Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2894 / 3607
(#) Robin2 hozzászólása Máj 28, 2018 /

Rendben, megértem. Köszönöm a visszajelzést.
(#) gkari válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Én már mától biztos, hogy nem akarok bajnok lenni, mert ma megkaptam az osztrák rendőrség - hibátlan magyarsággal írt - levelét, melyben közlik, hogy mielőtt hazafelé átjöttem a határon, bizony 150-el jöttem (130 helyett), ezért fizessek 42.- EURO hadisarcot az osztrák államkincstár javára. Azért nincs igazság, mert pontosan megtudhatták a tulajdonos nevét, lakóhelyét, tehát "abzug EU!!!!!!!!!!!!!!!!!!".
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Ezen ne háborogj, nálunk több mint a duplája lett volna.
(#) nagym6 válasza gkari hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Viszont olcsóbbak mint itthon. Gyorshajtani érdemes átmenni sógorékhoz. Esetleg néha akció is lehet.
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Mennyiségi kedvezmény nincs náluk?
(#) Kovidivi válasza gkari hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Nem értem a felháborodásod! Magyar honban szerintem több lett volna a bírság. Ha 30-s táblánál 70-nel mész, 150eFt-os büntetést kapsz... A magyar minimálbér majdnem duplája... Ausztriában meglepődnék, ha a bírság 2000Euro lenne, ha arányaiban ugye átszámoljuk...
Azt szeretnéd, hogy aki áthajt a határon, már ne is létezzen? Ne lehessen elérni? Átgondoltad mit szeretnél? Jönnének kamionnal ölni/rabolni a külföldiek...
(#) gkari válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 28, 2018 /

Kissé félreérthető lehettem: próbáltam élcelődni. Naná, hogy nem sok a bünti, inkább az a lényeg, hogy - nyílván az EU-s szabályok miatt - megtaláltak, és tényleg tökéletesen magyarul szól a levél.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 28, 2018 /

Így készül a házi bomba. Lásd alsó kép.
(#) Moderátor hozzászólása ktamas66 hozzászólására (») Máj 29, 2018

ktamas66: Hozzászólásodat töröltük, nem lenne jó újra nekikezdeni a vitának, attól függetlenül, hogy igazad van-e.
(#) ftirius hozzászólása Máj 29, 2018 /

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, egy kis segítségre lenne szükségem.
A képen látható kis alkatrészt kellene összehegeszteni.
Kit lenne érdemes keressek?
(#) Petyaa válasza ftirius hozzászólására (») Máj 29, 2018 / 1

Összeforrasztani Jól át kell melegíteni pákával a nagyobbik részt a forrasztási pontnál ahol levált, ez kb 6-7 sec persze egy kis ónnal, mozgatod az ónt oda-vissza a felületen , majd utána bele a piros alkatrészt, és még egy kicsit ott tartod a pákát hogy az is át tudjon melegedni ( kb 2 sec ), és hozzá tapadni.
(#) ftirius válasza Petyaa hozzászólására (») Máj 29, 2018 /

Hát ez is egy megoldás, de ez egy nyomógomb, amit napi több százszor kell megnyomjak, nemtudom bírná-e?
(#) Petyaa válasza ftirius hozzászólására (») Máj 29, 2018 / 1

Ha tiszta és erős lesz a kötés akkor működnie kell Gyárilag is úgy volt, csak elfáradt. Esetleg ha ólmozott forrasztóanyagod van azzal is meglehet próbálni, az jobban reagál a hőmérsékletváltozásokra ha kint van az alkatrész a szabadban.
(#) elektroncso válasza ftirius hozzászólására (») Máj 29, 2018 / 1

Ha van a közeledben klímás akkor meg kell kérdezni, hogy tud-e keményforrasztani és ha igen hajlandó-e lenne megvarrni. A lágyforrasztás szerintem nem bírná sokáig. Viszont azt mindenképp meg kell nézni, hogy a varrat elfér-e az adott helyen. Ha nem akkor ponthegeszteni meg lehet próbálni egy kis darab plusz lemezzel (ez utóbbi lehet, hogy a keményforrasztásnál is kelleni fog).
(#) Moderátor hozzászólása Máj 30, 2018

Privát levelezést, személyes adatokat tartalmazó információt nem hozunk nyilvánosságra, akármennyire is közérdekű!
(#) ftirius válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 30, 2018 /

Köszönöm, mindkettőtöknek!
(#) Firefighter1 hozzászólása Máj 30, 2018 /

Sziasztok!

Excelben illetve Google táblázatban otthon van valaki?
Kéne nekem egy olyan függvény ( adó számoláshoz) hogy.
Ha 5000<X>5100 akkor X*0,3
Ha 5100<X>5200 akkor X*0,8
stb stb stb egészen 8000 ezer ig...
Elkezdtem megcsinálni de már az ötödik lépcsős háttérszámításnál tartok és nem tudom hogy nem e lenne egyszerűbb módja...
Az x mondjuk B5 vagy akármelyik cella.. az részletkérdés
(#) jani1987 hozzászólása Máj 30, 2018 /

Van köztetek olyan aki a munka asztalt maga tervezte és készítette? Egy két jótanácsot elfogadok mielőtt nekiugrok. Most egy 60x60x90-es van de terjedelmesebb munkadarabok miatt 100x180-ast tervezek.
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Máj 30, 2018 /

Először is tisztázni kellene, hogy Ha X=5100 akkor az 0,3 vagy 0,8.
Másrészt ha 100-asával változik X szorzója, akkor egy felvehetsz egy 2 oszlopos segédtáblát, ahol az első oszlop értékei 50, 51, 52, ... , 79, 80 értékűek, a 2. oszlop pedig 0.3, 0.8, stb, tehát az adott szinthez tartozó szorzót tartalmazza. így ha van egy X-ed (mondjuk 5144), azt osztod százzal, veszed annak az egész részét (képlet =floor(X/100);1) ), majd erre vlookup-pal rákeresel a segédtábládban
(#) kameleon2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Máj 30, 2018 /

Én csináltam egyetlen sort, amit ha húzok lefelé, automatikusan kitölti a táblázatkezelő. Bár OpenOffice, de gondolom ugyanaz lesz az eredmény. Lehet valamit félreértek, de nem tudom pontosan mi a cél. A képletet kétfelé bontottam, mert így korrekten számolt.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

40-es ITEM, vagy Bosch profilból az asztal vázat el lehet készíteni.
Gyorsan, pontosan, nem kell festegetni,és később szétszedhető,átalakítható, hozzáépíthető bármi.
Ha ennyit nem áldoznál rá akkor 40x40-es zártszelvény, szépen meghegesztve, merevítőkkel az asztallap alatt, stb.(+ alapozás, festés)
A későbbi módosítás itt is megoldható, de nem olyan egyszerűen, mint az aluprofilnál.
Munkalapnak 25-30 mm rétegelt lemez, rá egy ESD védőburkolat(ha szükséges),és mehet a meló.
(Felteszem elektronikai célú lenne az asztal, habár erről nem adtál infót.)
Ha kicsit konkrétabban leírod hogy milyen teherbírás kellene, elektronikai, fémipari, lakatos, stb. célra kellene, az nem lenne hátrány.
(#) Petyaa hozzászólása Máj 31, 2018 /

Üdv! A motor lámpa krómozott karimáján van 1-2 rozsdásodás kb2mm átmérőjű a legnagyobb. Mivel lehetne lefesteni hogy színben ne nagyon térjen el? A hiba javítást művész ecsettel gondoltam.

U.i: az előzőleg feltett nem működik az első lámpámnál a hiba az indítógombnál volt. Indításnál megszakítja az első lámpa áramkörét. WD40 megoldotta. Gondoltam megírom ha másnak is lenne ilyen problémája majd.
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Ezüst színű Hammerite. Az messziről nem feltűnő és sokáig elvan ott.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Mindenképp szétszedhetősre tervezem esetleges költözés miatt. A mostanin csak egy satu van. De inkább mutatom. Nem volt vas lapom.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Ezek szerint inkább vasas melók lennének, habár ezt most sem tudtam meg, konkrétan.
Ez esetben amit írtam, ITEM profi+rétegelt lemez, rá meg egy 2mm-es rozsdamentes lemez, az elején lehajtva derékszögben.
Örökös meg egy napos.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Plusz itt van még a kapu esete. Még mindig nem tudok profin hegeszteni de a kapu már áll. Ti mit raknátok közé? Hálót a legpraktikusabb de még kérdés milyet.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Ha hegesztőasztal készül akkor fémlemezből legyen a felülete. Ez azért jó, mert a test csipeszt elég egy ponton az asztalra csíptetni és a rárakott vasakat már hegesztheted is.
Ha viszont univerzális asztalt szeretnél akkor jobb a falap szerintem. Persze ez nagyban függ attól is, hogy mi áll a rendelkezésedre.
A mi univerzális asztalunk 50x50-es szögvasból van hegesztve és 50mm vastag gyalult deszka van beleszabva plattnak (gerenda lehetett előző életében). A hegesztőasztalunk viszont 6-8mm (nem tudom pontosan) acél "lemezből" van.
De inkább azt nézd meg, hogy mit tudsz olcsón szerezni, mert gondolom nem akarsz súlyos pénzeket beleölni.
(#) jani1987 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Már úgy belementem a dolgokba hogy nemrég a kapuhoz is 16-os rúd vágási maradékot vettem a forgó részhez. A 20x40-es zárt szelvényt a 20-as oldal közepén átfúrtam, fél körbe elvágtam és a rudat ebbe hegesztettem. Nem fotózom le mert gondolom elképzeltétek mire gondolok.
Majd elfelejtettem: a két szelvényt a hossza miatt iszonyat nehéz volt a kis asztalon összerakni.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 31, 2018 /

Nálunk úgy lett megoldva, hogy a zártszelvényre alátéteket vagy anyákat hegesztettek, és azon egy vastagabb huzal körbe lett fűzve feszesen. Erre sima drótkerítés (horganyzott vagy gumis) lett feszítve, alul felül ráakasztva, majd egy vékony huzallal a körbemenő dróthoz szorosan hozzátekerve. Ha túl magas a tekercs, kiterítve simán rövidebbre kell szabni, és a végét visszahajtogatni úgy, ahogy eredetileg is volt. Viszont ekkora kapunál érdemes lenne merevítéseket hegeszteni a sarkokba, és az oszlopokra sem ártana.
(#) elektroncso válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 31, 2018 / 1

Én a kapuszárnyakba mindenképp tennék andráskeresztet. Így el fog vetemedni pár éven belül és nem fogod tudni becsukni. Amit szintén tanácsos megcsinálni, hogy kapu közepén (ott ahol a két szárny összeér) alulra tenni egy "támasztót" amire becsukás után felfekszik a kapuszárnyak alja. Ez azért kell, mert lassan befelé fognak dőlni az oszlopok. Nagyszüleimnél kb. 4-5m3 beton bent van a kapuoszlop alatt, ennek ellenére lassan kidől (az is igaz, hogy kb. 40-45 éve lett készítve).
Következő: »»   2894 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem