Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A furatokat a 416 ban is lehet méretezni: dill aid ulp !
vagy ha csak egy -két furatot akarok állítani csinálok megfelelő méretü pad et és ráteszem . Amúgy van letölthető váltotat?
A drillaid.ulp-t természetesen ismerem, jobb híján én is azzal dolgozom. De azzal nem lehet a furat átmérőjét csökkenteni, hanem csak berajzol minden furathoz egy gyűrűt!
Van letölthető változata, de természetesen az demó ("light"). Kerestem hozzá olyat amire gondolok, de nem találtam.
Kőszi a választ egyenlőre akkor nem válik kedvenccé az5
Azért én is kipróbáltam! Egy nagy baj van vele!
A4.16 nem tudja megnyitni az 5-ös file-okat! Csináltam egy panelt a másik gépen és most át kell vinnem a nyomtatót !
Na akkor ami nekem azonnal feltünt, hogy kérdés nélkül hazaszólt a freeware verzió!
IP: 85.10.203.38 (cheetah.cadsoft.de) A jövőben talán érdemes rá odafigyelni.
Ez miért gond? Nem egy programom haza szokott szólni. És akkor mi van?
Csak annyi , hogy a felhasználó tudta nélkül tette ezt !
Hello azt szeretném megtudni hogy az eagle-ben hogy lehet a routolt vezetősávot vissza változtatni gumivonallá?
Frissítést keres ilyenkor, és ez benne van a program leírásában is...
Ráadásul ki is lehet kapcsolni a Help menü megfelelő pontján, ha zavar.
Akkor még sem a felhasználó tudta nélkül ?
Csak figyelmetlenek vagyunk? Mindegy, maradok még a 4.16-nál ![]()
Hello!
A te gondod megoldja a RIPUP ikon, ha a fenti jelzőlámpára is kattintasz, akkor az összeset visszaszedi.
Pontosan ez van leírva benne:
EAGLE can now automatically check if there is a new version available on the CadSoft server. You can explicitly run this check through "Help/Check for Update" from the Control Panel.
Szia !
Ez a jelenség a programok 97%-ra igaz. Mi ezzel a probléma ? (azért van a tűzfal, hogy ne engedje) Üdv!
És aki a gyártó tudta nélkül használ illegális másolatot, az nem baj?
De baj, egyetértek! Ráadásul ha tényleg "iparilag" akarod használni akkor már csak sportszerüségből is illik megvenni.
Ha meg valakinek nem tetszik, akkor használjon olyan programot amiért nem kell fizetni.
Amikor a shemaba egy új netet húzok be, akkor backannotation üzenetet kapok ha átváltok a boardra. Hogy tudom a boardon érvényesíteni a sheman elvégzett változtatást?
Aktív projekt esetén ilyen üzenet szerintem nem jön... Tele lehet route-olva a board, de ha új kapcsolatot rajzolok schematic-ban, az automatikusan légvezetékként jelentkezik is.
Én is így gondoltam, de nem így van, pedig már ripup-ot is nyomtam és még mindig ugyan az az üzenet.
Ha a sematik-on változtatsz mindig csinálj egy mentést ,
és akkor a doard -ban is megjelenik a változáas! különben hibaüzenetet ír (az elvi és a panelrajz nem egyezik)
Mentettem én, mégsem jelent meg, pont azzal a hibaüzenettel, hogy nem egyezik a kettő. És persze, hogy nem egyezett, hiszen a shematikon más volt a rajz a mentés után. Egy vezetéket kötöttem be pluszba, és mégsem ment!
Kitöröltem a boardot, megcsináltam újra, és mikor csináltam változást a shematikon akkor az új boardon már simán megjelent. Nem tudom miért nem tudta ugyan ezt a régin.
Ez azért van, mert módosítottad és elmentetted a schematicot vagy a board-ot úgy, hogy közben a másik nem volt megnyitva. Ettől kezdve a kettő nem konzisztens.
De ilyen esetben nem kell újra elkezdeni a board-ot, okosabban is vissza lehet állítani a még konzisztens állapotot...
És hogyan? A board mentéseit hozzam vissza? Akkor eltűnik amit módosítottam.
Mindegy úgyis raktam még bele alkatrsészt amitől az egészet át kellett tervezni.
Ahol a .sch és .brd kiterjesztésű fáljok vannak mappa, abban van még egy halom más fájl, ilyen kiterjesztésekkel:
.b#1 .b#2 .b#3 ... és: .s#1 .s#2 .s#3 ... Egyészen kilencig. Ezek a kilenc legutóbbi mentések. a kiterjesztésüket átnevezve megkapod a kilenc legutóbbi mentésedet. (A .s#1... a schematic, a .b#1... a board.)
A módosítás megkezdése előtt meg kell nyitni mind a két rajzot, a sch-t és a brd-t is. Csak ezután kezdd módosítani a kapcs rajzot, így működnie kell az annotacionak. Ha a brd eközben be van zárva, a program nem tud mit kezdeni a módosítással, az csak a sch-ban jelenik meg és nem lesz a kettő konzisztens. De erről már nagyon sokszor volt itt szó, néhány oldallal korábban.
Segítségeteket kérném. Egy tápegységet kapcsolási rajzát elkészítettem, melyben szerepelegy 2n3055-ös tranyó, amit hűtőbordára szerelnék és vezetékekkel kötnék be a nyák-ba. Mivel a tranyó szerves részét képezi a kapcsolási rajznak, ezért a panel szerkesztőben légvezetékekkel ott van. Hogy tudnám a kapcsolási rajzban úgy szerepeltetni a tarnyót, hogy a program ne akarja a panelra elhelyezni, csak a forrszemek legyenek ott?
Szerintem a shematic-ban a tranzisztor lábait ne közvetlen kösd össze a kapcsolás többi részével,hanem tegyél bele három wirepad-ot,és ezeken keresztül csatlakozzon. Ha átváltasz a board nézetre, a tranyót egyszerűen ne húzd rá a panelra,csak a padok legyenek rajta. Nyomtatáskor a légvezetékeket kapcsold ki.
Szia !
Készíts forszemeket a tranyónak ! Vagy itt van ez. Üdv!
Két részre kell bontani a kérdésed:
- Ami a kapcsolási rajzon szerepel annak a NYÁK terven is rajta kell lennie. Ez az Eagle lényegéből fakad, és ez az egyik legfőbb erőssége. Ez nem hátrány, hanem előny. Még ha neked ez most nem is jön jól... - A dolgot megtudod úgy kerülni, hogy a tranyó helyett először csak három darab "solpad" -ot teszel a kapcsolási rajzba a tranyó kivezetései helyett. Ezután a NYÁK-ot megtervezed a három "solpad"-dal, majd amikor kész elmented, és a NYÁK tervező részt bezárod. Ezután a kapcs.rajz szerkesztőben a "solpad"-okat törlöd, és helyettük a 2N3055-öt rajzolod be. Természetesen ha legközelebb megnyitod a NYÁK tervezőt, akkor konzisztencia hibára fog hivatkozni, de ezt Te akartad.... ![]() Nem kell figyelembe venni...
Szia !
Bocs, de jó esetben az ember nem a bal kezével vakarja a jobb fülét ![]() Ott van a 2N3055_panelen_kivül.lbr tartalmaz a Tranyó schematikus rajzához 2x 3db forrpontot, minden bűvészkedés és konzisztencia hibát kerülve. Üdv!
Igy is lehet: tehát a shematicban wirepad+tranyó->boardban a tranyó kivül hagy,és a légvezetéket kapcsold ki,ezután jelöld ki a panelt a tranyó nélkül->cut->klikk a szemaforra->nyiss egy új boardot és paste.
De ennél sokkal egyszerűbb ha a shematicba nem is rajzolod be a tranyót csak három wirepadot,és igy váltasz boardra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |