Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
sSzia,! Ccímezni a három színt kell, RGB. Azaz a kezdőcím +0 a vörös, +1 a zöld és +2 a kék.
aA másik kérdésed nem értem, de szerintem keveredik benne a WS2812 és a DMX fogalma, de ez csak tipp, mert nem írod sehol a címezhető ledLED-eket, de valami miatt úgy érzem, erre gondolhatsz. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nem feltétlenül keveredett, csak én másra gondoltam. Konkrétan erre. De akkor itt nem ugyanarról van szó.
oOtt van a leírásban, hogy 3ch / pixel azaz 3 csatorna ledenként összesen 510 csatorna
A következő project ez lesz, hogy címezhető ledLED-et (ws2812) hajtok meg DMX protokollon keresztül, csak teszek rá plusz DC step down konvertert is, mert nincs itthon 5V több amperes tápom, hanem majd 12V 3A-el meghajtom. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
kKészítettem videót is a működésről, hogy látványosabb legyen egy címezhető LEDszalagot kötöttem rá és leprogramoztam a vezérlését. A program neve amivel kipróbáltam JiNX!, innen tübbminden megtudható róla
A videó: https://youtu.be/d-Y1MKuN7BY A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
Pofásra sikerült! Én is építettem / építek / beépítek már régebb óta ilyen modulokat és érdeklődnék, hogy nálad Bluetooth kapcsolatnál nem jelentkezett egy nagyfrekvenciás alapzaj, ha igen akkor hogyan szűrted ki? Nálam eddig minden minden modulnál előjött ez a probléma, ha a modul táplálása is az erősítő fokozattal közös tápegységről történik. Csak akkor nincs ilyen jelenség, ha modult egy teljesen független - külön kis transzformátor + egyenirányítás, szűrés - tápegységről hajtom meg.
Szia ! Ez nekem is gond volt, én a végén úgy oldottam meg, hogy CSR64215 lett a bluetooth modul, aminek van I2S kimenete és azt leválasztottam egy digitális izolátor IC-vel (adum, iso és si-nek is van), a tápot pedig egy DCDC izolátorral. Sajnos így sem 100% de élvezhető. Mindezt azért, mert mindenképp egy 24V-os DC tápról akartam meghajtani. A végfok pedig TPA3116. De aki tud egyszerűbbet azt én is szívesen veszem. Ami még valamennyire értékelhető eredményt adott, az a differenciált kimenetre TPA6112 bekötése és annak a kimenetét erősítem fel. Csak olyan mini a tokozása, hogy feladja a leckét, de lehet kapni összeforrasztottat is. pl ilyet
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
táp leválasztó. Egy kicsit pocsékolós, mert nálam eléggé fűt, de működik.
Mik azok az "extrák" benn ott alul?
Látod, hogy müködik tápkábel nélkül..
Szoval ott van egy telefon akku (3,7V). Egy töltö/akku kezelö, meg egy DC-DC konverter, 9,7V ad a DSO-nak. Meg a kapcsolo van ott.
Nem zavarja a DC/DC konverter a szkóp analóg részeit? Főleg, hogy ilyen közel van hozzá. A vastagított dobozt honnan lehet beszerezni?
Én két sorba kötött 18650-ről használom a saját DSO138-omat, de külső aksidobozkával és a normál dugasztápra csatlakoztatva. A 8V körüli feszültség teljesen elegendő a DSO-nak, és nem kell hozzá kapcsolóüzemű átalakító.
Eddig nem vettem észre semmilyen zavart, a képen is látod, hogy a vonalon csak a DSO tipikus zavarok vannak.
Az oldalfalakat itthon gyártattam le ( csak 1,5 évig tartott, az elsőt el.... a haver , utána meg nem talált megfelelő vastagságú plexit. Ez volt a legrosszabb, mert az eredeti, ha jól emlékszem, 2,3 mm vastag és az ahhoz szabott nyílásokba kellett illeszkednie az újnak). A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
Töltőnek mit használsz? Kéne nekem is egy pár, de még nem döntöttem el melyik legyen.
Elkészült életem legszebb hangú végfoka. Fél éve tesztelem, hallgatom, módosítgatom. Nem tervezek több analóg végfokot. (Esküszöm )
Publikus?
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2018
Az előzőt még tudtad űberelni??? Szerintem már az is tökéletesen szólt. De hol a többi alkatrész belőle, nem szoktál Te ilyen kevés alkatrészből építkezni! A dizájn szerintem nagyon el lett találva!
Jól látom, hogy nem +/- tápja van, hanem csak sima + és 0 ? A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018
Ehhez képest is jobban tetszik? Akkoriban a linkelt erősítőt is jónak mondtad.
Egyébként nagyon szép munka. Ipari kivitel, logikusan átgondolt felépítés, és nekem nagyon tetsző egyedi fa előlap. Gratulálok.
Sziasztok!
Rég posztoltam már ide. Elkészült egy kicsi proto okos üvegház, palánták termesztéséhez. Nem a szépségéről híres,de fejlesztéshez tanuláshoz ideális. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018
Jópofa!
Miért tetted belülre az elektronikát/kijelzőt?
Kivülre valahogy szerintem nem illet volna. Illetve a nyomógombok felfeküdnek a plexin.
Ok, hogy az esztétikai szempontok szerint így illett, de nem tesz kárt a páratartalom az elektronikában? Nem tűnik úgy, hogy ne érhetné nedvesség.
Ha befújja műanyagspray-el az áramkört az elég jól megvédi.
Mármint mi a publikus?
Az elvi kapcsolási rajzát kitettem a PWM-es topic-ba. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2018
Most egy különleges kapcsolást próbáltam ki, amit szó szerint megálmodtam. Már a deszkamodell is szebben szólt a "nagy erősítőnél". Ugyanazokat a mélyeket és dinamikát tudja, mint a "nagyok", viszont jobb a felbontása és életszerűbb a középtartománya.
Igen, egyszeres tápról jár teljes hídban. 70/120 W 8/4 Ohm-on.
Igen, ahhoz képest tetszik jobban a hangja.
Köszönöm elismerő szavaidat!
Köszi az észrevételt. Plasti dip erre tökéletes lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2018
Látszik is rajta, hogy tettél bele energiát. Én nem szeretem ezeket az erősítős bejegyzéseket, lévén, Dunát lehetne már vele rekeszteni, de az ízléses elkészítés még mindig érdekes lehet.
Ügyes vagy.
Köszönöm!
Nem tehetek róla, hogy az erősítő a szívem csücske, csak ezt tudom kitenni.
Szép munka!
Lehet, hogy hülye kérdés... De hogy állítasz hangerőt rajta? |
Bejelentkezés
Hirdetés |