Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy fixen beírod a programba, hogy hány perces az eltolás az óra nulladik percétől kezdve, vagy írás után visszaolvasod (az korlátlan), és ha nem ugyanaz az érték, mint amit írtál, vársz pár másodpercet, és újraírod.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2018
8 hőmérséklet adatért nem biztos "megéri", meg azt még kevésbé vágom.
Ezt nem értem... Ugyanúgy 20 másodpercenként küldi egymás után, mintha nem csináltam volna semmit.
Sziasztok
Találtam a neten egy érdekes/érdemes kodot ESp -re. Bővebben: Link Probáltátok már életre kelteni ? Nekem semmiképpen sem sikerul csatlakoztatni a wifi-re. ![]() Nagyon kemény projekt. Belepörgettem. Hol hasal el a csatlakozás? Kilistázza a wifi-hálózatokat ?
Akit esetleg érdekelne
![]() ![]() ![]()
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2018
Utánanéztem ennek a pár sornak, hasznos volt.
Köszönöm! Kezdek képben lenni az ESP-vel kapcsolatban. Az ESPEasy Rules és az ESP_Basic is használja. De biztos van ennél több is. Minden nap 20:30-kor elküldi a thingspeak-nak a beállított adatokat. De ehhez gondolom engedélyezni kell a Rules-t és be kell írni az NTP szerver nevét. Ha ezt elhagyjuk, indításkor lesz valamilyen régi dátum és 0 óra 0 perc?
Azt hiszem ha az ntp nincs beállítva, akkor nem működik az óra és nincs semmilyen idő sem.
Mellékletben, hogy hogyan kell beállítani az időt.
Köszönöm!
Helyi időm így már van, de az a bekapcsolás óta eltelt időt mutatja, úgy tűnik nem szinkronizálja a belső órát. Kipróbáltam másik firmverrel is, de az sem jobb. Te melyik firmvert használod? Az MQTT publish-t egyik sem akarja végreahajtani. Több szerverrel próbáltam, több típut kiválaszva. A LED rendben villog. A port androidról, wifivel átmegy a routeren. Így néz ki a rules:
Én az R120-at használom.
Az MQTT-t nem ismerem, hagytam is a publish-t, maradt a sendtohttp.
Volt pár hiba, amit kijavítottam. Ez az eszköz korlátozva volt a routeren, elhagytam egy vesszőt a puplish-ból, de már jól megy minden.
Kivéve az órát, mert az makacsul ragaszkodik a -1 órához, hiába engedélyeztem az óraátállítást, változtattam az időeltolásokon és írtam be a földrajzi long., lat. értékeket. Ez az MQTT egyebek mellett lehetővé teszi eszközök ezreinek távoli nyomonkövetését, de bármilyen utasítást, beavatkozást, leállítást, akár egy mobiltelefonról is.
Szervusztok!
Egy ideje már keresem a megoldást, eddig sikertelenül. Ha valaki tud segíteni azt nagyon megköszönném. Szóval adott egy gps-modul ami SoftwareSerialon csatlakozik egy ESP8266-modulhoz. 1 másodpercenként lekérem a gps adatait. És ki is íratom. Sajnos rendszertelen időközönként a wdt leállítja. És nem is éled újra a kapcsolat. Ez idáig nem találtam megoldást. A segítséget előre is köszönöm!
Miért a szoftveres portot használod? A kiíratás az NMEA mondatok beérkezése után történik? Hova írod ki? Milyen nyelvet használsz, milyen modult, miyen förmver van rajta?
Majd beleásom magam ebbe az MQTT-be. Gondolom egy RPi szervernek jó lehet.
Timezone offset 60 legyen.
Egy távoli VPS-t bérelek, olcsóbb mint a villanyszámla és persze semmiféle korlát.
De a pi is stabil megoldás lehet. A 60 perc segített, köszönöm. Az üzenet küldéshez OpenHAB MQTT kontrollert, fogadáshoz egy Generic MQTT imort device-t használok. A rules:
Még a soros porttal nem boldogulok, hogyan lehet valamit küldeni, fogadni? A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2018
Hali!
Gyanús hogy van egy hosszú ciklusod, vagy várakozásod, tegyél bele yield() hívást.
Őszintén szólva kerestem és találtam többféle módot arra, hogy elérjem az adatokat. Ezek mindegyike példaprogram volt eredetileg. Mindegyikben ugyanaz lett az eredmény. Vagyis hol hosszabb hol rövidebb idő után a wdt közbeszól.
A végső cél az, hogy egy mobilról elérjem majd közvetlenül a kütyüt ami SoftAP módban működne.
Sziasztok!
EspEasy-vel ismerkedem, de elakadtam a soros port kezelésében. Soros portról telnetre és vissza is jól működik, az esp által küldött adatok a COM6 porton megjelennek, a telnetre nem tudom hogyan lehet adatot küldeni. De se a telnetről, se a soros portról nem fogad semmit az esp. A rulesbe írt
Ebben szeretnék segítséget kérni.
Sziasztok!
Szerettem volna belépni a ThingSpeak oldalamra, de nem enged, mert előbb regisztrálnom kell a MathWorks-nál. De hiába próbálkozom, az email ellenőrzésnél mindig ugyanoda küld vissza. Mit rontok el?
Megkapod az ellenőrző mailt? Rákattintottál?
Ha türelmetlen vagy, mert nem jön az email, újra küldetsz elelnőrzőt, közben megjön az előző, arra már hiába kattintasz, az utolsó kell, ami meg még nyilván nem jött... Csak elmélkedek...
Igen, erre gondoltam én is, de nincs semmi más email.
Az első arról szól, hogy ellenőrizzem. Ha ellenőrzöm, az arról, hogy kérjek még egy ugyanilyet. Ezekből már van 10, de továbblépni nem lehet egyikkel sem ![]() Írtam nekik. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2018
Most vettem NODEMCU-t a hestore áruházból, ESP-32S van rá írva meg V1.1.
Az Arduinoval szeretném programozni de nem tudom hogyan kell beállítani hogy működjön, lehessen programozni (error: espcomm_upload_mem failed). Más forrásból vásárolt nodemcu-val ez nem volt probléma, az a nodemcu 1.0 esp-12 beállítással működött. |
Bejelentkezés
Hirdetés |