Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2909 / 3601
(#) jani1987 válasza jdani hozzászólására (») Júl 2, 2018 /

Talán slide share-en volt egy suzuki autó komplett műszaki leírása ábrával mindennel. Ha ezt tudom lementem.
(#) FIGIRI válasza jdani hozzászólására (») Júl 2, 2018 /

catcar.info kicsit eltart mig megnyílik, de hatalmas adatbázis, robbantott ábrákkal.
(#) jdani válasza FIGIRI hozzászólására (») Júl 2, 2018 /

Ja, kösz, pont ezt találtam meg én is
(#) Petyaa hozzászólása Júl 3, 2018 /

Üdv! Valaki megtudná mondani, hogy nagyjából hány kN-erő kellene 3-as szegecsanyát bepréselni egy 2mm vastagságú alu lemezbe?
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 3, 2018 / 2

Fél kilós kalapács.
(#) pucuka válasza pjg hozzászólására (») Júl 4, 2018 /

Egyszer láttam egy rövid filmecskét, egy kisgyerek ült a földön, és előtte egy műanyag készségfejlesztő játék. Egy műanyag doboz, a tetején három lyuk. Egy kör, egy négyszög, meg egy háromszög, és hozzá a három megfelelő hasáb, meg egy kalapács. A kis mester elmélyülten püfölte bele a négyszög alakú lyukba a háromszög alakú hasábot.
(#) (Felhasználó 116638) válasza pucuka hozzászólására (») Júl 4, 2018 / 1

Egy városi legenda szerint a rendőröket is ezzel a módszerrel tesztelték felvételin.
Az eredmény: 95%-uk erős, 5%-uk okos
(#) peti333 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 4, 2018 /

Így választják szét két részre a multicégek az embereket. Aki gondolkozik, és jó helyre teszi azt fejlesztőként alkalmazzák, míg aki belepüföli mindenáron rossz helyre, abból pedig projektes lesz.
(#) nagym6 hozzászólása Júl 4, 2018 /

Városunk fő útján nagy forgalom van. Eddig semmi érdekes. De ma nem működik a fénysorompó, sötét, és minden autós lassítás nélkül áthasít. Minden autós, egy sem állt meg. Nem lehet távolról belátni a vasutat, csak ha megállt előtte, akkor. Biciklivel mentem, én álltam meg egyedül körülnézni. Vártam, figyeltem, legalább 30 autó ment ezalatt át. Hogy a fenébe, hogy nem volt még baleset.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2018 /

Egyre több ilyen lesz - és sok baleset. Az okok nem ide kívánkoznak, mert politikamentes a topik. Én már évek óta sokkal óvatosabban megyek át a vasúti átjárókon, mivel részben biztberes a szakmám.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2018 /

A ma esti híradókban csak két vasút- autó baleset volt, meg egy gázolás. Nem tanulunk.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 4, 2018 /

Gondolom időnkét elvész az akkumulátor meg a kábel.
(#) Moderátor hozzászólása f541 hozzászólására (») Júl 5, 2018

Többszörös szabályszegés miatt a hozzászólás eltávolításra került.
(#) Triger válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /

Az esetek többségében szerintem már nem ez a kiváltó ok, mégha a médiában/nak ezt is adják elő. Korszerűtlenség és a karbantartás hiànya inkább.
Az akkumulátor sokszor már a vezérlőszekrényben van, nem egy lakattal "védett" külső dobozban.
Nálunk 2 km-en belül, 3 átjáró van. Pár hónapja, átlag 2 heti rendszerességgel elromlik valamelyik, ilyenkor mind a három rossz lesz. Szerencse, hogy egy megálló is van köztük, így a vonat sebessége nem túl nagy, viszont gondolom szabàly, hogy ilyenkor kürtől jó hosszan. Ez este már cseppet zavaró. Aztán van, hogy egy nap múltán megjelenik a bizberes kommandó, terepjáróval felállnak a fűves részre, mert 2 m-re van a szekrény az aszfalt úttól és kiszellőztetik a szekrényt. És ez így megy időről, időre.
Az, hogy az egyik átjárónál akkora a gaz a sinek mellett, hogy nem látni a közeledő vonatot, nem említem, igaz ott az úttest is mélyebbről indul.
Fél éve korszerűsítették az egyik átjárót, ledes lámpa, félsorompó. Természetesen a legkisebb forgalmút, nem azt, ahol sok busz és teherautó jár át.
De azért az is vicces, hogy 2018-ban relé villogtat izzót. Lehet ez a megbízhatóbb konstrukció.
(#) Gafly hozzászólása Júl 5, 2018 /

Most olvasom, hogy meghalt Mészáros Sanyi bácsi.
(#) Sam Seed válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

30 százalékos kedvezményem van itt koszorú köttetésben. Vedd fel velem a kapcsolatot.
(#) granpa válasza Sam Seed hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Köszönjük! Sajnos ez már régebbi esemény; Gafly későn értesült róla.
(#) Sam Seed válasza granpa hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Akkor nem.
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Most ugrott be. A Piroska férje?
(#) Sam Seed válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Piroskának nincs is férje.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Ki az a Piroska?
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Mészáros Sanyi felesége. Matekot tanított.
(#) Gafly hozzászólása Júl 6, 2018 /

Én nem érzem viccesnek a dolgot.
Még hallhattam amikor nekünk (HE találkozó) mesélt a Sanyi bácsi.
Többé nem fog...
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018

Nem viccelődtem. Szentesen a suliban is volt egy Mészáros Sándor. Szaktanár

Mod. Tévedtem. Ő Ferenc.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2018
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2018 /

Majdnem mondtam, hogy ott én is tanítottam.
Tablóképeken viszont nem sikerült fellelnem a búrádat.
Amely természetesen nem azt jelenti, hogy nem jártál oda, hanem inkább, hogy én nem leltem fel az adott évfolyam tablóképét (pedig komoly munkát fektettem bele, ami azt illeti).

Feleslegesen.
Nem adtunk tablót az iskolának.
Összeállítottunk egy tablót. Le lett fényképezve. Mindenki kapott egy A/4-es képet róla. Azután szétszedtük.
1973. 4.e osztály. Of. Győri Antal.
Édesapád 3. osztályban tanított.
(#) Gafly hozzászólása Júl 7, 2018 / 2

Ma ismét meg kellett állapítsam, hogy a vészhelyzeti eljárások begyakorlása és oktatása nem felesleges.

Hajnalban volt egy meglehetősen nagy zivatar, majd később egy két és fél órás áramszünet.
- Ez undorító, miért nem húzod le a WC-t? Dehát nincs áram! Attól még lehúzhatod...
- Akkor most nem iszunk kávét? Víz van, kávé van és a polcon lévő gyufával is meg lehet gyújtani gázt...
- Megnézem a neten, hogy mit ír az Elmü. Dehát nincs áram. Attól még mobil hálózat az van...

Nem elég hogy van otthon poroltó, ha senki nem tudja hogy hol van, és hogyan kell használni...
(#) jani1987 hozzászólása Júl 7, 2018 /

Más is átesett ezen a hasmenéses nyavaján? Nem tudom hogy ez járvány vagy mi volt de azóta alig eszek és erőm sincs annyi.
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Júl 7, 2018 /

Idézet:
„Ez undorító, miért nem húzod le a WC-t? Dehát nincs áram! Attól még lehúzhatod...”
Ahol darálós WC van ott nem túl sokszor...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Júl 7, 2018 / 1

Lehet, hogy neked fura a dolog legfőképpen azért, mert a fórumra általában talpraesettebb emberek járnak, de nem olyan ritka ez a tehetetlenség, beleértve más szituációkat is.
Következő: »»   2909 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem