Fórum témák
» Több friss téma |
Van benne logikai analizátor is, ha jól emlékszem a View menüpont alatt, ahol kijelölés után láthatod a lábak állapotát !
Köszi, megleltem.. Erről sem tudtam, jó sokat tanultam ebben a pár napban. Nah ezért szeretem ezt a hobbit.
Amúgy van valami rejtett dolog, hogy be tudjam állítani az analizátort, hogy lássam a PWM jelet? Mert az istenért nem tudom beállítani.
16F684 TRISC.RC5 = 0 és az analizátor csatorna beállításánál ECCPA vagy RC5 hozzáadása a megjelenített csatornák közé.
Köszi ezt én is megtaláltam, de csak 50%-os kitöltöttség mellett tud mérni a program?
Mert se alatta se felette nem mutat semmit.
Akartam is kérdezni, hogy mióta is használod
Nem watch ablakról beszélt, a logikai analizátorrol. Az is van benne.
Jah, érdekes is volt ímikor mondtátok, hogy van benne.
4éve használom.. Szegénységi bizonyítványom, tudom. De így is van gond, hogy most már használom. Mutatom mert nem értem. Header:
C kód:
Látható, hogy a programban 10% kiköltést adtam meg, de a PWM nem indul, szimulátorban nem mutat semmit. Miért van ez? Még mindig valamit nem jól állítok be? Feltöltöm a hex-et is.
Tud, ld. mellékelt képek. Sőt még a timer2 postscaler is működik a PWM mellett. Két megszakítási rutinba való belépés között 10ms telik el. (1000000Hz / 4 / (249+1) / 10) = 100 Hz --- 10 ms
Üdv!
Mit tudok kezdeni azzal, ha az I2CSTAT start bitje indításkor 1-re áll be? Azonkívül, hogy apróra töröm? A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2018
Melyik PIC ez? Esetleg a 32MX errata 21. pont.
PIC32MX274F256D.
Ezzel akarom összedrótozni a PIC12F1840-et, de nem vagyok képes létrehozni egy működő kommunikációt egyik master-slave verzióban sem. Ha a 8 bites volt a master akkor részben működött, de bizonytalanul, most átraktam a 32-est masternak, mert az errataazt írta slave módban vannak gondok, de így meg abszolút nem megy. Nem tudom én nézek-e be valamit, vagy tényleg ilyen gáz ennek a PIC-nek az I2C modulja, de elegem volt, átdrótozom UART-ra.
Szabványos kommunikációval is próbáltad?
Igen. Megírtam szabványosan. Lehet, hogy valamit benéztem, de most nincs időm kidderíteni.
Az UARTot összedobtam egy óra alatt. Szerintem valamit nem jól kezel ez a PIC mert a az MCP79410-es RTCC sem tudom szekvenciálisan olvasni és írni csak regiszterenként. Persze még mindig lehet, hogy én értek félre valamit, de adatlap szerint csináltam.
Milyen 8 bites PIC vezérlőn lehet beállítani SCI nél hogy a kommunikáció 2 stopbittel küldjön illetve ha ez beérkezve adott, akkor csak ezt vegye érvényesen inputnak is.
Szóval hogy ő csinálja meg ezt eszerint ne én. Soros 4800 8 e 2 t kellene elérnem olyan mcu ban amit én is tudnék programozni. PIC18F46K22 re írtam pár programot és mintha ennél nem lehetett volna a stopbitet beállítani és a 9. adatbitről nekem kell gondoskodnom azt vettem ki. Jó lenne, ha a parity 9.bitet ő magától kalkulálná. A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Két stop bitet nem tud, de használható 9 bites adattal. 9 bites módban, ha az adat 9. bitjét 1 -re állítod, majd beírod a 8 bitet a TXREG -be, a másik oldalon levő vevő két stopbites formában tudja majd venni. Ha érkezik egy 2 stopbites adat, akkor ki kell olvasni a vett 9. bitet majd a 8 bites adatot az RCREG -ből. Ellenőrizni kell az esetleges átviteli hibákat és azt, hogy a 9. bit 1 -e. 8 bit + parity + 2 stopbit nem megy a beépített modullal.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
Kössz
Tehát ez az egész PIC kollekcióra fennáll, hogy csak gatyázósan lehet ezt így megoldani? Esetleg más könnyen programozható mcu nál van ilyen, amit szeretnék ? Megnézem Motoroláknál, hogy van ez...
Írd meg az adatátvitelt szoftveresen. Akkor azt küldessz amit akarsz.
4800-at szoftveresen futtatni 16 mipsen olyan kérdést is felvet, hogy mi mindennek kell még futnia mellette, és arról még semmit sem tudunk.
Okay köszönöm. Nekem a 24 32 félelmetes még, de megnézek párat.
Ez igaz. De mivel a 8 bites PIC család hardveres kommunikációja egyszerre csak egy byteot tud kezelni, ezért vajmi kevés feladatot tud közben a PIC végezni. Jó programszervezéssel ez a probléma többnyire megugorható. Ámbár nem tudni, a kolléga milyen nyelven programozik. Ha nem assemblyben, akkor természetesen nem működőképes az ötletem.
Egy 48MHz-s 18F2550 C18 -ban programozva simán megküzd egy USB-HID, egy 9600 Baud (8n1) soros kommunikációval, közben veszi a DCF77 jelet és dekódolja és a PWM kimenetén keresztül 200 bit/s sebességgel adatokat ad át. Nem lehetetlen az összetett feladat elvégzése sem. Még C -ben sem... Kipróbáltam, működik. Azért a fordító "körmére kellett néznem."
Ez kísértetiesen hasonlít a Propeller Clock bázisára.
Vagy tévedek?
Egy példa, hogy mit ki nem lehet hozni egy 12Mips-es 8bites PIC-ből.
Sziasztok!
Valaki írta valamelyik topikban, hogy spi buszra i2c-s eszközt akasztott, vagy fordítva. Erről mit gondoltok? Lenne egy i2c-s rtc, amit spi-re fűznék. Vagy nézzek olyan pic-et, aminek van spi és i2c-je? Vagy szoftveresen oldjam meg az i2c-t? Lenne egy RFM69c és egy eadgm kijelző, amik spi-t használnak ( kijelző megy i2c-n is), az óra viszont i2c. Persze van spi-buszos óra is, de ahhoz kell külső kvarc, aztán lehet, hogy ez lesz, de ez 1600 Forintocska. Ti hogy csinálnátok?
Szia !
Az SPI és az I2C különböző dolog, ezért I2C-s eszközt nem tudsz SPI buszra tenni ! Használj olyan PIC-et, amiben 2 I2C/SPI modul van ( pl. PIC18F26K22), az egyiket erre, a másikat arra !
SPI-n lehet, hogy megoldható a szoftveres IIC, de nagyon trükkös lenne. Nem kis feladat, és csak akkor, ha csak küldeni kell, olvansi nem. Bár ha kikapcsolja az SPI-t és úgy figyeli azt a lábat akkor még az is. Nagyon ki kellene számolni és időzíteni mindent. Értelme nincs, mert egy sima I/O lábon sokkal egyszerűbben leprogramozható.
Oldd meg szoftveresen, vagy ja még nincs nyák és belefér a keretbe inkább cserélj PIC-et. Ja ezt nem neked akartam írni A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Te kipróbáltad azt a cuccot? Tényleg működött? Nálam már régen nincsen olyan vga cucc, hogy megnézhetném a saját szememmel.
Sajnis az XC8 nem ennyire frankó. Ott nem kicsit kell a fordító körmére nézni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |