Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!Az ajtó mechanikában lesz a gond.Vagy a mikrokapcsoló mozdult el a helyéről.
Szia!
A kapcsolót működtető retesszel volt a gond, a kapcsoló mellé zárt. Egy csavar is hiányzik a mechanika környékéről, de fogalmam sincs hová tűnhetett. Megigazítva a dolgokat, most már működik, itt volt a probléma. Köszi, és üdv!
Örülök,hogy segíthettem!
Sziasztok!
Nem rég átégett édesapám mikrójának a csillámja a szekunder oldali biztosítékkal egyetemben. Kimértem neki a magnetront, kondit, diódát, kapott új csillámot, biztosítékot és rábíztam az összerakást. A kondi rövidre lett zárva egy sajátos bekötéssel, azzal a lendülettel át is ütött. A jószág 1µF-es volt. Van itthon egy-két hasonló bontott darab. Kérdésem (hogy ha egyáltalán lehetséges), milyen keretek között és mennyire lehet eltérnie a csere kondenzátor kapacitásának a gyáriétól és miért (saját tanulásom érdekében kérdezem)? Válaszokat előre is köszönöm. Idézet: „A kondi rövidre lett zárva egy sajátos bekötéssel, azzal a lendülettel át is ütött.” Ezt nem értem A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2017
Sziasztok. Boldog Új Évet mindenkinek. Kérdésem az lenne, hogy a nagyfesz diódát, mi lőheti el? Egy mikrón cseréltem diódát, és bekapcsolás után pukkant egyet, é a dióda elhalálozott. A magnetron mérésre jó. A kondi szintén jó mérésre. Mitől durranhat el a dióda? Üdv Péter.
Nem forog a tányérforgató az Orion OM 007-ben, feszmérőt rátettem a kismotor csapjaira, ohm-mérő nullán maradt. Ez ugye azt jelenti, hogy rossz a motor?
Arra gyanakszom, hogy kifolyt a kávé és eláztatta ezt a motort... A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
Kis szerencsével megláthatod a szakadást és akkor akár "műthető is lehet".
Valamint szerintem könnyen találhatsz donort (sokan dobnak ki mikrót, nem pont ilyen hiba miatt).
Arra gondolsz, hogy szedjem szét a motort?
Hali.
Van egy működő mikróm, de szikrázik. Lehet a magnetron csúcsot javítani vagy cserélni? Köszi..
Hello! Megoldható lenne, ha lenne mire kicserélni (pár ismerősöm már sikeresen cserélte is!)...ráadásul a tiéd eléggé speciális antenna, belül is van még egy kis "lemezke". Egyszerűbb a magnetront cserélni.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
Antennát cserélni eléggé meredek lenne...
Magnetron metszet
(Sose mond, hogy "nem lehet" ! Mond inkább azt, hogy a te ismereteid alapján nem tudsz megoldásról...) Nem mellesleg olyat is "elkövettek" már páran, hogy a "fémsapkát" eltávolítva továbbra is használják a mikrójukat.
Oké... de én azt írtam, hogy eléggé meredek lenne, nem azt, hogy nem lehet.
Biztos nem ismerem annyira, hogy szétbarmoljam.
A sérült fémsapkát egy "sniccerrel" oldalról többször óvatosan megkarcolva le lehet szedni...
"Egészségeset" már nehezebb úgy leszedni, hogy az felhasználható lehessen egy másik magnetronon.
Tiéd a pálya és a feladat - nekem nincs rá szükségem.
Sinikéé rossz.
Köszi szépen, megpróbálom majd.
De még egy kérdés, ha nem ugyanolyan - teljesítményileg - gondolom, az nem jelent problémát? Akkor már csak donort kell szereznem A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Hello! A mechanikus méretazonosság a lényeg...egy kis teljesítmény eltérés nem okozhat gondot.
De a típusszámát is leírhattad volna már...
Szia!
A Vaterán van egy ilyen magnetron 4000Ft-ért. Jelezz az eladónak, és vedd meg szerintem. Magnetron A helyedben én nem kínlódnék az antenna cseréjével. A mikrohullámú üzem nagyon veszélyes, egyben cseréld a Magnetront. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2018
Szia.
Láttam. Plusz posta, úgy már 5. 6-8 közt meg már van mikró használtan Ha jól szétnézek, olcsóbban is, de ez a HobbyElektronika Idézet: ??? ...vagy inkább a "Hobbielektronika" ! „HobbyElektronika”
Lovagolhatunk ezen, én zsigerből írtam, a hobby szót Y-al is magyarosították, meg I-vel is... Én Y-al szeretem írni, a honlap domain-je pontos i-vel van, az kétségtelen
Van "y"-al is honlap (természetesen). Bővebben: Link
Mi a problémád? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2018
Ha jól szétnézel 4000-ért is van mikró, de néha még attól olcsóbban is. Egy használt magnetront meg 3500-ért adnak. Akkor érdemes vele szórakozni?
Decemberben hoztak hozzám egy mikrót javításra, elment benne a negyfesz bizti (1500Ft) meg a nagyfesz kondi (2500Ft). Ez ugye 4000Ft plusz 1500Ft a szállítási költség. Mondom a tulajnak hogy ennyi az alkatrész szállítással együtt, meg hát én sem szeretném ingyen megcsinálni. Viszont a haveromnak van egy működő mikrója amit 4000-ért odaadna, még helybe is hozza. Így is lett, a fickó megúszta olcsóbban mint a javítást, plusz a rosszat itt hagyta nekem alkatrésznek...
Mint mondtam, a mikróhullámú üzem nagyon veszélyes, én nem kísérleteznék vele. Az a helyzet, hogy egy magnetron bütykölése nem a hobbi elektronika kategóriájába tartozik. Ha valamit elbaltázol, akkor nagy baj lehet belőle. Az egészségkárosodástól kezdve az anyagi kárig bármi megtörténhet! Ez nem játék! Inkább programozz PIC-et, vagy építs egy erősítőt, de ne a magnetront bütykölgesd, mert valaki azt mondta, hogy ugorj a kútba! Miért nem jó, hogy kicseréled a magnetront egy újra, ami biztosan jó, aztán újra 20 évig van egy jó mikród. Nem biztos, hogy amit megveszel 4000Ft-ért használtan az is sokáig jó lesz. Az új magnetronnal viszont ez biztosítható.
Szia!
Mikróhoz nem szabad új alkatrészt venni, mert mindent meg lehet oldani bontásból meg az ócskapiacról. Persze ha a vezérlő elektronika megy tönkre, akkor más a helyzet, de a teljesítmény-rész könnyen pótolható.
Adott egy Samsung ce283qe típusú érintőszenzoros mikrosütő,. A jelenség a következő: Mikró üzemmódban kb. 15 másodpercig megy, majd valamiért leállítja az elektronika.
Grill üzemmódbam tökéletesen megy a gép. Hol keressük a hibát? Látszólag a kondi és a trafó rendben van, égésnyomok a magnetronon nincsenek. Mi okozhatja ezt? Ha nincs fogyasztás a rendszerben, vagy, ha túl nagy az áramffelvétel? Előbbit kevésbé tartom valószínűnek, hiszen szakaszos üüzemben (kis teljesítményre állítás) nem megy folyamatosan a magnetron, ahol a bekapcsolások közötti idők közötti szünet több is lehet, mint 15 sec, de nem értek hozzá annyira, csak próbálok logikusan gondolkodni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |