Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam nagyon jó és egyszerű, csak az a baj hogy a kinyert G-kód nem fut Mach3 alatt. Próbáltam kitörölni azokat a sorokat amik olyan parancsokat tartalmaznak amiket ERROR-al díjaz a Mach3 de akkor meg máshol áll meg. Sajnos A 3 beállítható géptípus bármelyikével ez van sajnos.
Solid Edge-ből kinyerhető Gkód? Működik Mach3 alatt úgy hogy semmit nem kell mókolni?
A CAM alkalmazások gépspecifikus posztprocesszora mindig jelentős tétel egy gép árában.
"Mókolás" nélkül a legritkább esetben megy. A CIMCO Edit V7 az elterjedt nagy gépekhez tartalmaz posztprocesszorokat, (Sinumerik FANUC Heidenhain, Haas) és a kutya közönséges ISO kimenet is működik. Érdemes is lenne megpróbálni, ha nem lenne súlyosan fizetős...
GRBL-hez van tervezve.
Ezt mondjuk nem nagyon vágom. Néhány speckó kódtól eltekintve ezek egyformák. Hogy a fenébe lehet, hogy nem működik egyik a másikkal?
Igazad van! Nem tudom mi volt a probléma, de kinyestem még pár sort az elejéről meg a végéről is, és most már jó. És a méret arány is OK! Utánna néztem mik ezek a kódok, és úgy gondoltam nem szükséges. Csak szigorúan a koordinátákat, mértékegység beáll. hagytam meg. Levegőben vagy egy ceruzával lefutott rendben. Hétvégén már anyagban megnézem hogy muzsikál. Mégegyszer köszi!
Sziasztok! Cnc maró építéshez van egy BD25-1205 vezérlőm, de nincs a számítógépemen nyomtató port amit ez használ. Érdemes valami átalakítóval és mach3-al kísérletezni vagy GRBL -el és arduino val kellene gondolkodni? Már van az is, egy Uno van nálm és jön postán egy Mega is. Legyen szép napotok!
Szia! Először is ami neked van az nem vezérlő hanem leválasztó kártya, tehát csak annyit csinál, hogy a nyomtatóport jeleit "erősíti", illeszti, a bemeneteket optikailag leválasztja, illetve tartalmaz egy relét és egy 0-10V kimenetet frekiváltó vezérléséhez. Ehhez még kell a léptető meghajtó, hogy teljes vezérlés legyen belőle.
Ha nem ragaszkodsz a Mach3-hoz akkor inkább engedd el ezt a dolgot. A GRBL is megfelelő egy kisebb gép vezérlésére.
szerintem 3 tengelyig a grbl tökéletes ezt tudod vezérelni egy átlagos laptopról. Ellenben, ha több tengelyt is akarsz, akkor a helyzet teljesen megváltozik. Nekem linuxcnc vezérel egy kis 4 tengelyes gépet és tervben van az ötödik tengely elkészítése is (a 4 tengelyes grbl nekem nem jött be).
A párhuzamos portos szoftveres lépésgenerálással az a baj, hogy jó latencia teszt kell. Így jutottam el a MESA kártyáig,MESA
Ennyi pénzért már inkább ez: Bővebben: Link
Szia! Köszönöm, hogy kijavítottál! Akkor GRBL kellene kezdetben, ahhoz ez meg nem jó. Ha több tengelyre lenne szükségem mit ajánlotok? Minimum 4-5 tengely kellene.
Szia! Köszönöm a hozzászólásodat! A 4 tengelyes GRBL-el mi volt a gond? Nem működött megfelelően?
Az UCCNC -t
A fejlesztőcsapat magyar , folyamatosan fejlesztik ha gond van rövid időn belül megoldják ,és nem drága . A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
Hát ezzel én nem értek egyet teljesen. Többen panaszkodtak, hogy az AC szervó vezérlést nem bírja az akkor majd 50.000 Ft-ba kerülő UC300-as USB verziója. Nem is lehet kapni egy ideje. Az ethernetes verzók ára lassan süllyed elfogadható szintre.
Én most vettem egy Pokeys57E mozgásvezérlőt. Bővítőpanellel 8 tengely 125 kHz-es vezérlése 55 ki/bemenet. Szerintem hobbira több mint elég. Még csak most próbálgatom, de eddig bizakodó vagyok. Idézet: Mit nem bír rajta?A szervónak is a léptetőmotornak is van saját meghajtója a vezérlés "csak" azt vezérli , egyébként már elfogadható áron megkapod az eternetes verziót is ...„AC szervó vezérlést nem bírja” A saját oldalán ... A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
Az AC szervóhajtásban pont az a szép, hogy nem egy elméleti térben mozgat step/dir jelekkel egy pontot (a szerszám bemért pontjának fantomját), hanem a tengelyek mért helyzetéből, a számított sebességből és a CNC programból képez gyorsulást, nyomatékot... nem vezérlés, hanem szabályozás, egész más filozófia.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
Ja értem már... De azért kíváncsi leszek a másik vezérlő tudására, hogyan muzsikál a feltört mach3 al ? Arra is sokan panaszkodnak ...
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2018
Kevesen próbálkoztak vele (4 tengelyes GRBL-vel sajnos, pedig 3 tengelyre nagyon tetszik), amit letöltöttem nem működött és mivel nekem közeli cél az 5 tengely, ezért hamar abbahagytam a kisérletezést vele és hosszas töprengés után a linuxcnc-t választottam, ez képes akár 9 tengely vezérlésére is vagy akár többre is nem csak kartézi rendszerben, nagyon könnyen és nagyon sokoldalúan alakítható az egyéni ígények szerint, ugyanakkor ingyenes tehát jogtiszta, valamint széles linuxcnc-s társadalom létezik a neten, (rengeteg posztot lehet olvasni külömböző megoldásokról ugyanakkor elég tisztességesen dokumentált) nemcsak amatőrök, hanem profi megmunkálóközpontok modernizálását is sokan ezzel valósítjákmeg. Ugyanakkor az általam belinkelt vezérlőkártya alapból tud 5 tengelyt vezérelni (+főorsó). Egyetlen hátrányát látom eddig, éspedig azt, hogy az "ingyenes" linuxcnc-hez a jó hardver elég drága.
Olvasva a beszélgetést..
Kapható baráti áron Ac szervo driver? 100W-os motorokhoz kellene, hogy milyen enkóder van a végén azt nem néztem tüzetesen.
Sziasztok
Erről a "hamisítatlan " kínai vezérlőről ,mi a vélemény ,használ valaki ilyet?Megéri vele foglalkozni ?Bővebben: Link
Én is szemezek vele, állítólag nem olyan rossz. Ha minden igaz ez már digitális optós bemenetű.
Akkor már ketten vagyunk .Remélem valaki használ is ilyet,és véleményezi.
Ha rá lenne írva, hogy Leadshine, akkor nem lehetne rossz. De ez csak egy klón. Két esélyes a dolog.
Ha az lenne ráírva akkor nem ennyibe kerülne.
Hanem 3-4x ennyibe.
Csak nehogy úgy járjatok vele, mint én a dobozos TB6600-val, amibe valami teljesen más volt. Bár az ebayen vissza lehet kérni az árát...
Nekem a 2M542 vezérlők nagyon beváltak.
Van valami márkája vagy noname?
Noname, kb. 2 éve működnek, akkor még 9-10 eft
volt darabja.
Az tuti, hogy a Linux-CNC verhetetlen szerintem is, mindent tud amire csak szükség van és úgy alakítja a felhasználó ahogy csak akarja!
Én esztergán használom és egyidejűleg két kéz kézikereket használok, nagyon szépen megy.
A CNC technikában az egyik legnagyobb gyártó, a Heidenhain is linux alapon építi a vezérlőit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |