Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2944 / 3593
(#) voodoo válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Igen. Nem sok, csak nettó 36-38m2 (alsó szint) de így sokkal tágasabb, frissebb.
(#) sany válasza voodoo hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Idézet:
„Nem sok, csak nettó 36-38m2”

Volt azzal munka elég.
(#) voodoo válasza sany hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Ne is mondd, volt vele bőven és még van is. Munkahely mellett minden szabadidőben melózni, jég hideg volt bent -5C március 3-án mentem be. Olyan érzésem volt a házban, hogy hidegebb van bent, mint kint ! Volt, hogy hajnal fél 4 ig csináltam. Ránéztem az órára 10 óra. Még egyszer Fé 12 aztán meg negyed négy, jó... még ezt befejezem. A kezem már nem éreztem. Minél előbb át akartunk már költözni a penészes albérlet szerűségből.
Mikor legelsőnek beléptem a házba, nem sok kellett volna ahhoz, hogy inkább ne vegyünk és másik albérlet lesz belőle. Mert nagyon nagyon le volt robbanva, szétfagyott radiátorokból kicsorgó saras víz, bűz, dögszag, döglött patkányok, mekis zacskók, flakonok, slag, széth***ott kanapé, kanna-vödrök, rongyok, pelenka stb szeméthegy.
Tulaj kint külföldön, az albérlők meg eltűntek szemetet, tartozást itt hagyva...
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) lóri válasza voodoo hozzászólására (») Szept 30, 2018 / 1

Hú, voodoo-bácsi, te egy nagy varázsló vagy!
(#) Kovidivi válasza voodoo hozzászólására (») Szept 30, 2018 / 1

Gondolj bele! Ha nem lettek volna az előző albérlők ilyenek, akkor nem lett volna semmi esélyed!
Most van egy saját házad, ahol te vagy a főnök.
Nekem albérletem van. Amikor kivettük, nem volt benne konyha (családoknak gyerekkel fontos, ezért ők nem veszik ki), a nappali és gyerekszoba között egy ajtó nélküli boltíves nyílás volt (diákoknak lett volna fontos), plusz még közvetítői díjat is kellett fizetni nem keveset (az emberek 80-90%-a nem fog "feleslegesen" fizetni). Így maradtunk mi, akik kivették, és már 4 éve itt lakunk. Ha ezek a problémák nem lettek volna, nem találom meg ezt a lakást. Bele kellett sok munkaórát és pénzt fektetni, de meghálálta!
(#) jani1987 válasza voodoo hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Nővérem a harmadikon lakik de akkora a konyha hogy széltére-hosszába keresztül cs...zok rajta. Megőrülök a kis méretű helyiségektől.
(#) zolika60 válasza Triger hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Először is kéne, hogy legyen rajta valami jelzés az elem állapotáról. A használati utasítást elolvastam, abban csak annyi volt, hogy hogyan kell üzembe helyezni és hogy ne dobjam a szemétbe. Ha akkor riaszt nyáron napközben, amikor ajtó ablak nyitva mint írtam, (én kintről az udvarról hallottam meg a vinnyogását) joggal gondolom, hogy vakriasztás, ha csak egy légy nem fingott bele. Az meg totál nonszensz, hogy egy gomb sincs rajta amivel ellehetne hallgattatni, csak összetörni lehet.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 30, 2018 /

Lapos tető építésbe van itt valamilyen szaki?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Szaki nem vagyok, de tudok ezt azt róla.
(#) voodoo válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Na igen, néha az életben kell, hogy megtörténjenek a "szükséges" rossz dolgok
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Mint azt korábban írtam saját házat szeretnék majd építeni. A falazat szalma lesz mivel erről olvasok épp egy cikket. Tető építésbe viszont sík vagyok. Ezért próbálok minnél több területen képezni magam.

A magam részéről nem tartom a lapos tetőt ezen az éghajlaton jó megoldásnak. Mert ugyan olcsóbb, de folyamatos javítgatást igényel. Ilyen van a még nagyapám építtette nyaralónk tetején. Két évente biztosan javítgatni kell, mert itt ott beázott. a felső kátrány réteg ha elér egy kort, biztosan megreped, ezért kenegetni kell. Minél öregebb a tető annál gyakrabban. Azért egy cserép tető nem ilyen macerás. Meg aztán könnyebb is javítani, csak építéskor kell egy pár tíz cserepet tartalékolni, hogy ne kelljen keresi évtizedek múlva ugyanolyat, mert úgy sem gyártják és bontott is nehezen akad. Egyébként mi a fene van nálatok?

Mire gondolsz? 31 éves vagyok és nem lakhatok örökké anyámmal.

Az a te témádtól független LINK ha rákattintasz (csak zsákai, ezért tettem be). Egyébként az elszakadást támogatom. Ez ügyben viszont nem javaslom a lapos tetőt, a fentiek miatt, de ha ragaszkodsz hozzá, rengeteg irodalma van. A múlt század harmincas éveiben készült nagyapám nyaralója lapos tetővel. Az tiszta faszerkezet és kátránypapír, amire a sok év alatt rengeteg szigetelő réteg került. Körülbelül két évente az aktuális beázások javítása, nyolc tíz évente a teljes felület kezelése. A cserép tető ehhez képest álom. Ha nagyon öreg akkor évente egy két cserép cseréje. Ha húsz év alatti akkor még ez sem. Bár a nagyapám tetejét nem láttam húsz év alatti korában.

Ilyenekkel nem foglalkozok miután dinnyét akartak lopni a kertünkből és jószágból is van hiány. Ha van is tippem ki volt nem biztos hogy ugyanaz.
(#) voodoo válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Én is támogatom az elszakadást. El is kell, így lehet eszmeileg kényelmesebben élni. Fejlődik a személyiséged, felelősségtudat stb.
Lapostető:
Manapság szinte minden minimál stílusú ház csak így ilyen stílusban épül. Letisztult és az egyszerű formavilág vezeti az ember tekintetét. Úgy kell megcsinálni, hogy legyen egy kis lejtképzése. Ma már minden modern technológia rendelkezésedre áll a kivitelezéséhez.
Van itt egy pár részes tutoriál videó, nagyon jól elmagyarázzák mi után mi következik. Érdemes elejétől minden részt végig nézni. Egy lejtképzéses födém terasz ergo ugyan az, mint egy lapostető.
A videón bemutatott teraszhoz képest neked valamelyik irányba mondjuk középre vagy sarokba kell a vizet elvezetni aztán onnan egy sima 110-es PVCvel falban lejönni.
(#) nagym6 hozzászólása Szept 30, 2018 /

Cseréptetőnek hőszigetelése is van. Nyári kánikulától, és téli hidegtől eléggé jobban véd mint a sima tető. Lehet a simát hőszigetelni, de meg sem közelíti a cseréptető hőszigetelő képességét, pontosabban az ott bezárt levegő szigetel. Feltéve, ha a cserép alatt fóliázva van, huzat kizárva.
(#) voodoo válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Miért?
Vasbetonfödém > 15cm hungarocell (10cm hosszában soronként majd rá keresztbe +5cm) > neylon > 3cm térhálós vékonybeton > kültéri csemperagasztó > vízgátló drain lemez > kültéri csemperagasztó > legolcsóbb kültéri járólap > fuga.
Kész.
Soha nem a burkolat szigetel.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
(#) nagym6 válasza voodoo hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Cseréptetőnél vastag levegőréteg van födémtől tetőig. Nyáron ez kaphat huzatot, a forró levegő kimehet. Kérdés, hogy megéri-e a tető költsége a jobb szigetelést.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Ha normálisan van megcsinálva, egyikhez sem kell hozzányúlni úgy 40-50 évig. Nyilván nem a rágurítok egy réteg kátránypapírt a követendő példa, mert az vicc. A cserép vagy palatetőnek a régi, hagyományos építésű házak esetében (ilyenben lakom én is) nemhogy hőszigetelése nincs, hanem egyenesen katasztrófa. Mivel nincs valódi szigetelés a födémben sem, a meleg akadálytalanul megy felfelé, fűthetsz ezerrel vagy megfagysz. Nyáron fordítva, a tető durván felhevül, ez átmelegíti az egész padlást, ez a meleg aztán a mennyezeten folyamatosan sugárzik lefele, és 27 fok lesz a lakásban. Még úgy is, hogy nappal minden nyílászáró zárva, éjjel meg szinte az összes nyitva. Olyan, mintha a padláson fűtenék, már egy infra hőmérővel is detektálható.
Ettől egy hő és vízszigeteléssel ellátott lapostető fényévekkel jobb. Felhasználása sokrétű, lehet rajta kiskert, csillagvizsgáló, terasz, fürdőmedence, napelempark, akármi. Hidegburkolni sem feltétlenül kell, van ma már folyékony fólia, hengerrel felhordható mint a festék, és tökéletes vízzárást ad. A tetőnek némi lejtést adva az összes víz elvezethető róla egyetlen csővel.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Annyit tudok, hogy a tetőtér beépítéses házak tetőterében iszonyú meleg van nyáron, miközben a tető pld.: cserép alatt vastag szigetelések vannak. Alatta a lakásban jóval hűvösebb. A tetőtéri meleg kb. hasonló lehet, mint a lapostetős házakban, amik tetejét szintén egyből éri a nap. Hasonló szigeteléseket feltételezve.
Nyári kánikulában a tetőn szellőzést kell hagyni, forró levegő kimegy.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2018
(#) Bakman hozzászólása Okt 1, 2018 /

Napot!

Időnként használnom kell kétkomponensű epoxy ragasztót (példa a mellékletben). A problémám az, hogy nem egyszerű pontos mennyiséget kikeverni, sokszor marad a keverőlapon ami a szememben felesleges pazarlás. kis mennyiséget pedig szinte lehetetlen normálisan összekeverni.

Ismer valaki jó, egykomponensű helyettesítőt? Az sem baj, ha 30 - 120 perc alatt köt meg. Feltétel lenne, hogy legalább olyan erős legyen, mint a kétkomponensű normál epoxy és kötés közben ne változzon a térfogata (jelentősen).

000431.jpg

(#) pucuka válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Elvileg ez a kétdugattyús megoldást pont erre találták ki. Annyit nyomsz, amennyi épp elég, összekevered, és kész. A minimális maradék sajnos kidobandó.
Nekem még annakidején méricskélni kellett, igaz akkor nemigen számított a hulladék.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Vannak UV fényre kötő epoxigyanták, egykomponensű. Nincs tapasztalatom ezekkel, neten találsz róla. Pld.: itt.
Másik csoport az oldószeres egykomponensű, ezeknél nehézség, hogy az oldószernek ki kell tudni párologni, valamint zsugorodik kötéskor.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

UV fényre kötő ragasztó jó ötlet, köszönöm, teszek egy próbát.
(#) Bakman válasza pucuka hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Kis mennyiségnél van gond, egy bizonyos adag alatt nem tudom normálisan összekeverni...
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Az UV fényes az nagyon durva, üveges ismerős használja az üveg ragasztáshoz való típust, tükrökre ragaszt fel vele üvegpolcokat de inkább törik el a polc, vagy szakít ki a tükörből! egy darabot minthogy elváljon a ragasztás.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Most jut eszembe, fogorvosok is UV fényre kötő gyantával tömik a fogakat. Gondolom ez valami szervezetbarát változat lehet.
(#) pucuka válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2018 /

Pont most volt szerencsém fogorvosi székben ülve kipróbálni. Az is egy duplacsöves jószág, de a kötés egy UV fényre történik. Biztos, hogy nem kevergette össze senki, ilyen irányú tevékenységet a számban nem észleltem. Viszont elég nehezen sikerült a ragasztás.
(#) Gafly hozzászólása Okt 2, 2018 /

Ez meg hogy?

fejvakar.PNG

Következő: »»   2944 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem