Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem kell külön felhívni erre a figyelmet, a téma feljön a bal oldali listában, mint amelyikre friss válasz érkezett. Hajrá!
Keress valami témát, az off topicban tilos elektronikáról beszélgetni. Jani-nak is ezt kellene tennie. A kezdő topic-ban biztosan megmondják, hogy mi a képlet.
Magyarul az F = 1/(2*PI*R*C) képletből akarod a C-t megkapni?
Azt nem tudom hogy ez vicces-e, vagy érdekes, de legalább biztosan nem elektronika.
Azért nem szívesen lennék a srác helyében. Gyengébbek kedvéért van bulvárosítva magyarul is (de eredetiben jobb).
Tessék, lehet finomítgatni, átalakítani stb...
Jobbulást a két sérült műszakinak, remélem nem sérültek komolyan!
Pontosan. De ha nem ide való kérem az áthelyezést.
Köszi. Kivettem 3 nullát és átírtam µF-ra.
Köszi! Perverz módon egy pasziánsz partit toltam rajta.
Istenem de rég játszottam a Jazz Jackrabbit-al! Köszi !
Igen, ők tényleg ártatlan "szemlélődők" voltak
Pár éve volt, hogy: "Az esemény úgy indult, hogy karbantartás során beleesett a csavarhúzó a szünetmentes tápegységbe". Az is nagy buli volt
Nem tudom hogy kik sérültek meg, egy ilyen robbanás viheti az "elkövetőt" ugyanúgy, mint egy "szemlélődőt". Máshol azt olvastam, hogy csak könnyebben sérültek, remélem igaz.
Ugyanakkor szerintem nagyon komoly hibák történhettek, és nem is elsősorban a fegyvert véletlenül elsütő katonára gondolok. A földön ezeknél a gépeknél szinte minden biztosítva van: rakéták, bombák, katapultülés, és ezeket a "remove before flight" feliratú vackokat közvetlenül felszállás előtt szokták csak eltávolítani. Nem tudom hogy a gépágyúnak van-e ilyen biztosítószerkezete, de ha nincs akkor ez komoly tervezési hiba. Ha pedig van, akkor a fegyvernek biztosítva kellene lenni amikor a földön egy műszaki piszkálgat valamit a gépen. A szünetmentesek pedig nagyon veszélyesek, nem is kérdés.
Pénteken nem voltam tanfolyamon de valamiről nagyon lemaradtam ha már a feszültség és áram mértékegysége ugyanaz.
Láttál már közelebbről mechanikus biztosítást? Az is meghibásodhat. Nekem egy dupla biztosítású fegyver is elsült töltés közben a kezemben. Azaz a fegyvert mindig töltöttnek és élesnek kell feltételezni.
Na hát persze hogy KA (kiloamper) a helyes. Ugye, hogy az aluminiumkohóról van itt szó?
Egyszer belülről láttam az Ajkait. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Moderátor által szerkesztve
Ezek a gépek baromi veszélyesek és elképesztően drágák, egy nagyjából modern vadászgép ára ma kb. a 20-100 millió USD közé esik, már nem számítva "kisszériás" típusokat (pl. az F22 kb. 175 millió mai dollárba került anno, nagyrészt azért mert jelentősen megvágták a rendelt darabszámot és kevés gépen kellett teríteni a fejlesztési költségeket.)
Ezek jellemzően többszörösen túl vannak biztosítva, és szinte biztos hogy egy ilyen balesetnél az üzemeltetési és karbantartási szabályokat többszörösen is megszegték, mert egy elcseszés nem elég ennyihez.
Másra nem is nagyon lehet használni, én is toltam egy partit.
Én meg a 2. részével játszottam sokat.
Amúgy jó ez az oldal, az elmentett játékállás is megmarad benne. Ha egy másik alkalommal játszani támad kedve az embernek, vissza lehet tölteni azt. A Battle Command c. játékban most megcsináltam pár küldetést és elmetettem az állást.
Bár a repüléshez nem (sem) értek, a vasúton azt tanítják, hogy egy ember nem tud balesetet okozni. (Persze van ebben egy kis túlzás is, de lényegében igaz, mert ha nagyon akar, azért szándékosan (!) egy ember is tud, de véletlenül aligha.) A repülésben - gondolom - ennél még szigorúbbak a szabályok, lévén lényegesen veszélyesebb üzem.
Repülésben (is) vérrel írják a szabályokat.
Hogy ragadjunk a földön: Sínkoronára nem lépünk Rendszerváltás előtt, sziporkázó napsütésben egy téli napon sétálok be Martfű állomáson a forgalmi irodába. Oldalamon a műszerész táska, napsütés, szép az élet, meg minden. Amikor hirtelen én nagy pofámmal a hóban, fejemen a műszerésztáska, elkeztem másként látni a világot... A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Igen, veszélyes üzem, pláne a katonai gépek. És azt szokták mondani, hogy a szabályait vérrel írták. Most szerencsére nem halt bele senki, és remélhetőleg ez a példa sok helyen fogja javítani a szabálykövetést, valamint annak a betartatását.
Sziasztok! Munkaadó által adómentesen adható internet előfizetés él még? Valami rémlik pár évvel ezelőttről, semmit nem találok róla 2003 után.
"Repülésben vérrel írják a szabályokat." ...hogy emiatt én mennyi combost kaptam az oktatóktól
Ha jól tudom pártunk és kormányunk épp most szántja be az egész cafeteria-rendszert, lehet már meg is szavazták. Szóval ha most van is, egyáltalán nem biztos hogy jövőre bármi is marad belőle.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |