Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem a tessauer anya helyett, ami itt a képen van a legjobb megoldás a körmös anya, ezt M4- től kezdve minden méretben megtalálni, és csak egyszer kell pontos lukat fúrni, 1 db alátéttel bele kell húzni a fába és onnantól kezdve végtelen mennyiségű ki illetve betekerést lehet rajta végezni a fa károsodása nélkül. A "düzni" ahogy itt meg van nevezve több hátránnyal bír, zsákfurat kell neki, és nagy, a ki be csavargatás gyorsan meggyengíti, illetve a fa szerkezetileg nem minden irányban viseli el (forgácslap rétegelt lemez, széthasad tőle és nagyon pontos csavarhossz kell hozzá, két lépcsőben kell furatmélységet fúrni. egyet magméretre, egyet pedig az esetleges csavarhossz méretre. Így főleg ha élbe kell fúrni elég nehéz egymás után kétszer két különböző átmérőjű fúróval a furatot elkészíteni.
Nem tudom, én csak használtam, és nekem bevált. Persze lehetnek hátrányai is.
A morbid, értelmetlen, felelőtlenségre buzdító hozzászólás és a rá adott válaszok törölve. Kérem, hogy a jövőben szíveskedjen mindenki tartózkodni az eféle ízléstelen megnyilvánulásoktól!
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
Sziasztok!
Van itt olyan topik, ahova az oldallal kapcsolatos észrevételeket/javaslatokat lehet írni? Szerintem jó lenne egy "FEL" gomb valahova a jobb alsó sarokba, ha sokat tekertem le, egyből felszaladjon a lap tetejére. Mit gondoltok? (Lustáknak, mint én, akiknek a Home gomb túl messze van a billentyűzeten)
A "Home" gomb használatával akkurát a kívánt funkciót találod.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2018
Köszönöm mindhármatoknak!
Őszintén szólva megleptetek. Már csak azért is, mert én sem tudtam, hogy ma van. Nem szokok tartani se szülinapot, se névnapot.
Nincs mit, én sem tartok semmit, csak eszembe jutottál, az önéletrajzos sztoriról és a mű helyes topikból.
2. Mikróban is lehet bacont sütni
Azért próbálom elképzelni, amikor egy reggelihez, 5...600 alkalommal nyitogatom a mikrót, hogy "készen van már???". Nem egy könnyű, gyors és egyszerű kaja, az biztos... Idézet: „Helyezzen két réteg papírtörlőt a mikrohullámú sütő belsejébe, hogy felszívja a szalonnából kifolyt zsírt. Tegye rá a csíkokat, majd fedje le még két réteg papírtörlővel. Állítsa 4-5 percre a programot, és ellenőrizze fél másodpercenként.” A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
Én ha nem érek rá akkor mikrózok. A halat is sütöttük nyárson só nélkül.
Lábujjhegyen megjegyzem, hogy a mikró, az nem egy egészségfokozó szerkezet. Hogy ezért én mit fogok kapni....
Úgy látom, érzed azt, hogy nem stabil lábakon áll az állításod.
Próbáld ki az almát mikróban. Nagyon jó. Csak kiskanál kell hozzá.
Csak nem azt a hoaxot akarod ezzel erősíteni, hogy a mikrohullámú sütő az ördög találmánya?
Csak az a baj hogy az ilyen szalonnában sokkal több a víz (páclé) mint a zsír. Legalábbis az üzletben vásároltban. Az tud ám igazit durranni a mikróban.
Udvari mikró. A csirke 3 és fél órán át wellnesselt benne.Finom lett.A család meg a küszöböt rágta.
Miért? Egyedül etted meg az egészet?
Beígértem délre.A lányim az oviban pontosan kapják a flamót,így itthon is ez a rendszer.Én meg csúsztam a hússal egy jó órányit.
Bár nem értem miért. Legjobb tudomásom szerint a mikró úgy működik, hogy a vízmolekulák rezonanciafrekvenciáján mikrohullámú rezgést állít elő, ezzel gerjeszti a molekulákat, amik rezegni kezdenek, és ahogy gyorsan összedörgölőznek felmelegednek (lévén a súrlódás hőt termel). Miután a gerjesztés abbamarad a molekulák is abbahagyják a rezgést. Nem értem, ebben hol van olyan ami károsítsa az egészséget. Persze maga a mikró az veszélyforrás, hiszen a mikrohullám nem éppen egészséges a szervezetre, de ahhoz, hogy problémát okozhasson közvetlenül kell érnie a szervezetet (pl. mint egy radarállomáson amitől érdekes módon nem félnek a polgárok, pedig a reptereken működő radarok sokkal veszélyesebben, nem véletlenül nem radaroznak a földfelszínen).
Persze ha valaki más infóval tud szolgálni az érdekel, csak ne összeesküvés elmélet legyen mert azzal tele a padlás.
Semmi molekula rezonancia, csak hő besugárzás. Ugyanaz, mint a sütőben, vagy a napon, csak más hullámhosszon. Azért gondolj bele, 7 - 800 W nagyjából 10 cm távolságból.
Minden nagyfrekvenciás sugárzás melegít, csak a térerősség (és a besugárzott tárgy összetevőinek, méretének viszonya a hullámhosszal) függvénye a céltárgy helyén. És ugyanúgy számít a dózis, mint anyagi (rádióaktív) sugárzás esetén. Sajnos, az emberek mindenfajta sugárzástól félnek, pedig a rádió sugárzások igen kis intenzitásúak, pl. a nap sugárzásához képest, és abba sem halunk bele. Lenni sem lennénk nélküle. Azért nem kell a macskát a mikróban szárítani. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
EZ *** JÓ!
Ne már! Hányszor szóljunk?! A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2018
Moderátor által szerkesztve
Nálam az a "fél másodpercenként ellenőrizze" verte ki a biztosítékot...
Nem vagyunk egyformák, ki és melyik részére cuppan rá...
Így hogyan lehet A oszlopnak menni?
Részvétem a gyereknek, természetesen, de hátulja tört össze, és nem ez eleje? |
Bejelentkezés
Hirdetés |