Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2939 / 3599
(#) lóri válasza gumibaba hozzászólására (») Szept 16, 2018 /

Nem tudom, én csak használtam, és nekem bevált. Persze lehetnek hátrányai is.
(#) Moderátor hozzászólása Szept 17, 2018

A morbid, értelmetlen, felelőtlenségre buzdító hozzászólás és a rá adott válaszok törölve. Kérem, hogy a jövőben szíveskedjen mindenki tartózkodni az eféle ízléstelen megnyilvánulásoktól!
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) Gafly hozzászólása Szept 21, 2018 /

Sok boldog Máté napot, akit illet
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Szept 21, 2018 /

Csatlakozom!
(#) lóri hozzászólása Szept 21, 2018 /

Boldogok a Máték, Elektroncsövek!
(#) yohnsee hozzászólása Szept 21, 2018 /

Sziasztok!
Van itt olyan topik, ahova az oldallal kapcsolatos észrevételeket/javaslatokat lehet írni?
Szerintem jó lenne egy "FEL" gomb valahova a jobb alsó sarokba, ha sokat tekertem le, egyből felszaladjon a lap tetejére. Mit gondoltok? (Lustáknak, mint én, akiknek a Home gomb túl messze van a billentyűzeten)
(#) Secret válasza yohnsee hozzászólására (») Szept 21, 2018 /

A "Home" gomb használatával akkurát a kívánt funkciót találod.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2018
(#) elektroncso válasza lóri hozzászólására (») Szept 21, 2018 / 2

Köszönöm mindhármatoknak!
Őszintén szólva megleptetek. Már csak azért is, mert én sem tudtam, hogy ma van. Nem szokok tartani se szülinapot, se névnapot.
(#) lóri válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Nincs mit, én sem tartok semmit, csak eszembe jutottál, az önéletrajzos sztoriról és a mű helyes topikból.
(#) Gafly hozzászólása Szept 22, 2018 / 1

2. Mikróban is lehet bacont sütni
Azért próbálom elképzelni, amikor egy reggelihez, 5...600 alkalommal nyitogatom a mikrót, hogy "készen van már???". Nem egy könnyű, gyors és egyszerű kaja, az biztos...
Idézet:
„Helyezzen két réteg papírtörlőt a mikrohullámú sütő belsejébe, hogy felszívja a szalonnából kifolyt zsírt. Tegye rá a csíkokat, majd fedje le még két réteg papírtörlővel. Állítsa 4-5 percre a programot, és ellenőrizze fél másodpercenként.”
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Én ha nem érek rá akkor mikrózok. A halat is sütöttük nyárson só nélkül.
(#) lóri hozzászólása Szept 22, 2018 /

Lábujjhegyen megjegyzem, hogy a mikró, az nem egy egészségfokozó szerkezet. Hogy ezért én mit fogok kapni....
(#) tbarath válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 22, 2018 / 2

Ha már nyárs: Bővebben: Link
(#) Bakman válasza lóri hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Úgy látom, érzed azt, hogy nem stabil lábakon áll az állításod.
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Próbáld ki az almát mikróban. Nagyon jó. Csak kiskanál kell hozzá.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Csak nem azt a hoaxot akarod ezzel erősíteni, hogy a mikrohullámú sütő az ördög találmánya?
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Csak az a baj hogy az ilyen szalonnában sokkal több a víz (páclé) mint a zsír. Legalábbis az üzletben vásároltban. Az tud ám igazit durranni a mikróban.
(#) BarnaPili hozzászólása Szept 22, 2018 / 1

Udvari mikró. A csirke 3 és fél órán át wellnesselt benne.Finom lett.A család meg a küszöböt rágta.
(#) Remci válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 22, 2018 / 1

Miért? Egyedül etted meg az egészet?
(#) BarnaPili válasza Remci hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Beígértem délre.A lányim az oviban pontosan kapják a flamót,így itthon is ez a rendszer.Én meg csúsztam a hússal egy jó órányit.
(#) Remci válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Ja,értem. A lényeg hogy ízlett
(#) elektroncso válasza lóri hozzászólására (») Szept 22, 2018 / 1

Bár nem értem miért. Legjobb tudomásom szerint a mikró úgy működik, hogy a vízmolekulák rezonanciafrekvenciáján mikrohullámú rezgést állít elő, ezzel gerjeszti a molekulákat, amik rezegni kezdenek, és ahogy gyorsan összedörgölőznek felmelegednek (lévén a súrlódás hőt termel). Miután a gerjesztés abbamarad a molekulák is abbahagyják a rezgést. Nem értem, ebben hol van olyan ami károsítsa az egészséget. Persze maga a mikró az veszélyforrás, hiszen a mikrohullám nem éppen egészséges a szervezetre, de ahhoz, hogy problémát okozhasson közvetlenül kell érnie a szervezetet (pl. mint egy radarállomáson amitől érdekes módon nem félnek a polgárok, pedig a reptereken működő radarok sokkal veszélyesebben, nem véletlenül nem radaroznak a földfelszínen).
Persze ha valaki más infóval tud szolgálni az érdekel, csak ne összeesküvés elmélet legyen mert azzal tele a padlás.
(#) pucuka válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Semmi molekula rezonancia, csak hő besugárzás. Ugyanaz, mint a sütőben, vagy a napon, csak más hullámhosszon. Azért gondolj bele, 7 - 800 W nagyjából 10 cm távolságból.
Minden nagyfrekvenciás sugárzás melegít, csak a térerősség (és a besugárzott tárgy összetevőinek, méretének viszonya a hullámhosszal) függvénye a céltárgy helyén.
És ugyanúgy számít a dózis, mint anyagi (rádióaktív) sugárzás esetén.
Sajnos, az emberek mindenfajta sugárzástól félnek, pedig a rádió sugárzások igen kis intenzitásúak, pl. a nap sugárzásához képest, és abba sem halunk bele. Lenni sem lennénk nélküle.
Azért nem kell a macskát a mikróban szárítani.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
(#) pjg válasza tbarath hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

EZ *** JÓ!

Ne már! Hányszor szóljunk?!
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) nedudgi válasza tbarath hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

Zseniális! (Szerintem.)
(#) tdi75 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Szept 22, 2018 /

De szép vargányák
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Nálam az a "fél másodpercenként ellenőrizze" verte ki a biztosítékot...
Nem vagyunk egyformák, ki és melyik részére cuppan rá...
(#) Gafly hozzászólása Szept 23, 2018 /

Így hogyan lehet A oszlopnak menni?
Részvétem a gyereknek, természetesen, de hátulja tört össze, és nem ez eleje?
(#) BarnaPili válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

Megint a sablontörténet. A piás gazember megússza, a szerencsétlen gyerek, aki az életét bízza a "felnőttre", az életével fizet. Remélem, hogy megkapja amit érdemel!
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 23, 2018 /

A jobb első ajtó ment az egyik oszlopnak, az lehetett a nagy baj.
Következő: »»   2939 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem