Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2859 / 3607
(#) nandika76 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Sziasztok. Ezzel tudok a leginkább egyet érteni!!!

MINT EGY kis GYEREK!!
(#) nandika76 válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 2

Szia, az a baj a mai szemlélettel, hogy nagyon kevesen tudnak elgondolkodni azon amit a többi embertársa lát.
Minden szentnek maga felé hajlik a keze!!Ez egy örök igazság!
Ha közszemlére teszem amit AMATÖRKÉNT készítek, legyek tisztába azzal, hogy nem fog osztatlan sikert aratni.

HOBBY számomra az egész, inkább erre költök mint drogra meg cigire!
(#) Bakman válasza usane hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Miért este van áramszünet? Azért, hogy lássuk, hogy nincs. (Hofi után szabadon.)
(#) wbt hozzászólása Feb 27, 2018 /

Szerintetek a zsír új 120 literes villanybojler felfogató csavarjánál nincs hőszigetelés belül???
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1

Nagy valószínűséggel nincs, a felfogató fül a tartályra van hegesztve, a szigetelés és a külső, papírpalást nem bírnál el üresen sem a bojlert.
(#) nedudgi hozzászólása Feb 27, 2018 1 / 2

Van, aki azért tesz közzé valamit, mert nagyon szépen sikerült lekerekíteni a sarkokat, és igencsak eltalálta egy ezerszer utánépített erősítő előlapján a feliratokat. Ezek valóban, igazi mesterművek, de egy nagyrészt elektronikának címzett fórumon (khmmm, torokköszörülés) inkább másodlagos értéket képviselnek. Még akár egy külön topikot is lehet (kell) szentelni ezeknek a munkáknak. Ilyen ügyeskezű mesterekre szükség van, de léteznek más szempontok is.
Én egy ötletet, újrahasznosítást tudok szívből értékelni. A bluetooth vezérlésű akkutöltőhöz, vagy a wifivel felturbózott kapásjelzőhöz nem kézügyesség kell, hanem kreatív gondolkodás. Ha ezekről az ötletekről nem szerzünk tudomást, mert a kitalálója nem tud szépen forrasztani, vagy nincs lehetősége, ideje esztétikus(abb) dobozolásra, az pozitívum?
A fejlődést melyik előző bekezdésem hordozza magában?
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Egyetértek, arra ment a pont is, hogy kritikus vélemény segítő szándékú, ezzel élve jobb lesz a végeredmény, többet tudhat az építő. Én csináltam sok elektronikát szórakozásból, működés létrehozása, tanulmányozása, kísérletezés volt a lényeg, utána szétszedés, ezért szép doboza nincs, sőt legtöbbször csak deszkamodell drótozva.
Fél éve lomtalanításkor kezembe került egyik régi érdekes szórakozásom, egy rezonancia elven működő mérleg, ha jól emlékszem 1gr.-nál kisebb felbontással, filléres áron megoldva. De régi csúnya drótozott doboz nélküli deszkamodell, csak tapasztalatszerzésre, utána ment a sufniba. Gondolkodtam, hogy ide felteszem, de lebeszéltem magam róla. Ez tökéletesen működött, de igénytelen kinézete miatt jórészt csak negatív hatása lett volna.
(#) Skori válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Igen egy kísérleti "deszkamodell" tapasztalat szerzésre jó, és akár be is lehet mutatni, csak nem egy "ki mi épített" témában, hanem mondjuk a saját témájában, ahol a működésről van szó, nem a kivitelezésről. Én többször is raktam fel már deszkamodellről készült fotót pl. ezt is az internetre, és senkitől nem kaptam negatív megjegyzést rá, feltételezem, hogy azért, mert szigorúan a tartalom volt a lényeg, a technikai adatok, és a kivitelnek szinte semmi jelentősége nem volt. Nyilván egy készüléképítős témában kapott volna rendesen, és jogosan....
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1

Ilyesmi miatt hiányolom én a deszkamodell, koncepció, vagy prototípus témájú topikot, ahol szigorúan tilos az esztétikai tartalom véleményezése.
(#) Skori válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Ez a rezonancia elven működő mérleg megérne itt egy fórum témát szerintem. Piezo lapkát hangolt el a súly, vagy más elven működött?
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2018 / 1

Ez egy nagyon jó topic lenne.
Szerintem skori és nedudgi ugyanazt gondolja, csak más megfogalmazásban.
(#) Skori válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Elvileg lehetne ilyen téma is, de egy-egy koncepciónak általában célszerűbb ha saját témája van, ahol kifejthetők a részletek, és nem egy öncélú vegyesen ömlesztett témába kerülnek ezek a dolgok. Szerintem erről már volt is szó ebben a fórumban, és gyakorlatilag most is ez a helyzet. Egy erősítős témában simán elfér egy erősítő deszkamodellje, mint ahogy egy tápegységes témában egy tápegység deszkamodellje, és egyúttal helyben megvitatható a működése is.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Feb 27, 2018 /

Egy rugalmas lemez egyik vége rögzítve, másik végére a súly téve, ez rezgésbe jött. Piezo a rugalmas lemezre forrasztva két ponton, hogy együtt görbüljön a lemezzel. A rezonanciafrekvencia a rugóállandó, erőkar, és súly függvénye, a rugó és az erőkar állandó, csak a súly változik. A piezo jele erősítés négyszögesítés után pic-el impulzushossz mérve, ebből számítva a súly. Ma már nincs értelme, 1-2 ezer forint príma tizedgrammos mérleg. Amikor csináltam, vagyonért lehetett csak ilyen mérleghez jutni. Nem készült el használható kész eszközként, csak ötlet igazolásaképpen játszottam vele.
Elég volt annyi rezgés, ami a súly ráhelyezésétől keletkezett, szemmel nem látható mértékű.
(#) Stewe válasza Frankye hozzászólására (») Feb 28, 2018 /

Egész pontosan nem is a százados törvénye, az ő dumája csak az alapesete a problémának.
(#) don_peter válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 28, 2018 / 2

Felháborodtunk és vissza tért a topik.. Már megérte..
Amúgy azért volt az egész mert nem azt a jelentést kaptam(tuk), hogy teszem azt "topik ideiglenesen fel lett függesztve", hanem, hogy a topikot törölték.. E kettő közt óriási a különbség. De a lényeg, hogy most már vissza térhet minden a nyugalmi állapotába. Mindenki megnyugodhat, és örömködhet a szép alkotásokba.. Mindjárt teszek is fel egy kis szösszenetet.
(#) sany válasza don_peter hozzászólására (») Feb 28, 2018 /

De egyszer már volt ilyen ezzel a topikkal is. Meg is ijedtünk sokan, szerintem .
(#) usane válasza Skori hozzászólására (») Feb 28, 2018 /

Félig igazad van, félig meg elbeszélsz mellettem. Mindegy, nem csépelem tovább.

Kazán megoldva. Egy hónapig nem eszünk, csak melegszünk....
50000Ft volt bele a szivattyú....
(#) Frankye válasza don_peter hozzászólására (») Feb 28, 2018 / 1

Ad 1. Nem azért került vissza a topic, mert néhányan háborogtak, hanem mert egy véletlen "mellényúlás" következtében a moderátor kolléga - tévedésből - a fórum nem nyilvános részébe, nem csak egy inkriminált hozzászólást, de az egész témát áttette. Érkezett is mindjárt jó néhány moderálási kérelem az ügyben, tehát ha jelen témát nem is olvasnánk véletlenül, akkor is értesültünk a hibáról.
Ad 2. A rendszer automatikusan generál bizonyos üzeneteket. Az egyik ilyen, ha egy fórum-témát bármely ok miatt leveszünk a nyilvános részből, akkor az - a felhasználók számára - úgy tűnik, hogy a témát törölték. Adatkezelési okok miatt ilyen esetben sem törlődnek fizikailag a hozzászólások, csak a fórumnak egy olyan részébe kerülnek, amelyet a felhasználók nem látnak. Az "ideiglenes felfüggesztés" inkább arra utalna, hogy a témát a moderátorok "fagyasztották", azaz látható (olvasható), de nem írható állapotúvá tették.

Kérem, hogy térjünk végre napirendre az eset fölött, és hagyjuk végre ezt a szerencsétlen esetet, beszélgessünk más, fontosabb dolgokról!
Köszönöm.
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 1, 2018 /

Létezik még olyan hogy legális torrent oldal? Vagy hívjam inkább online videotékának!
Anno ez ugy nézett ki hogy fizettél x forintot/eurót/dollárt havonta és azért tudtál filmeket letölteni ( legálisan.... nem pedig a fizetős wrez oldalakra gondolok)

Ne biztos hogy szeretnék illegálisan filmeket, zenéket letölteni.... de jó lenne néha néha egyet megnézni!
(#) pjg válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Az IPTV-n lehet kölcsönözni.
(#) Firefighter1 válasza pjg hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Egy globális szolgáltató jobb lenne! Mert nincs magyarországi lakcímem! Vagy IPTV - re lehet akárhonnan előfizetni?
(#) Ge Lee válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Olyan hogy legális sosem létezett, a fizetős sem legális. Ha olyanra gondolsz aminek a használata nem kerül semmibe, és a regisztrációhoz sem kell semmilyen meghívó, vagy bármi extra, ennek ellenére egész jó olyanból mára egyedül a Z maradt. Ott is fent vannak mindig a premier filmek (kb. a moziban történő megjelenésével egy időben nézheted), rengeteg zene, képek, újságok, szoftverek.
(#) Alkotó válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Én moziba járok. Ez pont az a hely, amit azért találtak ki, hogy megnézhesse az ember a filmeket.
Az otthoni TV-n való filmnézés hangulata, a globális élmény az távol esik a mozi élményétől.
(#) killbill válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 1, 2018 / 1

Idézet:
„Az otthoni TV-n való filmnézés hangulata, a globális élmény az távol esik a mozi élményétől.”
Igen, igen. Olyan ez, mint a CD. Túl steril, nem pattog. Otthon nem pofáznak melletted, nem mobiloznak a szemedbe, nem zörögnek a pattogatott kukoricával, nem rugdossák a hátadat. Igaz, otthon nincs akkora vászon sem, ezt elismerem. Az volt a jó, amikor a Fehér istent néztem. Akkor nagyjából öten voltunk a teremben, de ketten elmentek 5 perc után. Na, ott lehetett filmet nézni.
(#) Alkotó válasza killbill hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Többektől hallottam már visszatartó érvként a moziban lévő szörnyű viszonyokat. De legtöbbször olyanoktól, akik nem járnak moziba, csak hallottak vagy elképzeltek ezt-azt.
Én mint rendszeres mozilátogató, sokszoros tapasztalat birtokában mondhatom nem léteznek a felsorolt dolgok, vagy ha mégis akkor annyira elenyésző mértékben, hogy nem is kell vele foglalkozni.
Amit már tapasztaltam -de egyedi módon pozitívnak értékelem- az a tömeg erősítő hatása. Egy vicces résznél nem mindenkinél azonos pillanatban múlik el a röhögő görcs, amitől én még vidámabb leszek. Vagy egy feszült pillanatban, szinte hátborzongatóan nagy csend tud lenni a viszonylag sok emberes nagy termekben is.
Végül a mozi nem csak egy film, hanem egyben program is. Nekem vidékinek oda kell mennem, felveszem az ünnepi gumicsizmát, és ha már ott vagyok akkor már belefér egy kis shoping is, sőt mozi után jöhet az egészségtelen csípős csirkeszárny, vagy Meci, vagy bármi más, és nekem még a fagyi is jól esik akár télen is, hiszen felénk csak nyáron árulnak ilyet.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Középiskolás koromban bérletem volt. Minden filmet megnéztem. Volt olyan film (Nagyítás, magyar film) amit 3-an néztünk. Illetve a haver nézte. Én akkor jöttem össze a nővérével.
(#) pjg válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Inkább nem nézek filmet. Utoljára a Csillagok háborúja első filmjét láttam moziban.
Otthon, ha nagyon muszáj, 2 és fél méteres vászon van, kölcsön projektorral. 5.1-es hanggal. De nincs jó film ami tetszene.
(#) killbill válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Régebben többet jártam moziba, mostanában egyre kevesebbet. A felsorolt problémákat saját tapasztalatból mondtam. Egész biztos, hogy ezek léteznek, legfeljebb téged kevésbé vagy egyáltalán nem zavar. Az embereknek más a tolerancia szintje. Ha nem így lenne, nem lenne tele a mozi nézőkkel. Talán a rugdosás kicsit túlzás, viszont akkor a szomszéd kóláját hozom fel helyette, amit a multkor a Corvinban majdnem felrúrgtam véletlenül, mert a lábam elé tette az illető.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) Alkotó válasza pjg hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Sok fajta elvárás létezhet. Én évi 25-30 filmet biztosan találok magamnak. De én nem várom el minden filmtől, hogy 10-es legyen a skálámon. Még a legkevésbé jó filmekben is találok lebilincselő részeket.
Tavaly láttam a legújabb Elien részt, aminek már a címére sem emlékszem (megnéztem most az ügy érdekében: Covenant). De a Davidet és Waltert alakító Michael Fassbender akkorát domborított benne robotként, hogy még most is beleborzongok ha eszembe jut a furujás jelenet. Az csak részben tartozik ide, hogy ez volt az első film amit Imax-ben láttam, és azóta már direkt keresem ezt a lehetőséget)
De nagyon fontos, hogy én megnézem a filmet, és ez alapján formálódik bennem a gondolat, nem pedig mások véleménye alapján.
(#) pjg válasza killbill hozzászólására (») Márc 1, 2018 /

Anno a Bpest sportcsarnokban voltam Elton John koncerten. Iszonyatosan hangos CD zene, a közönség meg mint a búcsúban. Ölég volt.
Következő: »»   2859 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem