Fórum témák
» Több friss téma |
Hát barátom erre tényleg csak egy 98-ast oszt nézd meg milyen verziós a 98-asod, 4.10.1998-as vagy 4.10.2222-es. Utána amit küldtem linken szedd le az USB telepítőt és majd meglátod. De nyugtasss meg hogy most nem azon irogatsz???
Ezen ne legyél meglepődve. Amit vettél átalakítót az billentyűzethez illetve egérhez van (rá van rajzolva). A PS/2 csatlakozó ezekhez az eszközökhöz van, adattárolókat nem kezel. A színük sem véletlenül olyan amilyen.
Ezzel az átalakítóval USB-s adattárolókat lehetetlen régi gépre kötni.
Csak olyan OP kell neki amin .... de már irtam.
Komolyan lehet egér vagy billentyűzet PS/2 csatlakozón keresztül gépre kötni USB adattárat? Ez nekem új.
Hát most visszaolvastam de nem látom hogy hol irja hogy adathordozot szeretne rákötni csak annyit irt hogy nem müködik. De lehet hogy tévedek.
Win 98- ból sima volt, meg se. Plus nem létezik. Az az adapter kizárólag usb-s egerek és billentyűzetek használatára való, meghajtóval nem működik. Sem pendrive, hdd, vagy bármi más...
Igy igazad van nálad a pont.
Az "A" gépről kigyűjtött illesztőprogramok akkor sem lesznek jók a "B" géphez, ezzel kár is vesződni.
Viszont amit pittti mond, az megér egy próbát, én úgy csináljám, hogy az "A" gépen ami működik, elindítanám és az eszközkezelőben eltávolítanék minden drivert, aztán újraindítanám, ekkor az oprendszer minden driver nélkül, csak az alap illesztőprogramjait tölti be. Ha ez megvan, ekkor lehetne leklónozni a rendszert, majd a másik gépen indítani ezt a rendszert, ami már érzékelni fogja a hardverváltozásokat, és a P&P eszközöket...
Akkor pendrive-ot mivel tudok rá kötni?
Hadd kérdezzem meg, mire kellhet manapság win98? És méginkább minek a floppy?
Szerintem a régi hardver nem indokolja, mert a win2000 rendszerigénye hasonló, viszont az még ma is működőképes, lehet vele internetezni, kezel pendrájvot, normálisan látja a helyi hálózatot is. Win98-on nagyon sok program nem működik. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Azt ird már meg mekkora a proci és mennyi RAM van benne??
Az a baj hogy nincs a gépén USB csatlakozó a CD nem tudja a boot funkciót így marad a floppy (gondolom Én).
PCI-be dugható mezei USB kártyát szerintem fillérekért lehet találni, hasonlóképpen használt DVD vagy CD meghajtót.
Pentium 1-es, és 16 mb ramos azt hiszem.
LAPTOP.
nem lehet. Laptop, ezért nem lehet. Talán inkább így! A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Moderátor által szerkesztve
De mennyin fut a proci?? 75MHz?? 100MHz?? 133MHz?? Habár az a 16MB Ram az nagyon kevés.
Bővebben: Link
Ettől függetlenül lehet, hogy Skorinak igaza van, (nem tudom a tied milyen pontosan ) a specifikációban ez van: "❑ Personal Computer Memory Card International Association (PCMCIA) card slot
The T2110/T2130 series has two PCMCIA slots, which enable you to install a MiNC Toshiba card modem or other industry standard PCMCIA release 2.0 card. The lower slot is 5.0 mm (Type II) or 10.5 mm (Type III). The upper slot is 5.0 mm (Type II)" Tehát akkor nem sima PCI hanem PCIMCIA usb kártya mehet bele. Ha ez járható, akkor megnézem neked, nekem valahol lennie kell egy ilyen kártyámnak, ha megtalálom neked adom. (Tudom, hogy nem dobtam ki, de őszintén szólva évek óta nem láttam, és hirtelen azt se tudom hol keressem.....)
Kőöszőönöm.
Elvileg 75 MhHz-s. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Igen, látom, van olyan rajta.
adapter talán kihúz ebből a "gödörből" de ha Neki nincs meg akkor nézd meg ezt: Bővebben: Link
Bocs most látom hogy nem kapható (no akkor máshol de ilyet ) A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
RAM kell a laposba, gondolom retro játékokhoz kell. 98-ból mindenképpen az SE kell!
Találtam itthon vagy 25 üres, "vadi új" floppyt.
Hogyan tudok rá készíteni win 98 SE telepítőt?
Start--Control Panel--Add/Remove Programs-- Startup Disc ez mind benne van a 98-ban!
Az mit jelent?
most komoly??
Igen.
Azzakl mit tudok csinálni?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
No ha megvárod míg elmosogatok elmagyarázom hacsak valaki be nem száll az okításba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |