Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, külső HDD. Ezek szerint a gyártó úgy döntött, hogy filmeket nézzek róla és ne öt-tíz percenként akarjak megnyitni akármit. Szomorú vagyok.
A probléma ismert, és van rá egyszerű megoldás.
Itt elég jól le van írva minden róla... Nem írtál ugyan típust, de feltételezem hogy WD hdd-ről van szó, ugyanis a többinél (Hitachi, Samsung, Seagate) ilyen nem fordulhat elő.
Sajnos egy Toshiba az alanyom.
Kaptam egy USB távirányító-vevőt egy betűnyi felirat/információ nélkül! Kérem segítségeteket az azonosításhoz mert hozzá való vagy vele kompatibilis szoftver nélkül csak a visszajelző LED reagál a távirányítóra!
Az Aida64 program segít a beazonosításban ( magyar nyelvű, nem arab, de talán jó lesz ).
Be lehet állítani azt is arabra szóval, no para
Hát, mutatja az USB eszközöket, de sajnos nem lettem okosabb! A "100 DOF Advanced Remote Receiver" program reagált ugyan valamit a vevőre, de ezzel semmire se megyek! A "Girder" program pedig hibaüzeneteket dobott vagy pedig kifagyasztotta a gépemet!
Tehát valahogyan azonosítani kellene az eszközt!
driver booster talán segít. Vagy bombázd szét és az alaplapon található adarok alapján keres valamit.
Driver Booster se segített, de legalább az USB drivereimet frissítette hogy kicsit stabilabb lehessen. Úgyhogy holnap az egy összetartó csavajával "szétbombázom" és a panelon lévő információ alapján fogok keresni, mivel totálisan nincs külömbség az Eszközkezelőben az eszköz bedugott és kihúzott állapota között!
Hardverazonosító alapján nem találsz hozzá semmit?
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2018
Ha tundám hogy melyik eszközt kellene nézni mert mint írtam összehasonlítottam az eszközkezelőt az eszköz bedugott és kihúzott állapota között, de nem változott eszköznév annak ellenére hogy frissítette a listát...
Viszont ketté szedtem az eszközt és itt a scannelt kép a paneljáról! (Igen, régi jó fénycsöves scannerem is van! ) Hátha ez alapján lehet valamit találni...
Ha jól tippelek, ez egy IRDA interfész. Win98 környékén még használták, telefon, PDA kapcsolatra. COM portként is megjelenhet az eszközkelőben.
Pedig a LED vígan reagál normál távirányítóra! Úgyhogy ez alapján lehetségesnek tartom hogy ez távirányító vevő és nem adat-interfész. Amúgy is hol volt még Win98 korában az USB?!
Idézet: „Amúgy is hol volt még Win98 korában az USB?!” Pl. az én régi gépemen... Külön kis telepítő CD volt a pendrive -hez. Kitűnően működött. Az a infra vevő és a LED nem tűnik IrDa kompatibilisnek. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2018
Tehát: megnyomok egy gombot a távirányítómon, erre vígan villog az eszközben egy piros LED azt jelezvén hogy vette a távirányítót! Akkor ez mégse adat-interfész lesz...
Mérd meg az adatvezetékeket (zöld és fehér), hogy nem szakadt-e valahol a kábel...
Ha szakadt lenne akkor gondolom az eszközkezelő se frissítené a listáját mikor kihúzom!
Ráadásul tegnap írtam hogy a "100 DOF Advanced Remote Receiver" programnak volt némi reakciója a távirányítóra! Akkor hogyan lenne már egyáltalán szakadt a vezeték?!
Már nem azért, de senkinek nem jutott eszébe, hogy az IC adatlapjára rákeressen?
Mert ez úgy néz ki, hogy egy infrás egér vevő modulja, ami kb azt jelenti, hogy a hozzávaló egér nélkül nem fog menni, feltéve ha valaki valamilyen úton-módon nem fejti vissza az infra kódolást. Egyébként ha már valamilyen szoftver reagált rá, akkor ott nem driver probléma van, hanem szoftver probléma szerintem. Gondolom a gyártó, annak idején adott a készülékhez meghajtó programot, flopy -n esetleg CD -n.
Én csak most láttam a képet. Elsőre a bord majd az ic kerestem.
Ezt találtamBővebben: Link
Szóval ez egy francos EGÉR vevője?! Fenébe...
A 98SE volt az első Microsoft rendszer, amely az usb-t kezelte. Mai napig használom egy öreg Compaq laptopon. Minden eszközhöz külön driver kellett, amit cd-ről kellett volna telepíteni. Viszont ebben a gépben sosem volt cd meghajtó. Jobb híján 1,44-es floppylemezeken másoltam rá az összes szükséges programot. Ha még jól emlékszem, ahozzá való pendrive 128 MB-os volt, aminek a felén is bőven elfért az addigi komplett munkásságom...
Szedd szét, a benne lévő infra vevő simán jó lehet, amúgy pár alkatrész, egy soros port, meg egy bármilyen távirányító és kész a távirányítós PC... Régebben összedobtam 10 perc alatt, mert kíváncsi voltam, hibátlanul ment. Pl.: Itt egy LINK
Van a neten még ezer hasonló, ott vannak a szoftverek is hozzá.
Régebben (mikor még nem értettem ehhez ennyire jól) egyszer meg lett próbálva, légszerelésben össze lett rakva egy 9 tűs COM kábelre, de nem lett belőle siker... Lényeg hogy végül a számítógép nem reagált a távirányítóra... Ezzel ellentétben abban nem volt kiépítve a visszajelző LED, tehát nem lehetett tudni hogy egyáltalán vette-e...
Én meg csak beledugtam az asztalon összedobott alaplap portjába az alkatrész lábait és hibátlan volt. Valószínű, hogy nincs engedélyezve a párhuzamos port a biosban, vagy a szoftverben volt rossz port megadva, vagy simán nem jól lett összerakva.
Üdv! Ez milyen proci?
Előre is köszönöm!
Gugli? Írd be bátran ezt: sl75j
Köszönöm!
Kompatibilis lenne egy IBM Thinkpad T41-gyel?
Hmm még mindig gugli, de keress így pl: ibm thinkpad t41 cpu support
(Nem kifejezetten számitógép de van benne Linux meg HDD.)
Van egy UE32D5500-as TV amin filmeket szoktam nézni a 2 Tb.-os HDD-ról. A HDD-n sok filmem volt már, egyszer letöröltem mindet, újra particionáltam, formáztam, került rá sok minden más. A napokban tettem rá néhány új filmet, szerettem volna megnézni. Ekkor jött a meglepetés: a TV-n a régen rajtalevő filmek jelentek meg a tartalomjegyzékben. Persze lejátszani nem tudja, mind törölve lett. Viszont az új filmek nevei csak a képek menüpont alatt láthatók ahol természetesen nem lehet lejátszani. Hexeditorral a HDD-n sehol sem látható semmi a régi filmek címeiből. Próbáltam a TV áramtalanítását, újraindítását, mégis ragaszkodik a régi tartalomhoz. Van valami mód rá, hogy elfelejtse a TV a múltat és kezdjen foglalkozni az új dolgokkal? |
Bejelentkezés
Hirdetés |