Fórum témák
» Több friss téma |
Férfiasan bevallom részletesen nem néztem meg. Abban meg egyetértek veled, hogy ritka szar a leírása. Pedig magyar verzió is van.
Sziasztok!
Picit belekeveredtem a dahlander motor adat leolvasásba. A frekvenciaváltóba írom az adatokat. A Motort Deltába kötöttem be, hogy Lassú fordulaton menjen. Így az áramnál, teljesítménynél, cos finél a bal oldali értékek tartoznak a Delta(lassú) kapcsoláshoz igaz? A feszültség pedig 400V. Az kevert be, hogy a Delta / YY 400nál a csillag mellett van a 400V, de akkor a Deltához is 400V tartozik itt. Bekötés Adattábla Köszönöm a segítséget!
A beállítás sikerült a paramétereknek. De a 3 vezetékes mód nem működik.
Így tettem rá egy 0-1 állású kapcsolót, amíg nem derítem ki hogyan működik. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2018
Igen, ennél a motornál mindkét bekötéshez 400V tartozik. Csatoltam egy rajzot. Ez vonatkozik a Delta/YY motorra. ( többféle Dahlander is létezik) Láthatod, hogy mindkét bekötés esetén két fázisvezető között két sorbakötött tekercs van.
Pedig innen egyszerű. A P525-P530-ban állítod hogy melyik bemenet mit csináljon. A stop bemenetet 87-re kell állítani. 199. oldal.
Megvan mi volt a probléma. Az hogy a Jobbra Balra forgás csak az első és második bemeneten, megy. A P87-et hiába raktam a második bemenetre nem volt jó. A 4-esre rakva működik.
Tehát P412: 5 , P68: 71 , P87: 74 Így működik, mást nem kellett módosítanom. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! 1500w-os frekvenciaváltót 1100w-os motorral lehet használni?
Köszönöm! Illetve lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek: 0-200hz között állítható, ha nem szeretném ~55hz felé tekerni és nem tudok programozni akkor ha kimérem ezt a frekvenciát, majd rámérek a potira és kicserélem egy ekkora ellenállású potira az működhet?
Ha van kijelzője a frekiváltónak, akkor nem kell külön frekvenciát mérned és a beépített vagy a külső potenciométert helyettesítheted egy miniatűr trimmerpotival, vagy akár fix feszültségosztóval is.
sajnos nincsen semmi kijelző, egy poti és egy kapcsoló van csak rajta.
Sziasztok!
Egy kicsi felvilágosításra lenne szükségem. Van egy FUJI frekiváltó, amiben a mellékelt iGBT modul van. Miért van az, hogy a negatív ágak vezérlésének közös a tápfeszültsége, a pozitív ágaknak meg külön-külön van?
Röviden, ha felrajzolod a 3 félhidat akkor láthatod, hogy az alsó 3 tranzisztornak az emittere egy potenciálon van, mivel össze vannak kötve. A felső 3-nak az emittere pedig pontosan azok a pontok amik a motorra is mennek. Ezeknek a pontoknak a feszültsége mindig változik attól függően, hogy az alsó vagy a felső kapcsolóelem vezet.
Próbáld ki hogy lerajzolod a 3 félhidat és megpróbálod elviekben a 3 felsőt is egy közös tápról működtetni akkor a 3 emittert össze kéne kötni, így elve rövidre zárnád a modul 3 kivezetését ami a motorra menne. Az alsó és a felső kapcsolóelemeket pedig azért kell elszeparálni, mert ha nem így tennél akkor lényegében átkötnéd az alsó félvezetőket. Azért kell ilyen trükköket csinálni, mert a modulban (diszkrét alkatrészeknél is) N csatornás félvezetők vannak mind az alsó mind a felső ágakban. Ha felül P csatornás lenne akkor elég lenne egy közös az alsóknak és egy közös a felsőknek. Sajnos a gyártástechnológiája a P csatornásoknak nem nyújt olyan jó tulajdonságokat mint az N csatornás esetén.
Köszönöm szépen a kimerítő választ, így már tiszta a dolog.
Sziasztok.
Segitséget kérnék,ehhez a váltóhoz mekkora külső potméter kell és melyik pontokra kell kőtnöm? Toyo Denki
1-10 kΩ ( 8. oldal ) potméter a PA és PB pontok közé ( 9. oldal, 2.2 ábra ).
1- 10k a külső potméter az OKÉ! De a PA és PB pontok a fékellenállás bekötési pontjai. A potméter a CC, VIA, PP pontok közé jön kötve. (9. oldal, 2.2 Ábra szerint).
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
Bocsánat, de a válaszom laacikának szólt, csak mellé nyomtam véletlenül.
Elnézést kérek, a pontokat rosszul írtam.
Igen.
Még egy kérdésem lenne,azt melyik menü alatt érem el hogy honnan kivánom használlni a potmétert?
Ugye álltalába 3 variáció van-kezelőfelületről-kezelőfelületről és kihelyezett potméter-csak kihelyezett potméter Előre is köszönöm szépen válaszaitokat.
Nincs ÉS.
Három lehetőség van: 1 Analóg bemenetről (nálad itt a külső potméter) 2 Az operátor panelről egy paraméterrel 3 A beépített potméterrel Az Fnod beállítás dönti el. 0: analóg bemenet 1: Panel 2: beépített potméter
Nagyon szépen köszi!!
Akkor itt nem lehet olyat hogy a külső potiról is és a beépitett potiról is menjen ![]()
Hogyan szabályoznád két helyről a sebességet (mi az elképzelés ezzel kapcsolatban)?
Sziasztok Fórumozók
A következőben kérném a segítséget. Adott egy Altivar 71 típusú frekvenciaváltó, és egy VZ M 12 M6 típusú motor. Ezt a kettőt szeretném ügyesen összehangolni. A motor üzem közbeni áramfelvétele: 6,2-6,5 amper szimmetrikusan. Tehát a fázisok között , áramfelvétel tekintetében, nincs nagy eltérés. A hiba a következő: teljesen random módon letilt a freki váltó a következő üzenettel: Grund short circuit. A motor a freki váltó nélkül hibátlanul üzemel, az áramfelvétele se ingadozik...teszi a dolgát. Azért nem értem a dolgot, mert van hogy megy 30 percet , van hogy 1-2 perc után tilt a váltó. Minden ötletet, észrevételt előre is köszönök.
1 tipp.: Kösd le a motort a frekvenciaváltóról és 500V-os szigetelés mérővel mérd meg valamelyik motor fázis és a motor háza között az ellenállást!
Kérdés: Milyen hosszú a motor kábele és árnyékolt-e vagy nem?
Köszönöm a gyorsaságot....
Szigetelés mérőt azt kerítenem kell, de megoldom. Az árnyékolásra gondoltam én is, ugyanis nem árnyékolt. Ez mennyiben zavarhatja meg a váltót ? A vezeték hossza a váltótól a motorig olyan 2,8 méter. Nem tudom , hogy ez sok vagy kevés, eddig csak lényegesen egyszerűbb váltókkal volt dolgom, mindegyik ment pöccre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |