Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Látod félreértettél egy pontosnak látszó, de túlságosan jólnevelt megfogalmazást, nekem valami azt súgja, hogy "az önjelölt nyelvészeti szakértők " alatt ő az internetes szlengben nyelvtannácinak titulált emberekre gondolt.
Akkor a troll szó is ismeretlen számodra.
Ezt konkrétan hallottam már. A Simson fórumon volt egy csóka, aki mindenkit letrollozott aki nem fújt vele egy követ.
"Most éppen ebéd után vagyok és jól esik szekálni."
Azért, ha a skandináv irodalomba, mondákba kicsit belenézett valaki, ismer(het)i a troll mibenlétét viselkedést. Nem véletlen, -nem új-keletű a fogalom-, a használata.
A nélkül hogy kutakodtam volna utána, nekem a troll egy élőlényt jelent ami erdőben él, nagy, erős, és buta. előfordul pl. a Gyűrűk Ura-ban és a Harry Potterben is.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
A troll az internetes szlengben, egy (általában) szándékosan bosszantó, idegesítő ember(felhasználó). Tevékenysége a trollkodás. Szokták mondani, hogy
Idézet: Azaz ne etesd a trollt, mert a trollokat csak az ignorálással, figyelmen kívül hagyással lehet elűzni. Ha ugyanis foglalkozol vele, eteted, akkor csak eléri a célját, felidegesít, és ez a célja, ez élteti a trollokat. „Don't feed the troll!”
Eddig nem tudtam, de utána néztem és kiderült, a "trollkodás"-nak semmi köze a lényhez, az egy horgászati szakkifejezésből lett átemelve.
Egyébként a horgászati manőver elég jól ráillik az általad leírt tevékenységre, ott is a halat bosszantják.
A gyakorlati életből vett példa:
Egy elektronikai fórumon névtelenül hozzászólogatsz egy nem elektronikai témához, és csak ahhoz.
Találtam egy szakirodalom gyűjtő oldalt. Van elektronika is benne.
Ez a "Munkamenet lejárt" szemlátomást mai fejlesztés, és ráfér még némi tesztelés/csiszolás
Nekem az a kedvencem, amikor egy pár perccel (10-15) korábban elküldött komment után megírok valamit, rányomok az elküld gombra, és akkor közli velem, hogy be se vagyok lépve.
Valami a session kezelésnél kicsit szokatlanul van megoldva.
Esetleg a böngésződben. Nálam ilyet soha nem írt az oldal, pedig megesett, hogy egy órára is magára hagytam a gépet, ide bejelentkezve. Géphez visszaérvée minden trükk nélkül ment a hozzászólás.
Az se kizárt, chrome legújabb stabil verzió, egy GA és egy googlesyndication script-et blokkol az uBlock. Én azt vettem észre, hogy mintha a belépéskor kezdene el visszaszámolni egy pár órás időszakot, és amikor letelik X idő akkor kidob akármennyit is aktívkodtam előtte. (Egyébként most is újra be kellett lépnem.)
Nagyon nem zavar, megtanultam ezzel együttélni, csak néha idegesítő ha egy hosszabb komment előtt nem nyomok ctrl-c-t, és akkor valami régebbi mentésthoz vissza a lap.
Ma találtam,igaz már egy éves. 3.10-től érdemes megnézni,szerintem nagyon állat Bővebben: Link
Nekem ugyanez volt a problémám telefonról, mint kiderült azóta, a böngészővel volt a gond (ucbrowser), a frissítés óta nem kell újra bejelentkeznem soha!
Nálam emberemlékezet óta csinálja, de annyira nem zavar hogy nyomozzak vagy panaszkodjak miatta.
5 éves lesz az inkább: Bővebben: Link
A közzé tételre gondoltam, de így se rossz
A jogvédett videókat szokta törölni a youtube (kell neki), a júzerek pedig folyton újra feltöltik.
Ebben az igazán vicces, hogy vagy öt éve a K&H reklámokban szerepelnek a show óta
Már telefirkáltam egy rakás lapot és nem akar kijönni az eredmény. Valaki segítsen, kérem.
|AB|=1cm |BC|=2cm |AE|=3cm Nekem bárhogy is számolom 51,67o jön ki, pedig a helyes eredmény 60,26o. Nem bírok rájönni, hogy mit számolok el. Kínomban már meg is szerkesztettem, de akkor sem jön ki. Tuti, hogy valami kézenfekvő dolgot rontok el, de nem tudom mit.
Kb. két perc alatt kiszerkesztettem neked Sketchupban, s az azt mondja 60.3°
Gyorsan ki is számoltam, de nem tudom te hol csúsztál el... A lépések ugye pitagorasz és koszinusz tételeket használva: Ezt átrendezve kijön: S véletlenül ennek az eredménye 60,2551° A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2018
A Sketchup nekem is eszembe jutott, de nem tudtam telepíteni.
Viszont már azt is tudom, hogy mit rontottam el. Én a BDG szöget derékszögnek vettem. Éreztem, hogy itt hibáztam (lévén minden más számítás jónak tűnt) de nem tudtam leellenőrizni magam (Sketchup erre kellett volna). Köszönöm!
S megjárták Las Vegas-t, felléptek az angol királynő előtt. Meg még sok más helyen.
Azért nekem vicces látni, hogy amikor valami magyar cirkuszi, vagy színházi (mint ez), vagy néptánc szám kerül abba a műsorba, akkor mindig tátott szájjal nézelődnek Simonék. ha ott kattintgattok párat pl. a kosárlabdás gyerekeknél is tátott szájjal lestek. Őket én idehaza láttam talán még a bemutatkozó műsorukban (nem mernék megesküdni rá, hogy a "Mi van a puttonyban" műsor keretében láttam-e, vagy másikban, de tényleg ügyesek voltak).
Ezzel együtt is úgy tűnik, ha valaki tud angolul és amúgy itthon egy nem feltétlen kimagasló száma van, akkor érdemes bepróbálkoznia abba az angol műsorba, legalább kis népszerűséget hoz magának - s talán idehaza is jobban szerződtetik utána
A bejelentkezéáskor a "Bejelentkezve marad" jelölő négyzetet bepipáltad? Ha nem, akkor az csinálhat ilyet. Ennek az a jelentősége, hogy ha nem saját eszközödről, hanem pl. nyilvános helyről (netkávézó, stb.) lépsz be, akkor egy idő után "kidob" a rendszer, hogy ne írogathasson valaki a Te nevedben.
Ha be volt jelölve a jelölő négyzet, akkor viszont a böngésző sütikezelésével lehet valami probléma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |