Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   57 / 113
(#) nyemi válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

A fotonnak nulla a tömege és nem lenne energiája?
(#) otvenkilenc válasza nyemi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ha nincs tömege akkor részecske sincs.
(#) tbarath válasza nyemi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ha nincs tömege, akkor nincs mozgási energiája.
Hangsúlyozom: mozgási. Egyébként energiája nyilván van, de ilyen mélységben nem értek a fizikához, csak linkelem: Bővebben: Link

Ismered a fénynyomás jelenségét? Vagy a gravitációs lencsehatást?
(#) otvenkilenc válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

S nyugalmi tömege?
(#) nyemi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Majd ha lesz energiája, akkor ad neki tömeget a Higgs bozon, aztán nyomhat és lencsézhet is

Ha megmozdul honnan lesz hirtelen tömege? Csak úgy teremtődik? Nekem itt valami nem kerek..
(#) nyemi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

(#) tbarath válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Az E=mc2 pont arról szól
(#) lazsi válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

Idézet:
„Más formában egyébként az univerzum energiáját elég régóta csapolják, napjainkban is, mert az összes kézrátétellel (vagy anélkül) energiával a másikon segítő (szándékosan nem gyógyítást írtam mert olyat csak az orvos végez) ember a plusz energiát ehhez az univerzumból veszi.”

(Szürkítés tőlem.)
Én erre mondtam, hogy hit kérdés. Pontosabban arra a részre, hogy az "univerzum energiája". Mert ez a problémám...
Mint az előző levelemben is írtam, NEM KÉTELKEDEM abban, hogy
- valóban az történt veled, amit leírtál
- valóban meggyógyultál
- mindez annak a következménye, hogy részt vettél azon a tanfolyamon
- annyi embert meggyógyított az az ismerősöd
Amit kétségbe vontam, az az, hogy ez valamiféle, "az univerzum energiája" hatására történt meg! Ennek a létezését kérdőjeleztem meg. Ami jön "valahonnan" és egy személy közreműködése által valaki másban fizikai változást okoz. Ugyanis, ha fizikai változást okoz, akkor az fizikai módszerekkel mérhető. Ha mérhető, akkor befolyásolható, irányítható személytől független módon (Értsd: nem csak néhány kiválasztott guru képes rá, hanem bárki. Egy defibrillátor akkor is helyesen működik a megadott utasítások követve, ha nem hiszek benne...). Létezik ilyen módon mért bizonyíték? Nem... Vagyis ez nincs bizonyítva, ergo el kell hinni.

Idézet:
„Hitről sem beszéltem, veled ellentétben én nem hiszek semmiben.”

Hitről én beszéltem annak kapcsán, amit írtál.
De igen... Hiszel abban, hogy létezik egy olyan univerzális energia, amit egy személy fel tud használni másik személy segítésére.

Idézet:
„Én meg tudom hogy igen.”

Ezt nem vonom kétségbe. Elfogadom, hogy te tudod. De amíg nem tudod bizonyítani, addig nekem el kell hinnem az állításodat (vagy nem), de ez hit kérdés marad...

Idézet:
„Az energia áramlását ugyanúgy lehet érezni fizikailag mint bármi mást, akár a hideget, meleget, éhséget stb.”

Vagyis mérhető? Mert a hideg/meleg mérhető. Az éhség már szubjektív dolog, de azért szintén mérhető. (Mivel szubjektív ezért leginkább csak egy személy önmagához viszonyított éhségét lehet értelmezni olyan paraméterek segítségével, mint pl. gyomorsav-koncentráció, vércukor-szint, meg hasonlók, illetve ezek változásával...)

Az energia sokféle formában megjelenhet. Ez az "univerzum energiája" milyen formában jelenik meg?
Van közvetítő részecskéje, mint a fénynek, vagy egyéb sugárzásnak? Meghatározható a hullámhossza, hullámhossz tartománya?
Mekkora a Föld felszínén az ebből származó energiasűrűség? Mondjuk hány Juole-t lehet kivenni belőle egységnyi térfogaton/felületen másodpercenként?

Hogy értsd mivel nem értek egyet az írásodból:
Egy lelkes, megfelelően képzett szónok képes rengeteg ember akaratát befolyásolni, megváltoztatni, és talán még mérni is lehet közönségének agyi tevékenységében a változást, ahogy a hatása alá kerül. De ettől még akárhány szónok is próbálná meg egyiknek sem sikerülne még csak egy pár gramm tömegű test elmozdítása pusztán a mondanivalójának a tartalmának a hatására. Te ugyanezt állítottad: a kézrátétellel gyógyító guru által felhasznált energiával (?) kellene a világ energiaellátására fordítani. NA EZ AZ, AMIT KÉTSÉGBE VONTAM!
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Régen jött városunkba egy külföldi (nem tudom honnan) ember, aki " kézrátétellel " gyógyított. Kultúrházba lehetett menni pácienseknek "gyógyulni". Mentek sokan sorban álltak, a gyógyító ember két kezét fejükhöz közelítette, pár másodperc múlva az álló emberek fele eldőlt. Volt segítő, aki elkapkodta őket, ne essenek nagyot. Pár másodperctől kb. 1 percig valamiféle bódult állapotban feküdtek, utána felkeltek. Ezt látva én is beálltam következő körbe, de nem éreztem semmit a "kezelés" hatására.
Szerintem semmi más nem lehetett, mit az egyénnek saját magára ható hite okozott olyan pszichikai valamit, amitől ilyen állapotba került. De ki tudja mi volt ezt.

Ez az egyenlet is csak akkor igaz ha van tömeg. Nulla tömegnél (nem zéró) nincs energia mert ha valamit nullával szorzok az nulla. Ha azt mondják, hogy a fotonnak nincs tömege akkor honnan van a mozgási (kinetikus) energiája? = 1/2 x m x v2 Az csak tömeggel lehetséges. tehát lennie kell nyugalmi tömegének. Ha nincs akkor megint felvetődik a kérdés hogy honnan lesz hirtelen tömege?
(#) nagym6 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Mi még azt tanultuk -jó régen-, hogy van tömege a fotonnak. Változó idők.
De hát még azt sem tudjuk, mi a tömeg, csak hatását érzékeljük, mérjük. Maga az anyag sincs meg, amit mi tömör anyagként érzékelünk. Minden részecske tovább bomlik, fizikusok csak kergetik kergetik, amikor el akarják kapni mint a kámfor, újabb részecskékre szakadva "meglép" előlük, újabb ismeretlenbe húzva őket.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) marone hozzászólása Márc 14, 2018 /

Idézet:
„De ettől még akárhány szónok is próbálná meg egyiknek sem sikerülne még csak egy pár gramm tömegű test elmozdítása pusztán a mondanivalójának a tartalmának a hatására.”

Szó volt róla hogy vannak gyógyulások amik a beteg hite által mentek végbe. Egy-egy daganatnak meg azért mégis van súlya. Szóval mégiscsak tömeget mozdított el az az energia, mégha idő is kellett hozzá.
A hit,gondolat, érzések,vágyak, ezek is energiák.
(#) nyemi válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Kétfajta részecske fajtát különböztetünk meg: A Fermiont fél-egész spinnel (1/2, 3/2, 5/2.....) ők az anyagi részecskék . Még vannak a Bozonok egész spinnel, (1,2,3,....) ők a megfoghatatlanok.
(#) otvenkilenc válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Mi a gravitáció? Azon túl, hogy tömegvonzás. Mi vonz mit? Tömeg a tömeget, de mégis hogyan működik? Hasonlón mint a mágnesek vonzása? Ott is mi a közvetítő anyag a mágneses erőtérben? Az miből áll? ? Van anyag vagy anyagáramlás? Az is hogyan működik?

Igazából ez az egyenlet a nyugalmi tömegre vonatkozik, na az nincs a fénynek, tehát ez a képlet nem vonatkozik rá. De van más, ami meg igen.

A foton nem létezik (nincs tömege) ha nem mozog? Amikor mozog (van tömege) akkor meg miből van, honnan, hogyan jött létre?
(#) nagym6 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

És még galaxis méretben is működik, sőt az egész világegyetemben. Sosem értjük meg.
(#) nagym6 válasza nyemi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

A Fermion nem bontható? Tömör anyag lenne? Bár ezt is nehéz elképzelni, mi az az anyag, és azt is, mi a nem anyag, de van. Ezt sem értem meg sosem.

Ha nem vonatkozik rá akkor miért a fény (a mozgó tömeg) sebességét veszi szorzónak? Ráadásul négyzetesen.

Amikor az asztalra rakod a kezed és az nem mélyed bele. Miért?

Csak annyit állítottam, hogy a fénynek nincs nyugalmi tömege. A többit te képzelted mellé.
(#) nagym6 válasza nyemi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Na itt a gond. Fizika megállapítja először, molekula. Utána fizika fejlődik, molekula atomokból áll. Ezután atomok proton neutron elektronból. Utána nem tudom, de ezek mind tovább bontódnak, majd megint tovább, és így tovább.

A fénysebesség (vákumban) egy konstans, nincs köze a foton nevű részecskéhez (már ha az).
De velem akarjon senki fizikaszakkört játszani, mert én se értek hozzá. Ha valakit érdekel akkor ott a net és nézzen utána maga.
Csak egy hibás kijavítása miatt szóltam bele a szálba, mert ugye a y=0*x-ből nem lehet csak úgy kivenni a nullát, hogy akkor y=x.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1

És ez miért lenne gond? Fejlődik a dolog, pl. az ilyesminek (is) köszönhetjük azt, hogy ülünk egy számítógép előtt és vitatkozhatunk az interneten. Ahelyett, hogy valami hasznosat csinálnánk
(#) Robin2 válasza lazsi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ez az "amit nem látok, amit nem lehet mérni, az nincs" hozzáállás az emberi elme beszűkültségének mutatója. Gondolj az elmúlt száz év fejlődésére. Miért ne lehetnének ezek a kézzelfoghatatlan, mérhetetlen dolgok is létezőek?
Volt egy betegségem, a normál orvoslás semmit nem tudott tenni, igazán azt sem tudták megmondani mitől van. Volt egy ismerősöm, akkor tanulta ki a prána nadit. Én voltam a kisérleti nyúl. Nem hittem benne, de mi baj történhet, fekszem másfél órát, halk zene szól, maximum elalszom. Lefeküdtem, pihentem, mindenféle dolgon gondolkoztam közben, szóval nem az volt, hogy én most hűde nagyon hiszek ebben és most még gondolatban is odateszem magam. Már az első kezelés után jobban voltam.
Azok a mondások, hogy fejben dől el minden, a hit hegyeket mozgat meg, stb. nem alaptalanok. Csak hát ugye, ebben szocializálódtunk, hogy ilyen dolgok nem létezhetnek.

Á nem ilyen nagy a baj szerencsére: mert csak 17db elemi tovább nem bontható részecske van. Sőt ha a Bozonokat ahogy írtad felbontjuk Fermionokra majd valamikor esetleg ez 13-ra redukálódhat.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Nem olyan értelemben gond, hogy minek a fejlődés, hanem olyan értelemben, hogy nem értem. Minél mélyebben belemerülök, annál homályosabb.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 14, 2018 /

Ez mindennel így van. Egyre többet tudunk, egyre mélyebben megismerjük, egyre inkább lesz olyan mélységű ismeretanyag, amit csak azok értenek, akik ezzel foglalkoznak.
Következő: »»   57 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem