Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én már mától biztos, hogy nem akarok bajnok lenni, mert ma megkaptam az osztrák rendőrség - hibátlan magyarsággal írt - levelét, melyben közlik, hogy mielőtt hazafelé átjöttem a határon, bizony 150-el jöttem (130 helyett), ezért fizessek 42.- EURO hadisarcot az osztrák államkincstár javára. Azért nincs igazság, mert pontosan megtudhatták a tulajdonos nevét, lakóhelyét, tehát "abzug EU!!!!!!!!!!!!!!!!!!".
Ezen ne háborogj, nálunk több mint a duplája lett volna.
Viszont olcsóbbak mint itthon. Gyorshajtani érdemes átmenni sógorékhoz. Esetleg néha akció is lehet.
Nem értem a felháborodásod! Magyar honban szerintem több lett volna a bírság. Ha 30-s táblánál 70-nel mész, 150eFt-os büntetést kapsz... A magyar minimálbér majdnem duplája... Ausztriában meglepődnék, ha a bírság 2000Euro lenne, ha arányaiban ugye átszámoljuk...
Azt szeretnéd, hogy aki áthajt a határon, már ne is létezzen? Ne lehessen elérni? Átgondoltad mit szeretnél? Jönnének kamionnal ölni/rabolni a külföldiek...
Kissé félreérthető lehettem: próbáltam élcelődni. Naná, hogy nem sok a bünti, inkább az a lényeg, hogy - nyílván az EU-s szabályok miatt - megtaláltak, és tényleg tökéletesen magyarul szól a levél.
ktamas66: Hozzászólásodat töröltük, nem lenne jó újra nekikezdeni a vitának, attól függetlenül, hogy igazad van-e.
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, egy kis segítségre lenne szükségem. A képen látható kis alkatrészt kellene összehegeszteni. Kit lenne érdemes keressek?
Összeforrasztani Jól át kell melegíteni pákával a nagyobbik részt a forrasztási pontnál ahol levált, ez kb 6-7 sec persze egy kis ónnal, mozgatod az ónt oda-vissza a felületen , majd utána bele a piros alkatrészt, és még egy kicsit ott tartod a pákát hogy az is át tudjon melegedni ( kb 2 sec ), és hozzá tapadni.
Hát ez is egy megoldás, de ez egy nyomógomb, amit napi több százszor kell megnyomjak, nemtudom bírná-e?
Ha tiszta és erős lesz a kötés akkor működnie kell Gyárilag is úgy volt, csak elfáradt. Esetleg ha ólmozott forrasztóanyagod van azzal is meglehet próbálni, az jobban reagál a hőmérsékletváltozásokra ha kint van az alkatrész a szabadban.
Ha van a közeledben klímás akkor meg kell kérdezni, hogy tud-e keményforrasztani és ha igen hajlandó-e lenne megvarrni. A lágyforrasztás szerintem nem bírná sokáig. Viszont azt mindenképp meg kell nézni, hogy a varrat elfér-e az adott helyen. Ha nem akkor ponthegeszteni meg lehet próbálni egy kis darab plusz lemezzel (ez utóbbi lehet, hogy a keményforrasztásnál is kelleni fog).
Privát levelezést, személyes adatokat tartalmazó információt nem hozunk nyilvánosságra, akármennyire is közérdekű!
Köszönöm, mindkettőtöknek!
Sziasztok!
Excelben illetve Google táblázatban otthon van valaki? Kéne nekem egy olyan függvény ( adó számoláshoz) hogy. Ha 5000<X>5100 akkor X*0,3 Ha 5100<X>5200 akkor X*0,8 stb stb stb egészen 8000 ezer ig... Elkezdtem megcsinálni de már az ötödik lépcsős háttérszámításnál tartok és nem tudom hogy nem e lenne egyszerűbb módja... Az x mondjuk B5 vagy akármelyik cella.. az részletkérdés
Van köztetek olyan aki a munka asztalt maga tervezte és készítette? Egy két jótanácsot elfogadok mielőtt nekiugrok. Most egy 60x60x90-es van de terjedelmesebb munkadarabok miatt 100x180-ast tervezek.
Először is tisztázni kellene, hogy Ha X=5100 akkor az 0,3 vagy 0,8.
Másrészt ha 100-asával változik X szorzója, akkor egy felvehetsz egy 2 oszlopos segédtáblát, ahol az első oszlop értékei 50, 51, 52, ... , 79, 80 értékűek, a 2. oszlop pedig 0.3, 0.8, stb, tehát az adott szinthez tartozó szorzót tartalmazza. így ha van egy X-ed (mondjuk 5144), azt osztod százzal, veszed annak az egész részét (képlet =floor(X/100);1) ), majd erre vlookup-pal rákeresel a segédtábládban
Én csináltam egyetlen sort, amit ha húzok lefelé, automatikusan kitölti a táblázatkezelő. Bár OpenOffice, de gondolom ugyanaz lesz az eredmény. Lehet valamit félreértek, de nem tudom pontosan mi a cél. A képletet kétfelé bontottam, mert így korrekten számolt.
40-es ITEM, vagy Bosch profilból az asztal vázat el lehet készíteni.
Gyorsan, pontosan, nem kell festegetni,és később szétszedhető,átalakítható, hozzáépíthető bármi. Ha ennyit nem áldoznál rá akkor 40x40-es zártszelvény, szépen meghegesztve, merevítőkkel az asztallap alatt, stb.(+ alapozás, festés) A későbbi módosítás itt is megoldható, de nem olyan egyszerűen, mint az aluprofilnál. Munkalapnak 25-30 mm rétegelt lemez, rá egy ESD védőburkolat(ha szükséges),és mehet a meló. (Felteszem elektronikai célú lenne az asztal, habár erről nem adtál infót.) Ha kicsit konkrétabban leírod hogy milyen teherbírás kellene, elektronikai, fémipari, lakatos, stb. célra kellene, az nem lenne hátrány.
Üdv! A motor lámpa krómozott karimáján van 1-2 rozsdásodás kb2mm átmérőjű a legnagyobb. Mivel lehetne lefesteni hogy színben ne nagyon térjen el? A hiba javítást művész ecsettel gondoltam.
U.i: az előzőleg feltett nem működik az első lámpámnál a hiba az indítógombnál volt. Indításnál megszakítja az első lámpa áramkörét. WD40 megoldotta. Gondoltam megírom ha másnak is lenne ilyen problémája majd.
Ezüst színű Hammerite. Az messziről nem feltűnő és sokáig elvan ott.
Mindenképp szétszedhetősre tervezem esetleges költözés miatt. A mostanin csak egy satu van. De inkább mutatom. Nem volt vas lapom.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
Ezek szerint inkább vasas melók lennének, habár ezt most sem tudtam meg, konkrétan.
Ez esetben amit írtam, ITEM profi+rétegelt lemez, rá meg egy 2mm-es rozsdamentes lemez, az elején lehajtva derékszögben. Örökös meg egy napos.
Plusz itt van még a kapu esete. Még mindig nem tudok profin hegeszteni de a kapu már áll. Ti mit raknátok közé? Hálót a legpraktikusabb de még kérdés milyet.
Ha hegesztőasztal készül akkor fémlemezből legyen a felülete. Ez azért jó, mert a test csipeszt elég egy ponton az asztalra csíptetni és a rárakott vasakat már hegesztheted is.
Ha viszont univerzális asztalt szeretnél akkor jobb a falap szerintem. Persze ez nagyban függ attól is, hogy mi áll a rendelkezésedre. A mi univerzális asztalunk 50x50-es szögvasból van hegesztve és 50mm vastag gyalult deszka van beleszabva plattnak (gerenda lehetett előző életében). A hegesztőasztalunk viszont 6-8mm (nem tudom pontosan) acél "lemezből" van. De inkább azt nézd meg, hogy mit tudsz olcsón szerezni, mert gondolom nem akarsz súlyos pénzeket beleölni.
Már úgy belementem a dolgokba hogy nemrég a kapuhoz is 16-os rúd vágási maradékot vettem a forgó részhez. A 20x40-es zárt szelvényt a 20-as oldal közepén átfúrtam, fél körbe elvágtam és a rudat ebbe hegesztettem. Nem fotózom le mert gondolom elképzeltétek mire gondolok.
Majd elfelejtettem: a két szelvényt a hossza miatt iszonyat nehéz volt a kis asztalon összerakni. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
Nálunk úgy lett megoldva, hogy a zártszelvényre alátéteket vagy anyákat hegesztettek, és azon egy vastagabb huzal körbe lett fűzve feszesen. Erre sima drótkerítés (horganyzott vagy gumis) lett feszítve, alul felül ráakasztva, majd egy vékony huzallal a körbemenő dróthoz szorosan hozzátekerve. Ha túl magas a tekercs, kiterítve simán rövidebbre kell szabni, és a végét visszahajtogatni úgy, ahogy eredetileg is volt. Viszont ekkora kapunál érdemes lenne merevítéseket hegeszteni a sarkokba, és az oszlopokra sem ártana.
Én a kapuszárnyakba mindenképp tennék andráskeresztet. Így el fog vetemedni pár éven belül és nem fogod tudni becsukni. Amit szintén tanácsos megcsinálni, hogy kapu közepén (ott ahol a két szárny összeér) alulra tenni egy "támasztót" amire becsukás után felfekszik a kapuszárnyak alja. Ez azért kell, mert lassan befelé fognak dőlni az oszlopok. Nagyszüleimnél kb. 4-5m3 beton bent van a kapuoszlop alatt, ennek ellenére lassan kidől (az is igaz, hogy kb. 40-45 éve lett készítve).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |