Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem XY monitor. Valójában oszcilloszkóp, csak nincs beépített időalapja. Pl. Lissajous-ábrás méréseket lehet vele végezni. Bővebben: Link
De külső időalappal teljes értékű szkóp is lehet. Meg persze sok minden másra is alkalmas.
Köszönöm a választ. Már csak annyi kéne hogy lehet e hozzá készíteni házilag egy egyszerű kapcsolású időlapot? Vagy ez valami bonyolultabb Ic -s megoldás?
Hogy mennyire bonyolult az nagyban függ attól, hogy mit szeretnél tőle. Mert egy egyszerű szabadonfutó fűrészjel generátor is elég lehet, de nem sokkal bonyolultabb indított üzemű időalapot sem összerakni. Meg lehet oldani speciális IC-kel is de egyszerű tranzisztoros áramkör is lehet. Minden az elvárásoktól függ.
Köszönöm a választ.
Üdv.
NE555 -ből viszonylag egyszerűen készíthetsz fűrész generátort. Az NXP adatlapján találsz kapcsolást.
Bővebben: Link Meglehet a függőleges erősítőt is kell majd építened, mert gondolom az érzékenységnek is híján leszel. Ahogy nézem, eredetileg rádiós géptávíró vétel hangolásjelzője volt.
Régi Rádiótechnika újságokban teljes oszcilloszkóp építés le van írva, abból a részegységek könnyen megépíthetők (nem sok kell, mert a lényeg, a neheze már megvan).
Vagy szkópórának tökéletesebb alanyt nem is kívánhatna az ember
És még szétbarmolni sem kell miatta
Szivargyújtóba dugható voltmérő / voltmérő-hőmérő belsejéről van valakinek információja? Szétszedhető roncsolásmentesen? Persze főleg a kínai 1-2-3$-os érdekelne.
Sziasztok!
A képen látható alkatrész egy ultrahangos mosóból származik 6 lába van, a két középső nem használt, én relére tippelek bár neten nem találtam sehogy. Viszont ez az egy dolog ami relére hasonlít és az szokott lenni az ultrahangos mosókban.... Köszi a segítséget! Üdv:Ádám
Szerintem 29 kHz -es sávszűrő, ha az oszcillátorban (generátorban) volt, de nem biztos.
Probaltad mar az adatlapjaban megnezni? En most nem nezem meg neked, de szerintem a tokozasban lesz a kulonbseg.
Kérdezni egyszerűbb. Utánanézni soká tart.
Csak arra gondoltam hátha valaki már találkozott ezzel a problémával, akkor annak nagyjából ugyanannyi időbe kerülne megírni a választ, mint nektek ezeket a hozzászólásokat.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Sziasztok,
Találkozott már valaki ezzel a Bluetooth modullal? Esetleg tudna valaki egy lábkiosztást adni róla? Az alsó részén lévő 11 pin érdekelne. A neten még képet se találok róla, nemhogy leírást. Előre is köszönet.
Talán mégse ez.
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.Mi lehet a neve tipusa vagy bármi kapaszkodó. ennek a fűtőtestnek. Köszi.
Infra panel, infra fűtőlap.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2018
Hali!
Ami a vezeték végén van csatlakozó annak mi a pontos neve?
DC power csatlakozóként keresheted, de van több méretben is (változó külső/belső átmérő)...
Üdv. Mi ez az alkatrész? A középső IC jobb alsó sarkánál van.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2018
Erre gondoltam én is. Nem helyettesíthető kristállyal?
Köszi!
Igen, - tudom hogy több méretben van. Nekem 6,3 as külsővel. és 2,5 belsővel kellene. Valószínű nem létezik.?
Valószínűleg 6,5 a külső méret.
Helyettesíthető, kell a kvarc 2 lábára 2 kondi a föld felé.
Igen, pontosabban mérve, valóban 6,5.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |