Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Igazad van részben. Nekm is az első generációs ledek nem jöttek be - főleg a Cree gyártmányúak. A driverek jobban bírták de a ledek nem. Az Epistar ledekkel nincs gondom. Az Osram fényforrások is olcsóbbak lettek, most azokkal világítok és semmi gondom velük. Az idő majd megmondja meddig. (GU10 4 ledes spot).
Azért az egy eléggé jövőbe mutató dolog, már ha egyáltalán valaha lehetséges lesz. Más formában egyébként az univerzum energiáját elég régóta csapolják, napjainkban is, mert az összes kézrátétellel (vagy anélkül) energiával a másikon segítő (szándékosan nem gyógyítást írtam mert olyat csak az orvos végez) ember a plusz energiát ehhez az univerzumból veszi.
Ennek az energiának az akár elektromos áramként történő felhasználása nagy áttörés lenne, de én erre a nullához közeli esélyt látok, még a távoli jövőben is.
Ez leginkább hit kérdés, de azért leírom, hogy részben egyet értek veled, részben meg nem...
Igazad van, mert az (már valóban történik bármiféle energiaátadás...) valóban az univerzum energiáját használja fel. Azt az energiát, ami az ősrobbanásban is már jelen volt, azután keletkezett belőle (több lépcsőben) rengeteg hidrogén atom, amik összeálltak egy csillaggá úgy 5 milliárd éve, és azóta is (meg még további 5 milliárd évig) folyamatosan működő fúzióval energiát szolgáltat a környezetének. Ezt az energiát (szintén több lépcsőben) használjuk fel mi mindannyian... Vagyis nincs igazat, ha úgy érted, ezt az energiát az "univerzumból", vagyis nem a mi mérhető, kézzelfogható valóságunkból veszik De az igazi megoldás nem az, ami csak "elméletileg lehetséges" (pl. nullponti energia, párhuzamos világ megcsapolása), hanem az, ami gyakorlatilag is az, csak még (?) technikailag nem tudjuk megoldani. Ez pedig a Dyson-gömb! Egyébként ez a "nyerjünk energiát egy párhuzamos világból" kérdés remélem nem lesz sohasem megvalósítható! Mert ha igen, akkor semmi garancia nincs arra, hogy nem lesz egy másik világ, ahonnan meg a mi energiánkat akarják megcsapolni... Mert mindig van egy nagyobb hal, és ezért szinte kizárt, hogy mi vagyunk a legnagyobb hal...
Amellett hogy a dolognak nem sok köze van a hithez, nekem mindig is tetszett az, amikor valaki olyan dologról formál - szinte ellentmondást nem tűrő - markáns véleményt amiről halvány fogalma sincs.
Mert ugye most olyan energiáról beszélgetünk ami a klasszikus fizika szerint nem létezik, illetve már kapiskálják hogy mégis, csak még egyik tudós sem merte a nevén nevezni. A "nemlétező" energiáról rengeteget írhatnék, könyvek is megjelentek róla, sőt még erre alapított iskolákban is oktatják. De nem beszélek róla, leírom inkább a saját történetem, első kézből. Szóval volt nekem egy betegségem (pollen allergia) ami az orvostudomány mai állása szerint nem gyógyítható, sőt, az idő előrehaladtával csak egyre rosszabb lesz, asztmává is alakulhat blabla. Ennek is egy olyan brutális formája, hogy az első vizsgálat alkalmával azt mondta nekem a szakorvos hogy praktizál már egy ideje, de ilyen gyors és heves immunreakciót még nem látott. Annak rendje és módja szerint jött a tüneti kezelés antihisztamin tartalmú szerekkel, amik természetesen nem használtak semmit. Egy teljesen másik helyen egy másik vizsgálat alkalmával a szakorvos konkrétan hülyének nézett amikor közöltem vele hogy amiket felírtak semmit sem használ (mert hát neki mást tanítottak). Csak hogy legyen némi jelzésértéke a dolognak, elmondom hogy a szezonban a "jobb" napokon egy 100db-os papírzsepi 2 napig tartott... Eltelt 1-2 év így kínok között, aztán találkoztam egy kollégával akinek a fia asztmás volt, mondta hogy próbáljam ki a gyerek orrspray-jét ami kortikoszteroid hatóanyagú, merthogy ő is (az apa) allergiás és neki használ. Kipróbáltam, a tünetek percek alatt szinte teljesen megszűntek. Használtam a szert 3-4 évig, ennyi idő alatt a szervezet hozzászokott és már ez sem használt, jött megint a szenvedés. Ekkor ugrottam fejest a spiritualitásba aminek addig csak a felszínét kapargattam, és végeztem el többek között egy Univerzális Energia Yóga (ami ugye nem is létezik ) tanfolyamot. Mára ott tartok hogy a legdurvább tünetem a pollenszezonban napi néhány tüsszentés, meg esetleg némi szem viszketés. És nem használok semmilyen gyógy vagy egyéb szert. Erről ennyit... A "nemlétező" univerzális energia tudománya úgy hellyel közzel az ókorig nyúlik vissza, már amennyit én tudok róla. Szóval ez az amiről mostanában nem kell háztartási gépeket üzemeltetni.
Azért van alapja is ezeknek a dolgoknak - már ami az univerzum energiáit illeti. Még anno villámvédelemről tanultunk, amikor az úgynevezett "szépídő áram"-ról volt szó. EZ a villámlás ellentéte. Jellemzően verőfényes napsütésben érhető tetten és ellenkező irányban áramlanak az elektronok, mint a villámlás. Sokan kísérleteznek vele. Úgy tűnik, hogy egy hangolt rezgőkörrel meg lehet csapolni. Tesla még a maga eszközeivel fogta meg, ami bár oszcillátor volt, de elég kezdetleges. Szikraközzel és tekercsekkel. Ma már rengeteg új technológia van az oszcillációt finomabban kialakítani. Bár annyi K+F pénz lenne rá, mint az atomenergiára!
Szerintem tök jól látszik. Arra, amerre minden olvad és tönkremegy - de jellemzően a föld felé. Hiszen ezért készítünk villámhárítókat. Csak sajnos a villám nagyon nehezen kiszámítható és általában már csak az okozott kárból számítható vissza a teljesítménye is. A szépidő áram azonban folyamatos. Úgy magyarázták anno, hogy ez ugyanolyan természetes folyamat, mint a víz körforgása. Az elektronok is állandó mozgásban, körforgásban vannak. Ami a víznél az eső - az az elektronoknál a villám. Persze ez jelentősen le van egyszerűsítve.
Arra gondolt Bakman, hogy oda-vissza van töltésáramlás villámláskor, egymás után akár többször is nagyon gyorsan. Tehát nem az égből csap le a földre, hanem mindkét irányba. Töltéskiegyenlítődés a nagyon magas potenciál különbség miatt.
Viszont a villám kiindulhat felhőből (többnyire, szakirodalom szerint 95%), és a föld irányából (5%). Utána mehet ide-oda.
Idézet: ...„Szóval volt nekem egy betegségem (pollen allergia)” Idézet: „Csak hogy legyen némi jelzésértéke a dolognak, elmondom hogy a szezonban a "jobb" napokon egy 100db-os papírzsepi 2 napig tartott...” Tapasztalatom szerint a papír zsebkendő maga tartalmaz finom papírport, ami erősíti az allergiás tüneteket - heveny tünetek esetén vissza kell térni a vászon zsebkendőre. Idézet: „Ekkor ugrottam fejest a spiritualitásba...” Egy ilyen esetben körülnéztem a házban, a kertben. Meg is találtam néhány penésztelepet. Miután kiirtottam, érdekes módon tünetmentes vagyok. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Én úgy gondolom, hogy a tudomány attól tudomány, hogy
- mérhető és/vagy bizonyítható - megismételhető Természetesen a megfelelő külső feltételek mellett megismételhető, amiket viszont szintén rögzíteni kell. (Igen, az ősrobbanás is megismételhető lenne, amennyiben tudna valaki olyan feltételeket létrehozni, amik előtte voltak... ) Ami nem tartozik a fentiekbe, azt el kell hinni, vagyis hit kérdése. Ami veled történt, az számodra bizonyosság (ezt nem vonom kétségbe!), de mindenki más számára, aki "csupán" a te beszámolódra hagyatkozik, pusztán egy vélemény, amit vagy elhisz vagy nem. De nincs bizonyítva. Nem az nincs bizonyítva, hogy megtörtént a változás, hanem az, hogy mi volt a változás oka. Ami viszont bizonyítva van, az a placebo-hatás. Én azt HISZEM, hogy amiről te írtál, az is egy ilyen dolog. Te hiszel benne, ezért működik nálad. Egyébként sokféleképpen lehetne bizonyítani ezt... És az lenne az igazi, ha meg lehetne találni az okot, hogy hogyan és miképpen működik a pl. kézrátételes gyógyítás (ami szerintem ugyanígy placebo + hit kérdése). Ha megtalálnák a DNS-ben azt a gént, vagy azt az agyi területet, ami ilyenkor az "energia közlőjénél" aktiválódik, és ezt kísérleti úton meg lehetne erősíteni, az tudomány lenne és nem hit. Mert akkor pl. azok az emberek, akikben megvan ugyanez a gén, ugyanúgy képesek lennének erre, függetlenül attól, hogy hisznek-e benne... Ha "energia", vagyis képes hatást kifejteni valamire (a páciens személyére), akkor az detektálható is (lenne...), mivel egy megfelelően kiválasztott detektorban ugyanolyan elven ki tudna fejteni hatást. Amennyiben nem a fizikai síkon fejti ki a hatását, hanem a spirituális síkon, az viszont már egyértelműen hit kérdés. A spirituális ugyanis a gondolkodásunk alapján értelmezhető, amiatt létezik, vagyis tőlünk függ. Ha nem létezne emberiség, akkor nem lenne aki ezt kitalálná, vagyis nem létezne... Villámlás téma: Pár éve a tévében volt egy film, ahol lassított felvételen vizsgálták a villámokat, és az derült ki, hogy gyakran a fentről kiinduló ággal szemben van egy alulról kiinduló ág is, amik "középen" találkozna. Bár inkább a felszínhez sokkal közelebb, mert általában az alulról induló rövidebb, aminek bizonyára megvannak a fizikai okai. Az alulról kiinduló szabad szemmel, vagy normál sebességű felvételen nagyon ritkán látható. A "szépidő áram" oka simán lehet a napszélből érkező töltött részecskék. Legalábbis azon kis része a napszélnek, amit nem tud a Föld mágneses tere eltéríteni a sarkok felé (Aurora Borealis).
Mi az energia? Egyszerű kérdésnek látszik..
És mit csinálsz a vászon zsebkendővel miután néhány perc alatt teleraktad? Nem erősít a zsebkendő semmit, amikor itthon voltam kerültem és sokat fújtam az orromat a mosdóban is, ami szintén nem segített. Nem is azért tettem, hanem hogy ne dörzsöljem szét az orrom.
Nekem elég nagy helyen kellett volna körülnéznem, ugyanis a tünetek ugyanúgy megvoltak falun, belváros sokadik emeletén vagy vízparton egyaránt, az ország bármelyik részében. Persze nincs kizárva hogy az egész ország egy nagy penésztelep, ez alkalmanként meg is fordul a fejemben.
Megint tanultam valamit. Leginkább azt, hogy semmit nem érdemes leírni ide (sem), mert úgyis lesz mindig aki juszt is megpróbálja megmagyarázni az ellenkezőjét. Ugyan neked válaszoltam, de inkább azoknak írtam akiket több értelemmel áldott meg a Teremtő.
Sehol nem beszéltem tudományról. A tudomány az a tudósoknak való, nekik lett kitalálva, hogy aztán egész életükben legyen min rágódniuk. Hitről sem beszéltem, veled ellentétben én nem hiszek semmiben. Te viszont igen, hiszed hogy ilyen nincs, nem működik. Én meg tudom hogy igen. Az energia áramlását ugyanúgy lehet érezni fizikailag mint bármi mást, akár a hideget, meleget, éhséget stb. Még egyszer leírom, nem hiszek semmiben. Ha ez placebo (nem az) akkor a placebot egyetemeken kellene tanítani, mert működik, adott esetekben jobban működik mint a mai tudomány. Senki nem akarja ezt veled elhitetni, bőven elég ha megtapasztalják azok akik műtétet kerültek el a segítségével, vagy álltak talpra miután az orvostudomány már lemondott róluk. Személyesen ismerek olyat aki olyan emberek százait állította talpra, akiknek az orvosok napokat, heteket jósoltak. Kint volt a srác néhány hetet egy nyugat európai kórházban, ahol azt mondták neki hogy fizetni ugyan nem tudnak neki, de nem bánnák ha végleg maradna... Saját élményem is van ilyen több is, megállapítottak valamit a páciensnél, kitűzték a műtét napját. Majd szólt nekem hogy segítsek. Műtét előtt közvetlenül újabb vizsgálat, az orvos néz bambán hogy a páciens mit keres ott. Hát ő jött a műtétre. De minek? Az előzőleg diagnosztizált probléma ugyanis nincs. Hosszas tanakodás után megállapították hogy biztos rossz volt az ultrahang... Ezt sem kell elhinni, ne is tedd, nem azért írtam le.
Úgy látom pontatlanul fogalmaztam:
Idézet: „... heveny tünetek esetén vissza kell térni a vászon zsebkendőre.” Most pontosítom: ... heveny tünetek esetén vissza kell térni a vászon zsebkendőkre. Egy jó nagy csomagra gondolok, amit eleinte sűrűn kellett mosni... Mostanában már 1 -2 darabbal kihúzom a szezont. Idézet: „Nekem elég nagy helyen kellett volna körülnéznem” Nekem is volt elég átnézni való. Azt a taktikát választottam, hogy ott kerestem, ahol a tünetek a legintenzívebben jelentkeztek. (Beázási helyek, csövek, zuhanytálca környéke), stb. Ahol megszüntettem, ott már nem volt annyira intenzív a tünet. "Előfeszítés nélküli munkapontban" több mindent (virágpor, macskaszőr, stb) tolerál az ember... A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Mozgás másodikon és a idő másodikon szorzata.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Nem méltatni akarom a "nem létező energia" iskola alapítóját, de nézd már meg a kép alatt hogy szegény embernek milyen jelzők vannak a neve előtt és után.
És pontatlanul is olvastál. Pollenről volt szó, az meg ugye nem a lakás egyik szegletében leledzik, hanem amíg virágzik mindenfelé amerre éppen a szél viszi. És 6 féle fűkeverékre mutattam erős immunreakciót. Meg a macskaszőrre is. Macskánk is van jelenleg is, és semmi gondunk nincs egymással.
Képlet is van hozzá?
"hogy hogyan és miképpen működik a pl. kézrátételes gyógyítás" Például energia áramlás..
Melyiknek mi a betü jele?
Már a sebességet energiának tekintem. IDŐ jele =t elmozdulás jele=s azt hiszem
''Már a sebességet energiának tekintem" értem? Ok akkor jelöljük így = VE. Akkor hogyan néz ki a képlet?
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
Moderátor által szerkesztve
s²/t²=E ?
Ok így már átláthatóbb. Miért négyzetes az s (az út) és a t (az idő) ?
Nekem is pollen és macskaszőr allergiát mutattak ki. Egy felvidéki utam esetén a határállomás (akkor még volt) előtt sorba kellett állni. Nyár volt .... 100 pzs oda.
Esetemben az állandó penész okozta "munkapont" megváltoztatása szinte tünetmentessé változtatta a pollen és a macskaszőr allergiát. Annyi megállapítható, hogy számtalan más körülmény hozzájárul ahhoz, hogy mekkora is lesz az az alergiás reakció. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
E=m*c² avagy c² miatt
E=m*c² a nulla tömegű részecskére, =0*s²/t² kivéve a nullát ez marad=s²/t²
A nullát nem veheted ki a szorzásból szerintem. Ha 0 tömegű részecske mozog, akkor 0 a mozgási energiája.
Egyébként v=s/t, v2 pedig nyilván s2/t2, szóval szerintem nem kell az E=mv2 képletet túlbonyolítani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |