Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább 12S a 48 volt,nem?Az akkor 120 cella.De 2 euróért én nem tudom hol lehet venni új cellát, ami legalább 2000mAh-os lenne.
Arra én is gondoltam,hogy direktbe kössem rá a napelemet a bicaj akksijára (36V)valami vezérlővel.De pont ez az amit jelenlegi tudásommal nem tudok megcsinálni.Tehát lehetne a jelenlegi akksimhoz napelemet kötni anélkül, hogy az akksit átalakítanám, megbontanám?Tehát direkt az akksi dugaszába tenném a töltő kábelt.
De akkor először is egy36V-os napellem kellene, vagy pedig 3 db 12 V-os.Ezután milyen vezérlőt kellene alkalmazzak,hogy ne legyen gond a töltéssel?
Egy ilyen vezérlő jó lenne?Ezen úgy látom, hogy lehet állítani az áramot 1-10 A között.
S8AAOSwZHxbe6qM" target="_blank" rel="nofollow" >https://www.ebay.com/itm/MPT-7210A-color-LCD-DC-DC-MPPT-Solar-Panel...xbe6qM
Sziasztok!
Találtam olcsó balancer nyákot, 2S-3S-4S-hez! 300mA-es változata is van, és nagyon jó az ára: Bővebben: Link Ebay-es a link.
Valaki segítene hogy megértsem ,hogy be lehet helyettesíteni egy 36V ,2A li-ion töltőt, amely egy elektromos bicikli akkut tölt egy 36 V -os napelemmel plusz egy ehhez tartozó töltésvezérlővel, amelyen a kimeneti áramot be lehet állítani 1-10 A között?
A töltő így néz ki: https://kepkuldes.com/images/44607228c49296b8585c8164d18fc698.jpg A napelemes vezérlő így: https://www.ebay.com/itm/MPT-7210A-color-LCD-DC-DC-MPPT-Solar-Panel...20src= Az akku meg szétbontva így: https://kepkuldes.com/images/568044e5fa3f57bb4e7ee2444eddfbb0.jpg Jól tudom, hogy a töltőnek csak annyi szerepe van, hogy biztosítsa a 42 voltot (és nem 37-et ,amit rajta ír)és a 2 ampert?(No meg persze ki is kapcsol ha feltöltötte az akkut egészen, de ez most nem lényeges.) A többit pedig az akku dobozban levő vezérlő intézi? A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Úgy néz ki jók hozzá azok is, a lényeg, hogy a litium akkut tudja kezelni. A leírásban benne van.
De én első körben inkább egy ilyennel próbálkoznék kísérlet képp.
" lényeg, hogy a litium akkut tudja kezelni." ez alatt mit értesz?
Ha egy ilyen töltésvezérlőt teszek amit linkeltél a napelem és az akku közé a kimenő feszültséget beállítom 42 V-ra ,az áramot meg 4 A-re,a többit már az akku dobozban levő töltésvezérlő nem tudja irányítani?
Bővebben: Link Van olcsóbb is.
Csak még az nem tiszta,hogy maga a töltő mindig ugyanazt a feszültséget szolgáltatja az akku töltésvezérlőjének?Ebben az esetben nem 37 V-ot amit a töltőn ír,hisz az nem elég egy 10S akkupakkot feltölteni, hanem 42 v-ot?Akkor ugyanezt egy napelem is megtudná tenni egy töltésvezérlővel.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Áramgenerátoros kimenetű elektronika kell, hogy vegye vissza az áramot, ha feltöltődik az akku teljesen...
Na én most nem kerestem a legolcsóbbat, Oltisnak mutasd...
A töltőfeszültség a beállított áramértéktől függ, ha eléri a teljesen feltöltött állapotot, az áramnak csökkennie kell. A beépített BMS nem tudja csökkenteni a töltőáramot. Az már csak akkor avatkozik be, ha balanszálni kell a cellákat, vagy túltöltés lépne fel, ami miatt letiltja a töltést.
Az áramot és a feszültséget a töltőáramkör szabályozza.
De az nincs beleépítve az akkudobozba a cella pakk mellé?A töltő a rajta levő leírás szerint 2 A-t szolgáltat.
Ok.De hol van ez töltő áramkör?A fenti hozzaszólásokban emlegetett fekete dobozos töltőben,vagy az akku dobozában a cellák mellett?
Mert ha az akku dobozaban van,akkor napelemmel is lehet tölteni az akkut.
A töltő áramkör a töltő dobozban van! Hol máshol lenne?
Az akkupakkban a balanszer és a védő áramkör van.
Ok,de akkor légyszi magyarázd el,hogyan lehet napelemmel tölteni direkt a bicaj akksiját?Konkrétan mi szükséges ehhez?Mert egy fentebbi hozzászólásodban írtad,hogy hülyeség az a megoldás amit én csináltam az autó akksival.Én is tudom hogy úgy elég sok energiát elpocsékolok,ezert szeretném direkt a napekemről táplálni a bicaj akksiját.
Hát az előbb mutattam milyen DC konverter kellene hozzá.
Arra rákötöd a napelemet (12-24-36V), a DC -re meg az akkucsomagot. Így a DC konverter szabályozza majd a töltést, azért kell mindenképpen áramgenerátoros és feszültséggenerátoros típus egyben... A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Sziasztok! SubC méretben létezik Li-ion cella subC méretben? Börzén vettem egy akkus csavarhúzót, és abban 3db ni-cd cella van sorbakötve, és ezt szeretném kiváltani li-ion cellával. Előre is köszönöm a segítséget!
És ez a dc konverter tudja automatikusan szabályozni a töltést a li-ion akku töltési karakterisztikájának megfelelően?Vagyis amikor a cella elérte a 4,2 voltot akkor az áramerőséget automatikusan fokozatosan csökkenti?
Úgy van, azért kell az áram és feszültséggenerátoros mód...
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Ha egymás felett vannak, akkor 2db 18650 elfér benne.
Épp egy hete cseréltem ki a csavarbehajtómban a cellákat. Ha egymás mellett vannak, akkor az gáz, akkor keress olyan négyzetes lapos formát, ami belefér... Valami ilyesmit. Van belőle 1001 fajta méretben. De ha összeszedsz néhány telefon akkut, akár azt is belefaraghatod párhuzamba kötve, de egyformák legyenek... A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Ja, és ha használtakkal mahinálsz, akkor azokat előbb TESZTELNI KELL!!!
(Használt Li-Ion cellák tesztelésről szóló videóm hamarosan elérhető a csatornámon...) Ötletadó.: Utóbbiakat akár kézi DMM -ekben is fel lehet használni, amik két AA-s vagy AAA-s elemmel működnek. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
Az akkufészek kialakításától függ, hogy melyik megoldás az optimális. Egymás melletti cellák esetén a 32500 is elférhet, ha egymás után voltak, akkor a 18650 is elfér.
A subC-hez méretben a 1640, 1735 áll legközelebb, vagy az RCR123A.
Köszi, de mindenképp új cellák lesznek beletéve.
Erről a képről nem derül ki, hogy milyen átmérőjű cella fér bele, 26mm, vagy 32mm. Mindenesetre a 65mm hosszúság biztos, így (lehetőleg forrfüles) 32650, vagy 26650 cellát vegyél. LiFePO4 cellához TP5000, LiIonhoz TP4056 alapú töltőpanelt használj.
Az egyetlen megoldandó probléma, hogy sajnos az akkufészken keresztül rögzítették a markolat két felét, tehát lehet, hogy két párhuzamosan kötött 18650 cella a nyerő. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
A napokban egy szinte ugyanilyenben cseréltem akkut, annyi külömbséggel, hogy abban 2 akku van, de még a kapcsoló is ugyanolyan.
BYD D-4/5SC cellákat tettem bele, úgy hajtsák, mint a húsőrlőt, ilyenek járnak bele gyárilag. Kb. 2,5 dollár volt darabja Romániából vásárolva a celláknak.
Most nem vagyok otthon, majd ha hazaértem szétszedem alaposabban.
Akkor tényleg jól gondoltam, hogy jó lesz ez a vezérlő a töltéshez.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |