Fórum témák
» Több friss téma |
Dupla szigetelési osztályú a kávédaráló....
Az Y kondi is kerámia kondi....
De nem minden kerámia kondenzátor Y kondenzátor. Mellesleg van Y2-es fóliakondenzátor is. PHE850
Attól, hogy dupla szigetelt attól még Y kell oda, más duplaszigetelt fogyasztó tápjában is Y kondenzátorok vannak a zavarszűrőben, de az is igaz, hogy pl. egy DVD lejátszónál a fémváz megérinthető. De itt ennél az őrlőnél én nem tudom, hogy a kés milyen kapcsolatban van a motor fémrészeivel. Meg szerintem fóliakondenzátor ívoltó szerepben nem teljesítene valami jól.
Minden ilyen kisgép kettős szigetelésű, ezért földelés nélküli dugvillával gyártják őket.
A szabály viszont szabály, zavarszűrésre Y kondenzátor kell, mert ha átüt és vezet, akkor megszűnik kettős szigetelésűnek lenni....
Üdv! Katalógus keresésen dugába dőlt. Inkább úgy próbálom megközelíteni a problémámat, hogy mi ez. Tudom mi ez, de az értékek értelmezésével van gondom. Van belőle több színjelzésű, tehát értékű is.
Kis beöntött tekercs. Ugyan az a színkód érvényes rá, mint a többi színkódos tekercsre ha jól tudom.
Színkódok. Miért nem úgy fényképezted, hogy lássuk a színkódokat?
Üdv! Köszi! A világért nem akart függőlegesen megállni. A gépem nagyon öreg és nem nagyon akart makrózni. Sötétben, több mint húsz klikk után jött össze ez az egyetlen. A szín jól látszik. Barna- fekete- barna. Így 100µH az értéke.
Már csak azt nem értem, a tucatnyi keresés után ez a nyilvánvaló táblázat, miért kerülte el a figyelmem. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
Szivesen! Nekem is vannak ilyen tekercseim, így én már régebben rájöttem a keresőkifejezésekre.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
Üdv Mindenkinek! Segítség kellene. Adott egy Bosch IXO csavarbehajtó, műanyag és gumi eleje van. Nem tölt, mivel a benne lévő 8 lábú SMD akármi (talán FET?, IOR gyártmány) tetején van egy akkora lyuk ami olvashatatlanná tette a típusát. Ha van valakinek kapcsolása hozzá, esetleg hozzáfér egy működő példányhoz, és szét tudná szedni megköszönném. Az adatlapján ez van: 3 603 J81 002, 06/2014, Made in Hungary. Ez nem a fém elejű, annak teljesen más az elektronikája.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2018
Üdvözlet fórumozók!
Lomtalanításból szereztem a képeken látható eszközt. A benne lévő toroid transzformátor miatt hoztam el. Azt szeretném megtudni hogy mi lehet ez? Ahogy látom 220V-os bemeneti feszültséget vár és a rajtalévő konnektoron keresztül, ugyan ekkora feszültséget szolgáltat. Ha jól olvastam, akkor 315VA-es. A belsejét megnézve azt gyanítom, hogy valamilyen leválasztó lehet. A kapcsolási rajzát nem fejtettem vissza és még nem kapcsoltam be. Aki találkozott már ilyen eszközzel, az legyen szíves és írja már le, hogy mi lehet ez pontosan. A segítséget előre is köszönöm.
Hello! Ez egy orosz (vagy ukrán) "hálózati stabilizátor"...ahogy az rá is van írva. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
Ferrorezonáns
Egy kezemen meg tudnám számolni, aki tudna itt a fórumon méretezni/csinálni hasonlót
Arról nem is beszélve, hogy Alu huzallal van tekerve. Régen hogy megörültünk, hogy ezüsthuzal bányára akadtunk, az első ilyen huzal láttán..
CCCP = Szovjet. Ahogy rá is van írva... 35 Rubel az ára.
Meg még ez is rá van írva : "Украина-2"
Szerintem az a típusa. 1984-ben gyártották. Szovjet.
Na 'megnyugodtam...Az R210 IC a tesztek szerint megegyezik a TBA810 és 'társai' IC-kel. Összedobtam egy kis sztereó erősítőt TBA810 alapkapcsolással, próbanyákon velük és tökéletesen működnek, a teljesítményük is a TBA szintjén van...mondjuk pontosan nem mértem ki, csak úgy 'fülre'... A biztonság kedvéért azért egy TDA2003 IC párossal is csináltam egy másik kis végfokot, mert mindenképpen kellett egy kis sztereó végfok, folyamatban lévő projektemhez...
A középső szürke milyen értékű lehet, és a mellette lévő egy elektrolit kond. gondolom 470 mikroF, de hány voltos?
Lehet-e ezeket az SMD kondikat normál elektrolit kondival helyettesíteni?
Szerintem középen mind a három 470 mikro. Azt, hogy hány V-os, a környezete segíthet eldönteni. Viszont szinte biztosan kapcsi táphoz tartozik, ezért sima elko nem jó oda, csak low esr típusú. Ha elfér lehet hagyományos tokozású is, nem csak smd.
Szerintem a két szélső inkább tűnik induktivitásnak, mint kondinak.
Viszont középen a kondi valóban 470µF és katalógus adat alapján az A 10V-os. Azért egy méréssel ellenőrizném. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Miért szürke tokozású a két szélső?? Ez valami spéci tok? Egyébként nem táp, hanem egy HDMI panel alkatrészei, csak a pontosság kedvéért.
Ha induktivitás, akkor az milyen értékű lehet??
Gyanítom azért szürke, mert porvasmag, akkor viszont tényleg induktivitás.
470uH, de a google neked is barátod.
Sziasztok. Valaki tudna egy helyettesitőt mondani ehhez? TFK825
Tudsz egy adatlapot linkelni?
Attól még, hogy a panel HDMI, attól még azok az elkók és/vagy tekercsek egy kapcsi táphoz tartoz(hat)nak
Üdv. Azt, hogy jobb oldalt a VDD hány volt lesz, az határozza meg, hogy melyik alkatrész lesz használva. F283, F285, F294.
De mik is ezek az alkatrészek? Tekercsek tűnnek, de ellenállás érték van megadva...
Szia! Ez minek a rajza? Azok az F-ek fojtótekercsek lesznek, semmi más. Valószínű, hogy összerajzoltak többféle áramkör változatot, azért lehet félreérteni.
17mb62-1 alaplap egy TVből. Most a változatosság kedvéért kép van, hang nincs. Az erősítő nem kap áramot. Ezeken keresztül megy. Egy tekercs értéke nem Henry?
Itt meg R ír. |
Bejelentkezés
Hirdetés |