Fórum témák
» Több friss téma |
Hát, fejest ugrottam a dologba, de...
Idézet: Na akkor most ilyenkor mi a frász van?! „A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT partícionálási stílus szerinti.” A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2018
Az érdekes mert a W10 telepíthető GPT merevlemezre is...
UEFI módban indul a telepítő? Egyáltalán UEFI a telepítőmédia? Ha semmiképp nem tudod telepíteni, akkor próbáld meg újraparticionálni a HDD-t, viszont ebben az esetben a meghajtó ÖSSZES adata elvész, tehát csak akkor csináld, ha az esetlegesen más partíciókon tárolt adatokat lementetted. Elsősorban a telepítő saját particionálójával végezd ezt a műveletet, feltéve ha eljutsz odáig. Ha nem, akkor használhatod mondjuk a Gparted Live eszközt. Végső esetben visszaállíthatod az egész partíciós táblát MBR alapúra is, úgy is telepítheted a rendszert. Ezt megint csak a Gparted Live -al tudod megtenni (egy linux alapu particionáló program)...
Eh, közben megtaláltam... A boot típusa nem tetszett neki, UEFI a jó megoldás...
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2018
Ráadásul Windows 10 segített! Most már megy 648×480 felbontással is szilárd ~25fps mellett az eszköz!
Windows 10 telepítése közben egyszer bejött a dualboot menü, azóta csak a 10 indul így nem érem el a Windows 8 rendszert! Mit csináljak hogy helyrejöjjön?
[speciális gépindításkor előjövő menü] -> Boot menü -> Windows boot mamager -> Speciális lehetőségek -> Áttérés másik rendszerre
(Gyorsabban sül el a kezem hogy kérdezzek mint ahogy mgtalálnám a megoldást...)
Próbálnék telepíteni 64bit Windows 10 rendszeren egy "AMD Raedon HD 7310 Graphics" videokártyát, de telepítést követő újraindítás után
Idézet: tehát sajnos nem akar menni, a felbontást pedig kisebbre kellene vennem de így nem lehet. Mi foghatja a kártyát? „A Windows leállította az eszközt mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)”
Üdv! 70%-os siker! A kártya azonnal beindult. Amig az antennák csak lógtak, ragyogó volt a térerő. Bele suvasztottam a kijelző burkolatába. Sajnos a térerő jelentősen csökkent. Nem igazán hagytak helyet az antennáknak. Persze a típusa sem ugyan az, amit, mint opció, tesznek gyárilag. Nem is találtam infót az eredetire. Még a végén kívülre kerül. Mivel alapvetően sufni üzem vár rá, nem lesz annyira ciki.
De jó lett volna, ha legalább egy verziószámot is beírsz.
Egyébként ez a legfrissebb driver ami hozzá való... De ha azzal se megy, próbáld meg az automatikus detektálást. (Bal oszlop, "Automatically Detect and Install Your Driver") A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2018
Hatalmas köszönetem!! Végre teljes egészében működik a VGA!!
Most hogy feltelepítettem a videokártyát is, ismét nem megy 640×480 felbontásban az eszköz!!! Ezt nem hiszem el!!! Mi mivel akadhat össze?!
Sajnos akkor azt hiszem erre mondják, hogy adtál a "barnának" egy pofont, ilyen ez a film szakma.
Más tippem nincs nekem se, jelezz vissza a gyártónak... A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2018
A probléma az hogy amint telepítem a videokártyát azonnal meghibásodik az eszköz 640×480 felbontásban! Na most akkor mi van?!
Szakmai szóhasználattal a két driver inkompatibilis egymással...
Jó, akkor hogyan tehetném hordozhatóvá az USB-mikroszkópot? Valami kicsi+olcsó dolog lenne jó amivel élőképet és pillanatkép-készítést tudnék csinálni...
Most komolyan én adjak erre tippet? Amilyen eszközhöz és amilyen rendszerhez megfelelő driver van.
Számítógép, laptop, tablet, esetleg okostelefon. Végső esetben másik mikroszkóp...
Nem csak te, persze más is ötletelhet...
Na jó, az alábbi esetek vannak/voltak:
- Nem teszem fel a VGA drivert de teljes képernyőn vízszintesen nyújtja az eszköz élőképét, és persze így nem tudok felbontást állítani. - Megpróbálom feltenni a VGA drivert de már a telepítés közben elmegy a kép ezért telepíthetem újra a rendszert. - Sikerül feltennem a VGA drivert de az eszköz megszűnik 640×480 felbontással működni. Tehát emígy nem jó amúgy pedig nem megy! Az az érzésem hogy az eszköz nem kedveli a Lenovo laptopomat!
Szia
Megnézhetnénk azt a mikroszkópot? Eddig semmit nem írtál róla, csak hogy nem működik, meg a felbontását. Egy típus jó lenne.
A doboza már nincs meg és magára az eszközre pedig semmi sincs írva... Pontosan ilyen, de itt sem írnak róla semmit ("noname" & "made in china")...
Akkor viszont nem értelek, Magad is tudod, egy Kínai szutykot vettél, 2Mpixelnek árulják, a 640x480-at sem tudja (0,3Mp), 2 oldal van ezzel teleszemetelve ebben a topicban Miattad. Van egy ötletem, húzd ki a gépedből, és dobd át a szomszédba, Szerintem mindenki boldogabb lenne...
Megnéztem én is ezt a mikroszkópot, a linkelt oldalon. Van róla egy videó, szintén LEVONÓ laptoppal, ott simán elindítja a szoftvert, a windows-t nem állítja 640x480-ra (amit nem is értek, hogy miért kellene) A videón tökéletesen működik. Szerintem ez valami egyéni probléma lesz...
(szerk.: Mellesleg teszem hozzá, hogy pl az én 8 éves laptopom sem tud 800x600-nál kisebb felbontást.) A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
Nekem is ilyen mikroszkópom van, 8000x6000 felbontással is működőképes. Windows 7 64 bites operációs rendszer alatt, a gyári programját használom. Mellékelek egy felvételt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad Yoga 12, mely Win8.1-el debütált. Feltettem rá egy Win7-et, mert én azt jobban preferálom (szubjektiv (azért kicsi az 'i', mert US billentyűzet) dolog, ne inditsunk vitát). Azóta eltűnt a fényerő szabályzás, az alvó mód lehetősége (pedig arra még fizikális gomb is van), illetve az FN nagy része nem megy. Orvosolható ez valahogy?
Általában ezek az Fn billentyűk külön funkcióbillentyűk, amit bizonyos oprendszerek nem képesek külön driver nélkül kezelni. Hasonlatképp pl a multimédiás billentyűket tudom felhozni, amihez telepíteni kell a drivert, mert a speciális funkcióit az MS alap PS/2 vagy USB drivere nem mindegyik gyártóét képes kezeli.
Szóval elsőre azt javasolnám, látogass el a hivatalos letöltőoldalra driver frissítésért... Egér és billentyűzet, Szoftverek és segédprogramok, Operating system installation and update USB eszközök... Chipset almenükben érdemes szétnézni... Van ebből a típusból több féle is, a legelsőt linkeltem, szóval ha neked más típusu a géped, azt válaszd ki. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2018
Félre ne értsed, de nem a gép 640×480 hanem a mikroszkópom!
Már nincs semmi baj. Nem volt telepítve a grafikus kártya és az okozott minden bajt.
Abban általában a chipset driver is benne van azért lett jó...
Ismerős azt javaslota hogy hagyjam frissíteni a Windows 10-et hogy az "új" verzió már tudja kezelni az USB-mikroszkópot. De hiába frissített, az eszköz még mindig csúnyán akad 640×480 felbontásban és így nincs kép! (Persze közben újra telepítettem a videokártyát is.)
A webkamera program is dobálja a hibákat a konzoljában hogy nem kap friss képet az eszköztől! Már mindent kipróbáltam de semmi se segített, úgyhogy mit tehetnék egyáltalán hogy működjön?
Nekem működik, lásd a mellékletet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |