Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Bővebben: Link
Nem is gondoltam, hogy az irodai és otthoni használatra szánt, alkatrészek használhatóak még a rosszabb környezeti viszonyok között is.
Szegény MASAT-1 béke poraira.
Így is jobban teljesített a vártnál. Pár hónap üzemidőt jósolnak ezeknek a pikoműholdaknak, pont azért mert olyan anyagokból épülnek fel amik nem az űr körülményeire vannak fejlesztve. A SMOG-1-ben van olyan egység aminek az a feladata, hogy meggyorsítsa a műhold visszatérését a légtérbe, hogy minél kevesebb ideig keringjen mint hulladék az űrben. Ha emlékezetem nem csal akkor a pályára állítást követően kb. 2-3 év múlva fog visszatérni.
Bárkinek meg van adva a lehetőség egy kis műhold pályára állítására:CubeSats - Fly Your Satellite!
Remélem sikerül is feljuttatni majd...
Azért a nevét odaírhatták volna a cikkbe.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
Biztos, hogy sikerül. Főleg ha tényleg az ISS-ről állítják orbitális pályára. Bár mintha olyan rémlene a tavalyi BURABU-n tartott előadásról, hogy egy olasz műhold részegységeként állítják pályára.
Mondjuk érdekes kísérlet a japánok részéről, hogy kis rakétával állítanak pályára műholdat, abból a szempontból, hogy az ISS fedélzetén lévő "kisműhold pályára állító szerkentyű" pont a japán kutatómodul részegysége (KiboCUBE). Bár elképzelhető, hogy ez a rakétás megoldás olcsóbb.
Amúgy a cikkben a TRICOM-1R műholdról van szó.
Ügyes vagy, hogy megtaláltad , hogy melyikről is van szó. Én is néztem a weblapjukat, de nem találtam.
Azért tényleg "nem nagy" rakétával lőtték fel a kis űreszközöt. Bővebben: Link
Manapság ujra tanui vagyunk egy meglehetösen kétséges magánvállalkozásnak. Tegnap indult az amerikai SpaceX magán ürrakéta a világürbe. Mint terhelés az egyik tulajdonos Tesla autoja került a fedélzetre.
Hogy minek ezt meghagyjuk az utokornak. (Az indoklás is inkább reklám mint bizalmat gerjesztö, a tulaj ezzel akarta bizonyitani a vállalkozása biztonságát, mármint, hogy szeretné viszontlátni drága kocsiját. Arrol meg mélyen hallgat, hogy a kocsi értéke a vállalkozás értékének mindössze kb 1 milliomod része. ) A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Viszont innen kezdve a világ leggyorsabb autója címet tudhatja magának, 26000 km/h sebességgel képes menni.
A Holdon vagy a Marson már lassan már autókázhatunk is.
A Holdon már régen. Azóta is ott várják az újra tankolást.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Ha egyszer visszahozzák, micsoda reklám lehet... Lelki szemeimmel látom a lehetséges reklámot: "A világ leggyorsabb autója.", "Alig használt Tesla xxx milió kilométerrel" .
Na jó de ez nem luxus autó.
Ezzel is csak azt bizonyították be, hogy egy elektromos autó sem környezet barát.Mert értelme nem igen volt ennek az egésznek.Amikor már a földön nem lesznek kocsik ez űrszemétként még akkor is szennyezni fog.
Nem értem ezzel mit akartak elérni!? A marketingjét biztost, de más szerintem más nem nagyon.
Ennyi, pont ez a cél. Musk a marketinghez nagyon ért, ott van a (nem) lángszórója, abból is eladott 1 nap alatt húszezret.
A Falcon Heavy-t egyébként se lehetett hasznos teherrel felküldeni, ez volt a teszt. Aztán hogy egy kb. $100M tesztindítással egy $200k értékű kocsit is felküldtek dummy payload-ként, az már csak kerekítési hiba.
Egy darabig ott fog keringeni az biztos.
Kicsit elgondolkodtam azon, hogy mondjuk 3.000 év múlva az utódaink találkoznak vele ott fent, amikor éppen nyaralni mennek, és rácsodálkoznak: - Ez meg mi fene? Majd rákeresnek a kugli 5.0-án, és megvilágosodnak... Mondanám, hogy a piramisokról is biztosan voltak tervek, annó. Most meg csak nézünk, hogy: - "Ezen van bejárat?" - "Ezt meg hogy építették"? - "Dehát azok a vén trottyok, még a kereket sem ismerték" A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Akkor még gyorsan hozd le, ameddig jó áron meg lehet lakatolni/fényezni
A MASAT 1-nél még az arasznyi mérőszalag-antennát is űrkvalifikálták,
erre kiderült, egy utcai autó simán kibírja, hogy Nap körüli pályára bocsássák. A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
Ha kibirja, ha nem attól még odafent szemét.Csak gondoljatok bele, ha minden olyan gyártó aki a saját maga gyártású termékét felküdte volna már .Mi lenne már azóta ott fent.Teljesen felesleges volt ez, és semmi értelme.
Nekem nem kell, majd az űrlények elviszik egy körre.
Nem elfér? Azért ez még a naprendszerhez képest kicsi "szemét" Hát még a világűrhöz mérve. Nap körüli pályán lesz még van, nem hiszem, hogy bármi zavart okozhatna.
Idézet: Addig az űrguberálók rég összeszedik és viszik az űrméhtelepre. „mondjuk 3.000 év múlva az utódaink találkoznak vele ott fent,” |
Bejelentkezés
Hirdetés |