Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A grafikai munkák után előlap felragasztva és az első tesztek. A poti gombok azóta már a helyükön rendesen.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Én csak most találtam erre a fórumra,és a segítségeteket szeretném kérni.
Tud e valaki olyan ügyes embert *** Ennek az Apróhirdetés" részlegben van a helye, nem a fórumban! A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Talán néhányan emlékeztek az RGB ball ötletre (Bővebben: Link) Attila barátom jóvoltából készült hozzá egy 3D nyomtatott gömb burkolat. Erről készült egy videofelvétel Bővebben: Link ahogy éppen egy légszerelt FET-es 3,5MHz-es ZVS oszcillátorral próbálom meghajtani. Sajnos a videót ide nem tudom feltölteni, mert kb. 25Mb méretű. Az oszcillátor nem egy szép kivitel, most inkább csak a működés volt e lényeg.
Remélem tisztában vagy vele hogy ilyen átkapcsolót NEM szabad használni ha kiderül akár villany nélkül is maradhatsz.
Remélem tisztában vagy vele, hogy az RGB labda, amire válaszoltál, semmiképpen sem okoz ilyen problémákat
Nem arra akartam De te is tudod mire gondolok.
A hivatkozott leírásból egy idézet:
Idézet: „Vannak, akik spórolás céljából az összes fogyasztójukat (pl. a teljes házat) ilyen átkapcsolón keresztül látják el árammal - ez valószínûleg áram-szolgáltató függõ, hegy melyik tekinti szerzõdésszegésnek és melyik nem, ezért ez a cikk csak, mint technikai érdekesség került fel ide! Tehát mindenki csak saját felelõsségére használhatja fel az itt talált információkat, a közölt áramkörökkel, az áramkörök használhatóságával kapcsolatban semmilyen felelõsséget nem vállalok. Tehát mégegyszer: csak a saját szakállára kísérletezzen bárki!” Szerintem korrekt tájékoztatás!
Most ebben a témában is el kezdeni ugyanezt? Ismered az összes környező ország szabályozását? Ez itt off, ráadásul a villanyszerelősben már ki lett tárgyalva! Mindenki a saját szakállásra dönti el mit csinál. Kést is lehet árulni, de nem kötelező leszúrni vele senkit, ha valaki mégis megteszi, akkor majd felel érte.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
Kérjük az átkapcsolós vitázókat, hogy az ezzel kapcsolatos problémáikat a megfelelő villanyszerelős topikokban tárgyalják ki. Illetve kérjük, hogy mielőtt bárki véleményt formál a legalitásával / illegalitásával kapcsolatban, tájékozódjon. Minden áramszolgáltató, és minden régió szabályai eltérnek.
A Geo és H tarifák megjelenése, a többféle vezérelt fogyasztók megjelenése miatt pedig irreleváns 2008-as meg 2012-es cikkek linkelése. Kérjük tehát ez a témát nem összefirkálni OFF hozzászólásokkal, illetve más topikba is csak tájékozódást követően.
Tisztelt moderátor!
Idézet: „A Geo és H tarifák megjelenése, a többféle vezérelt fogyasztók megjelenése miatt pedig irreleváns 2008-as meg 2012-es cikkek linkelése.” Akkor kérhetnénk, hogy a (Nappali / éjszakai (bojler) áram átkapcsolása) nevű topikot visszahelyezni/elérhetővé tenni szíveskedjék?
Sziasztok,
Gondoltam megmutatom legutóbbi sikerélményem okozóját. A mostani projektem, amin dolgozom, megkívánja a kis méretet, így ki kellett lépnem a komfortzónámból és le kellett mennem egészen 0402-es SMD méretig. Eddig 0805-ös volt a legkisebb, amit kézzel ültettem be, ezt a méretet kényelmesen csipesszel és hegyes pákával készítettem. Most viszont ki kellett találnom valamit, mert sem a pákahegy, sem a csipesz nem használható már ezen a méreten. Úgy gondoltam, ami a nagyoknak bevált, az nekem is jó lehet: Vákuum. Szereztem egy fecskendőt amire egy nagyon vékony tű már fel van applikálva. A hegyét elcsiszoltam merőlegesre és kissé meghajtottam, így pont merőleges a felületre, ha úgy fogom, mint egy ceruzát. Ebay-ről rendeltem kemény 1.5 dollárért picike vákuumpumpát, amihez még cső sem kellett, mert pont rá tudom illeszteni a fecskendő végére. Böktem egy lyukat a fecskendőre oda, ahol a mutató ujjam hozzá ér, így tudom szabályozni a vákuum erősségét. Mikor felveszem az alkatrészt, befogom, ha le akarom tenni, akkor egyszerűen elemelem az ujjam a lyukról. A forrasztópasztába szépen bele is ragad. Ugyan picit girbe-gurba a beültetés, de nagyszerűen működött elsőre, nem kellett belejavítanom. Ami már most látszik, hogy nem úszom meg stencil nélkül. kézzel szinte lehetetlen pontosan adagolni a pasztát, néhol túl sok sikeredett és pici bogyók másztak elő az IC-k alól. Prototípus építésére használható, pár darabnál többet készíteni így szimpla öngyilkosság. Még annak ellenére is, hogy kb. egy óra alatt megvolt ez a pici nyák. A nagyobb méretű és tömegű cuccokat azért még mindig csipesszel raktam be, ahhoz kevés ez a vákuum (pörgött a tűn az alkatrész). Amúgy a motyó egy kommunikációs modul. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
Látom, a pumpa motorja a fecskendő végén ül. Nem rázza a kezedben az apró alkatrészt működés közben, vagy csak szakaszosan jár?
Mellesleg gratulálok a kézi beültetéshez. Sajnos én erre nem lennék képes, pedig kedvelem az smd technikát.
Szia,
De igen, picit vibrál, bár elég nagy fordulaton forog. Az ellenallasokat és kondenzátorokat nem zavarja, viszont az ezeknél nagyobb alkatrészek elkezdenek pörögni emiatt. A benzincső szerű összekötés biztosan javítana a dolgon, de az éppen nem volt kéznél. Áramkorlátos labortámoról járatom, úgy állítottam be az áramot, hogy elég legyen a vákuum is és a kis motor se kínlódjon mikor befogom a lyukat. Arra még kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja a kis pumpa. Legalább annyira szerénynek tűnik, mint az ára.
Akkor is benne van a megtévesztés, mint jogi fogalom, azaz elmarasztalható.
A panel is saját alkotás?
Azok a 0,3-as(?) furatgalvánok nem semmik! A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2018
Sziasztok! Elkészült a Bluetooth modulos aktív hangfalam. A végfok egy TDA7375-ös IC.
Nekem tetszik!
(Hiányolom, hogy nem írtad oda, hogy hány sebességes)
Nagyon klassz lett, és tuti a hangja is ennek megfelelő.
Szia, sajnos a panel nem saját, a Eurocircuits-nél készült. Furatgalvánt sajnos nem tudok itthon készíteni, az átdrótozás pedig itt már nem jöhetett szóba.
A deszka modellek még teljes egészében itthon készültek és komplett modult használtam az ic helyett. Ez a legkisebb, általam biztonsággal gyartható méret. Az ellenállások 0603 méretűek.
Rémületes... ráteszel egy nagyobb tranzisztort, és nem találod meg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2018
Sziasztok Rá vettem magam az átépítésre . Ilyen lett belül. Több hibàmat javîtottam is.Bővebben: Link
Üdv. Mp3 ébresztő óra, fényerő állítás,hét napja riasztás, hőfok,páratartalom mérés,hét napja-év-hó-nap kijelzés, óránkénti jelzés ez lehet hang formátumú vagy egy jelzőhang.
Nekem kicsit zavaró a fejre fordult számok olvasása.
Attól függ, mire kattintasz a képre, vagy a File névre..
A kapcsolási rajzot és a kódot megosztod? Előre is köszönöm! Sanyi
Nem semmi, profi.
Tényleg jól lementél miniatürizálásba, hasonló vákum pumpát én is rendeltem, de még nem jött meg, nem gondoltam volna, hogy erre is jó. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |