Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   846 / 1171
(#) tcsaba válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 8, 2018 /

Dupla szigetelési osztályú a kávédaráló....
Az Y kondi is kerámia kondi....
(#) elektroncso válasza tcsaba hozzászólására (») Márc 8, 2018 /

De nem minden kerámia kondenzátor Y kondenzátor. Mellesleg van Y2-es fóliakondenzátor is. PHE850
Attól, hogy dupla szigetelt attól még Y kell oda, más duplaszigetelt fogyasztó tápjában is Y kondenzátorok vannak a zavarszűrőben, de az is igaz, hogy pl. egy DVD lejátszónál a fémváz megérinthető. De itt ennél az őrlőnél én nem tudom, hogy a kés milyen kapcsolatban van a motor fémrészeivel.
Meg szerintem fóliakondenzátor ívoltó szerepben nem teljesítene valami jól.
(#) Stewe válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 8, 2018 / 1

Minden ilyen kisgép kettős szigetelésű, ezért földelés nélküli dugvillával gyártják őket.
A szabály viszont szabály, zavarszűrésre Y kondenzátor kell, mert ha átüt és vezet, akkor megszűnik kettős szigetelésűnek lenni....
(#) Epu2 hozzászólása Márc 9, 2018 /

Üdv! Katalógus keresésen dugába dőlt. Inkább úgy próbálom megközelíteni a problémámat, hogy mi ez. Tudom mi ez, de az értékek értelmezésével van gondom. Van belőle több színjelzésű, tehát értékű is.

IMG_4080.jpg

(#) elektroncso válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 9, 2018 / 1

Kis beöntött tekercs. Ugyan az a színkód érvényes rá, mint a többi színkódos tekercsre ha jól tudom.
Színkódok. Miért nem úgy fényképezted, hogy lássuk a színkódokat?
(#) Epu2 válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Üdv! Köszi! A világért nem akart függőlegesen megállni. A gépem nagyon öreg és nem nagyon akart makrózni. Sötétben, több mint húsz klikk után jött össze ez az egyetlen. A szín jól látszik. Barna- fekete- barna. Így 100µH az értéke.
Már csak azt nem értem, a tucatnyi keresés után ez a nyilvánvaló táblázat, miért kerülte el a figyelmem.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
(#) elektroncso válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 9, 2018 /

Szivesen! Nekem is vannak ilyen tekercseim, így én már régebben rájöttem a keresőkifejezésekre.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2018
(#) Jáger László hozzászólása Márc 10, 2018 /

Üdv Mindenkinek! Segítség kellene. Adott egy Bosch IXO csavarbehajtó, műanyag és gumi eleje van. Nem tölt, mivel a benne lévő 8 lábú SMD akármi (talán FET?, IOR gyártmány) tetején van egy akkora lyuk ami olvashatatlanná tette a típusát. Ha van valakinek kapcsolása hozzá, esetleg hozzáfér egy működő példányhoz, és szét tudná szedni megköszönném. Az adatlapján ez van: 3 603 J81 002, 06/2014, Made in Hungary. Ez nem a fém elejű, annak teljesen más az elektronikája.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2018
(#) HöTö hozzászólása Márc 11, 2018 /

Üdvözlet fórumozók!

Lomtalanításból szereztem a képeken látható eszközt. A benne lévő toroid transzformátor miatt hoztam el. Azt szeretném megtudni hogy mi lehet ez?

Ahogy látom 220V-os bemeneti feszültséget vár és a rajtalévő konnektoron keresztül, ugyan ekkora feszültséget szolgáltat. Ha jól olvastam, akkor 315VA-es. A belsejét megnézve azt gyanítom, hogy valamilyen leválasztó lehet. A kapcsolási rajzát nem fejtettem vissza és még nem kapcsoltam be.

Aki találkozott már ilyen eszközzel, az legyen szíves és írja már le, hogy mi lehet ez pontosan.
A segítséget előre is köszönöm.
(#) uniman válasza HöTö hozzászólására (») Márc 11, 2018 / 1

Hello! Ez egy orosz (vagy ukrán) "hálózati stabilizátor"...ahogy az rá is van írva. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2018
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Márc 11, 2018 / 1

Ferrorezonáns
Egy kezemen meg tudnám számolni, aki tudna itt a fórumon méretezni/csinálni hasonlót
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 11, 2018 / 1

Arról nem is beszélve, hogy Alu huzallal van tekerve. Régen hogy megörültünk, hogy ezüsthuzal bányára akadtunk, az első ilyen huzal láttán..
(#) killbill válasza uniman hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

CCCP = Szovjet. Ahogy rá is van írva... 35 Rubel az ára.
(#) uniman válasza killbill hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Meg még ez is rá van írva : "Украина-2"
(#) killbill válasza uniman hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Szerintem az a típusa. 1984-ben gyártották. Szovjet.
(#) HöTö válasza uniman hozzászólására (») Márc 11, 2018 /

Köszönöm a választ.
(#) atiber hozzászólása Márc 12, 2018 / 1

Na 'megnyugodtam...Az R210 IC a tesztek szerint megegyezik a TBA810 és 'társai' IC-kel. Összedobtam egy kis sztereó erősítőt TBA810 alapkapcsolással, próbanyákon velük és tökéletesen működnek, a teljesítményük is a TBA szintjén van...mondjuk pontosan nem mértem ki, csak úgy 'fülre'... A biztonság kedvéért azért egy TDA2003 IC párossal is csináltam egy másik kis végfokot, mert mindenképpen kellett egy kis sztereó végfok, folyamatban lévő projektemhez...
(#) hrrr hozzászólása Márc 13, 2018 /

A középső szürke milyen értékű lehet, és a mellette lévő egy elektrolit kond. gondolom 470 mikroF, de hány voltos?
(#) hrrr hozzászólása Márc 14, 2018 /

Lehet-e ezeket az SMD kondikat normál elektrolit kondival helyettesíteni?
(#) qvasz2 válasza hrrr hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Szerintem középen mind a három 470 mikro. Azt, hogy hány V-os, a környezete segíthet eldönteni. Viszont szinte biztosan kapcsi táphoz tartozik, ezért sima elko nem jó oda, csak low esr típusú. Ha elfér lehet hagyományos tokozású is, nem csak smd.
(#) Travolta válasza hrrr hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Szerintem a két szélső inkább tűnik induktivitásnak, mint kondinak.
Viszont középen a kondi valóban 470µF és katalógus adat alapján az A 10V-os.
Azért egy méréssel ellenőrizném.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) brrr válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Miért szürke tokozású a két szélső?? Ez valami spéci tok? Egyébként nem táp, hanem egy HDMI panel alkatrészei, csak a pontosság kedvéért.
(#) brrr válasza Travolta hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ha induktivitás, akkor az milyen értékű lehet??
(#) Travolta válasza brrr hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Gyanítom azért szürke, mert porvasmag, akkor viszont tényleg induktivitás.
470uH, de a google neked is barátod.
(#) lukovicsek hozzászólása Márc 14, 2018 /

Sziasztok. Valaki tudna egy helyettesitőt mondani ehhez? TFK825
(#) Stewe válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Tudsz egy adatlapot linkelni?
(#) qvasz2 válasza brrr hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Attól még, hogy a panel HDMI, attól még azok az elkók és/vagy tekercsek egy kapcsi táphoz tartoz(hat)nak
(#) jdani hozzászólása Márc 15, 2018 /

Üdv. Azt, hogy jobb oldalt a VDD hány volt lesz, az határozza meg, hogy melyik alkatrész lesz használva. F283, F285, F294.
De mik is ezek az alkatrészek?
Tekercsek tűnnek, de ellenállás érték van megadva...
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

Szia! Ez minek a rajza? Azok az F-ek fojtótekercsek lesznek, semmi más. Valószínű, hogy összerajzoltak többféle áramkör változatot, azért lehet félreérteni.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

17mb62-1 alaplap egy TVből. Most a változatosság kedvéért kép van, hang nincs. Az erősítő nem kap áramot. Ezeken keresztül megy. Egy tekercs értéke nem Henry?
Itt meg R ír.
Következő: »»   846 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem