Fórum témák
» Több friss téma |
a 100wattos trafo neked nem lesz elég Tda7294-100wattos (ebböl kb.max60watt zene 4ohmos hangszoron+ a többi hővé alakul) sztereoban ez akkor 2*100watt.
100wattos trafoval: max 2*30watt 4ohm tudsz le veni az ic-ből.
és ez mien?http://www.hestore.hu/termek_10021461.html
Ez sem jó hozzá. Ha 2X50W-os erősítőt akarsz, akkor egy 150W-os trafó kell minimum.
és hány w jutna a hangfalaknak ezzel a kittel és az én trafómmal?
Ha egyátalán lehet hozzá használni..
atol függ mekora tápfeszt igényel az erősítő én fenébb leírtam max2*30wattot lehet kihozni
a trafodból 2*33volt jőn ki egyenirányitás és szűrés után. Jól modtam képlet: U*U/4*R
vagyis az U-tápfeszűltség, az R-hangszoró ellenállása =>max. 34watt 8ohmon Szépen torzítatlanul 30watt
hellou nemtudna nekem ehez a kapcsolashoz valaki mellekelni egy nyakrajzot????elore is kosz
sziasztok nekem egy 12voltrol hajthato erosito kel a leheto legnyagobb en olyan 40-50wattba gondolkodtam sztetek lehetseges???12voltrol max mien nagy erositot lehet meghajtani most keszul a 2.1es hangrendszer a ket kis kozep hangfalhoz mar megvan az elektronika most kene egy amit a ubwoofernak csinalnek elore is kosz
Sziasztok!!
Teljesen kezdő vagyok mind hangfal mind erősítők terén A kérdésem a következő : van 1 régi Unitra Diora sztereó erősítőm, amiből a sztereo jel mellett szeretnék egy alacsony frek jelet továbbítani és 1 mélynyomót csinálni 2db 15W-os TESLA hangszóróból. De ha már ez alapból sántít akkor hagyom az egészet A fenti elképzelés +valósítható e egyszerűen, vagy nem igényel sok "szenvedést" ? És használhatok e 4ohmos hangszórók mellett 8 ohmosokkal párhuzamosan kötve? Köszönöm előre is!!
szóval van két 8Ω-os hangszoróid ezzeket pár.kötőd 4 lesz, ez idáig stimel a mélynyomónak külőn erősítő kell ezért is azza neve 2.1 azza 3 csatornás erősitő.
A mélyet ugy lehet megoldani, hogy a stereó jelből egy összegző után aluláteresztő szürő azután erősitője + a hangszorók.
Köszönöm a választ!
A következő kérdésem, láttam bandpass dobozt, olyat lehet 2 hangszóróval? egymással szemben, és középen a "légtér"? Ha PC-hez kötöm amin van Center/Bass jack akkor az összegző és aluláteresztő szűrő offolható a rendszerből? és akkor elvileg "csak" egy aktív szubládát kell összehozni. Köszönöm előre is!!
Na en lattam ilyen bandpasst, mellekeltem kepet, de a meretezeserol semmit sem tudok. Mondjuk ez egy kicsit mas, mint ahogy te elkepzelted.
én a subot egy hangszoróval oldotam meg, én nem értek a bandpass dobozokhoz ezért nem is tudom azokat hogyan alakitsák ki
A PC hangkaritól meg a lejátszó progiktól függ, hogy a kimenetelen megoldja a mélyhang problémádat, ha ez teljesül akkor jöhet az aktív láda!
Hmmm a bandpass láda...
Jó hangja tud lenni,másnéven osztott kamrásnak is szokás "csúfolni" Nekem is van képem,úgytudom sokféle hangszóró jó bele :yes: Üdv!
[quote]van itt valaki?"
Na ezt hogy érted? Amúgy igen,van!
Van egy 2.1 es hangfalszettem és annak a mélynyomója nem szól csak zúg csak a két kicsi hangfal szól mi lehet a probléma?
Hogy érted hogy zúg brummos vagy mi ? Nem is szól még halkan sem a zúgás mellet?
Halkan zúg akkor is ha a 2 kicsi szól és akkor is ha nem, hangot pedig semmikor sem ad .
Vagy a mélyszürővel lett valami vagy csak egy kábelról leszakdt az árnyékolás!Én valami hasonlóra gondolok még esetleg nézed meg a puffer kondit nem e puklis vagy felrobbant az ilyen szerkentyűkbe silány minőségű elkókat raknak
Van egy Ladám, nem megy. Mi lehet a probléma? Rakj fel képet, belülről, kivülről, típusjelzése mi a hangrendszernek? Mióta csinálja, hiba pontos leírása, stb. Akkor meg tudjuk oldani a problémád. Üdv!
A hangfal típusa Silver Crest 50216. És 1 kép róla.A hiba: amikor bekapcsolom halkan zug és semmilyen más hangot nem ad ki csak halk zúgást és a hangerő szabályzására sem változik a zúgás erőssége.
A belsejéről is tegyél fel képeket, keress látszólagos sérüléseket! Éles, jól látható képeket rakj fel Köszi
Hát ami még valószínű, hogy a végfok pusztult meg. De ki kell nyomozni az ilyet, hibakeresés, végigkövetni a jelet, és megtalálni, hol veszik el. Azzal egyszerre pedig általában a hiba forrását is megtaláltuk.
Pl. ilyenkor célszerű visszafelé indulni, első lépésként megnézni a végfok bemenetét, hogy hogyan reagál, egyáltalán reagál-e. Persze ehhez szét köll szedni. Azt meg csak akkor, ha már nem garis.
Szia!
Az ilyen PC hangrendszerek erősítője többnyire IC-s. Nem hiszem, hogy az IC-ken kívül valami más is meghibásodhat bennük. Általában külön IC hajtja a kis hangszórókat, és külön a mélynyomót. 1., Mérd meg, hogy kap-e rendesen tápfeszültséget a ménynyomót hajtó IC! 2., Nézd meg, hogy nem-e brummos az IC tápfeszültsége! (Ha nincs szkópod, akkor egy 1000µF-os kondenzátorral sorbakötött hangszóróval is megbizonyosodhatsz róla.) Ha brummos a tápfeszültség akkor nagy valószínűséggel az elkóknál van a probléma. 3., Ha minden OK, piszkáld meg az IC invertáló, ill nem invertáló bemenetét egy tűvel. Ha ad valami hangot akkor van rá reményt hogy jó. 4. Ha nem reagál az IC a piszkálásra akkor bizony megérett a cserére.
Egy logikai hiba, ha a táp szimplán brummos volna, akkor szólna a cucc, csak zúgna közben 100Hz-en, és valószínűleg a többi hszre is kiterjedne a jelenség.
Valószínűbb a végfokic baj.
Csak most volt időm tenni képet a belsejéről remélem jó .
Üdv!
Az IC-kre mi van írva? TDA2030? Látszik a képen, hogy egy ellenállás eléggé meg van feketedve, egy másik helyen pedig a nyák elég feketés. Ezeknek utána kellene nézni, a fekete ellenállást ki kellene cserélni nagyobb teljesítményűre, de ugyanolyan mértékűre! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |