemes bekeverni (feloldani), amennyit fel is használsz.
(#) Gafly válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Idézet:
„Mert vaskloridot sehol nem kapok...”

Boltban kerested?
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Egy titka van , kb 30 fokra kell melegíteni maratás előtt. Teljesen szagtalan hónapokig eláll .
(#) Firefighter1 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Akkor maratás közben sem fejlődik elvileg gáz, tehát lakásban használható...
(#) Firefighter1 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Igen kerestem! De 80 km körzetbe nem találtam!
Csak sodiumot..
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 24, 2018 /

Maratás közben is szagtalan , panel konyhákban való használatra fejlesztették ki ..
Maratás során bekékül ha telítődik rézzel lehűlés után rézgálic (rézszulfát) kristályok keletkeznek az alján amiről egyszerűen leöntöd a folyadékot és kicsi nátrium perszulfát pótlással újra használhatod .
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2018
(#) fsub válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

A HeStore-ban kapható, én is onnan rendeltem: Bővebben: Link
(#) Firefighter1 válasza fsub hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Igen... köszönöm!
Őket énis megtaláltam, csak nagyon messze vannak!
(#) Firefighter1 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Tetszenek ezek a "panelbarát" megoldások!
Mert igy társasházba kicsit nehéz!
Megrendeltem egy flakonnal! Ha megjön beszámolok a fejleményekről!
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Idézet:
„Mert igy társasházba kicsit nehéz!”
Majd lábujjhegyen fogsz maratni ...
(#) Ge Lee válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Ha jól emlékszem a Donauchem-nél nagyon olcsón van vasklorid, viszont azért személyesen kell elmenni. Talán 20 liter a legkisebb elhozható mennyiség, de 90Ft volt literje amikor én vettem.
(#) kaqkk válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 25, 2018 /

Svájcba elég körülményes 20l vaskloridot kivinni .
(#) zotya1983 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 26, 2018 /

Èn csak azzal maratok.Kicsit hosszabb idő mire leszedi a vaskloridhoz kèpest,alámaródás kizárt,kevès gázt de termel!!Ne konyhában!!!Idővel gyengül kb 3-5 használat után..Nálam hónapokig állt pekecben semmi gondja...Most öntöttem el,mert a 10.panel után már reggelig állt a klisé a löttyben mire lemarta a rezet.Most állok rá a vaskloridra..
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2018
(#) usane válasza Firefighter1 hozzászólására (») Jan 27, 2018 /

Azúr-ban kilo-ra lehet venni. Árát már nem tudom 2 éve vettem 5 kilot.
De azt tudom, hogy nem volt drága.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
(#) eyess hozzászólása Jan 28, 2018 /

Ajánlom figyelmetekbe. Akár fotózáshoz, vagy laminálás , vagy vasaláshoz is.Vagy maszkoláshoz , vagy bármi ilyesmihez. Kinek milyen a leleményessége lehet tovább fejleszteni.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Abból a szempontból jónak tűnik, hogy egy réteg nyomatot teljesen átlátszatlanná lehet tenni, nem kellene két réteggel vacakolni.

Viszont. Egyrészt kb. 90 Ft egy 14 x 14 cm-es darab (füstfólia lap), másrészt furatból és/vagy egyéb, körbezárt területről úgy kellene kézzel/csipesszel kiszedegetni az oda nem ragadt fólia területeket. Vagy úgy csinálni, mint ahogy a hölgy is. Egy valamilyen lapot el kellene használni, amire kevésbé ugyan, mint a festékre, de ráragad a fólia.

Ehhez képest a két réteg írásvetítő fólia takarékosabbnak tűnik.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Meglehet azt a fóliát olcsóbban is szerezni biztos. Viszont én úgy látom a betűk közepéből is kijön a darab, tehát a körbezárt területekről is lejön.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Senki nem mondta, hogy nem, csak nem olvasod el a választ
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Szerintem meg nejed vannak mondat értelmezési hibáid.Vagy szelektív a látásod.

Idézet:
„másrészt furatból és/vagy egyéb, körbezárt területről úgy kellene kézzel/csipesszel kiszedegetni az oda nem ragadt fólia területeket.”
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Nem olvastál figyelmesen, mert ez a folytatása:
Idézet:
„Vagy úgy csinálni, mint ahogy a hölgy is. Egy valamilyen lapot el kellene használni, amire kevésbé ugyan, mint a festékre, de ráragad a fólia.”
A hölgy valamilyen lapot laminált rá a füstfóliára, azzal húzta le a felesleget. Ezzel a módszerrel a füstfólia és a leszedő lap is megy a levesbe teljesen.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Jan 28, 2018 /

Nem én állítottam, hogy nem jönnek ki a körbezárt területről az oda nem kellő részek.A többi ezen felül csak mellé beszéd ,és magyarázkodás.Én jól olvastam, és jól értelmeztem , amit írt , és arra lett a válasz is, és nem a valamilyen ilyen olyan fóliára lett a reagálás.Egyébként se tudom, miért lett a körbezárt részek kiemelve, mivel meg kell nézni a videót, és úgy kell csinálni végig.És nem pedig, azt mondani, hogy vagy akkor úgy kell csinálni, mint a hölgy .Mi az , hogy vagy ?? Nem vagy hanem pont úgy kell csinálni.A vagy akkor állta volna meg as helyét, ha neki lett volna egy másik ötlete , de mivel nem ez as helyzet, így nem a hölgyre kell , azt mondani, hogy vagy, mert pontosan úgy kell csinálni ahogy ő, és nincs vagy.
(#) zotya1983 hozzászólása Jan 28, 2018 /

Mai laminálás 100% ig fentmaradt a rajzolat.Immáron a sokadik tesztelés..Fotópapírral...Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Mégegyszer akkor, senki nem állította
De ne bosszantsd magad ezen,
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2018
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 29, 2018 /

Mégegyszer, akkor ne kavarj feleslegesen.
De ne zavartasd magad.
(#) ludus hozzászólása Jan 30, 2018 /

Sziasztok!
Vett valami mostanság ALdiban laminátort? Nem tudom hogy lehetne megtudni hogy alkalmas lehet nyákokhoz is de hátha...
(#) Firefighter1 válasza ludus hozzászólására (») Jan 30, 2018 /

Nemtudom ugyan az e a Laminator ott nálad mint itt nálunk de igen most akciós! 16€!!

Töprengek rajta egy hete énis!
(#) Stewe válasza ludus hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

A laminátorokkal egyetlen gond lehet: a fűtőteljesítmény a fóliához van beállítva.
Ha kitapasztalod, hogy mennyire kell előmelegíteni a panelt, (rácsos tálca alatta egy kiszolgált hajszáríróval) akkor szinte bármilyen laminátort használhatsz aminek elég nagy az áteresztése.
(#) Firefighter1 válasza Stewe hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

Ez mondjuk igaz.... nekem csak Dyr foliához kell... arra biztos elég, de vasalásoshoz már lehet kell az előmelegítés!
(#) sastas01 válasza ludus hozzászólására (») Jan 31, 2018 /

2 éve vettem, az akkori jó volt. Nem tudom, fejlesztettek-e azóta. Dryhoz és műnyomós vasaláshoz is használtam, mindkettőhöz jóvolt, de a vasalóshoz jópárszor át kellet engedni, hogy megfelelő legyen az eredmény.
Következő: »»   1259 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem