Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Csináltam magamnak egy hibás Grundig TV-ből egy Grundig 37 VLC 9040S típusút panel cserével. A gyári LG LC370WUD SC B1 kijelző helyett egy LG LC370WUN SC C1 típusú kijelző került bele. A két kijelző között annyi a különbség, hogy az új kijelzőnek csak egy csatlakozó volt a t-con-ján, de a mainboardomon kettő van. Ezért kellett egy másik. Rendeltem aliexpressról egyet a tcon gyári száma alapján, működik is, de a képet fejtetőn jeleníti meg. Mit lehet ezzel kezdeni? Át tudom szoftveresen fordítani a képet? Köszönöm a segítséget előre is! Üdv: spgabor
Meg is találtam a szervíz menüben.
A következő módon: 1. szerviz menü belépés: Menü (vagy i gomb) 8, 5, 0, 0 billentyűk egyműs után. 2. Első pont, System Configuration 3. Mirroring opció bekapcsol A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Sziasztok!
Van egy Philips 37pfl3007h/12 típusú lcd tv-m, ami az elmúlt éjjel meglepetést okozott. Bekapcsolt magától, úgy, hogy senki nem volt a szobában. Próbáltam kikapcsolni, de a távirányítóra nem reagál.Piros led felvillan a készüléken ha megnyomok bármit, de semmi. Az oldal gombokkal sem működik semmi.Ha kihúzom a hálózatból és bedugom azonnal bejön a logo és az utolsó beállítással megy a készülék,de semmilyen parancsra nem reagál, de a hangerőt lehet távirányítóról változtatni, de nem jelenik meg a hangerő piktogram sem. A bekapcsolási logo után csupán annyi történik, hogy kiírja hdmi 1 , és indul a hdmi1 bemenetről a készülék. Kép,hang tökéletes. Hasonlót problémával találkozott már valaki?Szép napot kívánok nektek! Üdv.
Helló Tudós Kollégák. S.O.S. segitséget kérek. Adott a Philips 32PFT4100 TV. Azt műveli, hogy bekapcsoláskor megjelenik a kép aztán folyamatosan vált egy nagy ?-kérdő-jelre majd tovább ugrik a SÚGÓ menüre onnan vissza a képre és igy tovább. Váltani nem lehet sem hangot sem csatornát. Ez a tv az unokámé, akinek elmondása szerint álmában több nyomógombot is lenyomott a távszabályzón. Segitsetek. Köszi Miska
Tudós Kollégák. A probléma megoldást nyert, a távirányitó volt a hunyó, több gomb összeért. Köszi a segitséget Miska.
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök hogy van egy Vortex Led Tv ami 22" Modell: LED-V22ZS04DCF a száma, és én ehhez keresnék egy olyan kapcsolási rajzot vagy inkább egy alkatrész rajzot hogy mi hol mi mert cserélnem kéne valamit amit nem tudjuk hogy mi A Válaszokat előre is köszönöm! Üdv Atesz
Szia!
Fényképezd le azt a valamit és mutasd meg!
Sziasztok!
Hogy tudom egy LCD tv koax antenna bemenetét lepróbálni, hogy veszi-e a jelet? Sat tv van nálam, de az a video bemenetre van kötve. De érdekelne hogy a régi antenna bemenet működik- e rajta.
Szia!
Egy RF-modulátoros készülékkel kipróbálhatod, például egy videomagnóval.
Szia!
Köszi,megtörtént. Rákötöttem és az egyik csatornán elindítottam a keresést. Meg is találta, de rettent szemcsés a kép. Igaz, már jó pár éve be sem volt kapcsolva a videó, nem tudom hogy ez okozhatja-e, vagy az antenna bemenet nem jó. Ha leállítom a kazettát, akkor előjön a kék alapkép, de az is szemcsés.
Ha a kábel és a csatlakozók jók, akkor kerestesd tovább, mert lehet, hogy csak egy harmonikust talált meg a tévé.
Sziasztok!
Samsung UE48H6400 smart tv memóriát hogy kell kiüríteni, hogy legyen hely? Ha a böngészőt megnyitom, akadozik, lassú. Úgy hallottam, hogy a tárolót ki kell üríteni, akkor gyorsabb lesz. üdv
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni egy kis képernyős Samsung (CK-14F1T) TV javításához. A hiba már régebbi keletű: néhány csatorna viszonylag nézhető, bár kicsit fakó és "fátyolosan hullámos hátterű", a többi viszont torz és nézhetetlen. A TV a hugomé és náluk passzív splitterrel van 3 felé osztva az antenna jel. Én aktív splittert használok a saját TV-men gyönyörű a kép ezért először is újra hangoltam a csatornákat, de sajna az erősebb jellel sem változott a képminőség. Második lépésként kiporoltam a kütyüt, "pupos kondikat" kerestem, átforrasztottam a sorvégtrafó, sorvégtranzisztor és még néhány forrasztást főleg táp és nagyfesz részen. A kép változatlan. Aztán állítottam a segédrács fesz potin - - - vesztemre ! Azóta nincs kép ! A poti tekergetésével a fekete képernyőtől - a "redőnyös" sötétlilán keresztül - a "redőnyös" világoskék-ig - lehet állítani a háttérszínt. Kép időnként a fekete-lila átmenetnél egy pillanatra felvillan, de nagyon zöld árnyalatú. Persze már a fókusz potit is "elbabrálam" mivel úgy tapasztaltam hogy ezek hatással vannak egymásra . Javítási tippet és kapcsolási rajzot kérnék! Köszönettel !
Sziasztok!
A szomszédom adott egy Teletech T2105 tipusú hagyományos tv-t. Gondoltam,megpróbálom megjavítani, csak úgy kíváncsiságból, nem mintha szükségem lenne rá. A hiba jelenség, hogy bekapcsoláskor a visszajelző led világít, de képet nem ad és belülről kattogó hangot lehet hallani. Még nem szedtem szét, de ilyenkor mit érdemes megnézni? ( megjegyzem, nem vagyok egy nagy tv szerelő, idáig 2-őt javítottam segítséggel )
Szia! Sortranzisztor zárlatát gyanítom.
Szia!
Akkor a nagyfesz trafó körül keresgéljek?
Igazad volt,tényleg zárlatos lett. Közben kutakodtam és megtaláltam ezt . Az enyém is ilyen, ez alapján talán haladok valamire, ha nem, akkor majd még kérdezek. Egyenlőre köszönöm.
A BU808-at már nem kapsz (csak hamisat), helyére más sortranzisztor is jó lesz és a hozzáalakítást végezd így: Bővebben: Link. Az ON tranzisztor helyett kipróbálhatsz más, nem diódás típust.
Köszönöm a linket,lementettem, hátha később is kell még. Amúgy ma kaptam BU808DFX tranzisztort, de akkor lehet hogy beszerzek egy ON 4923-at. Olvasgattam a fórumokat hogy más is tett be 808DFX-et, de az is nagyon melegedett, így lehet hogy nem kísérletezek vele. Amúgy honnan állapítható meg, hogy ez hamis, vagy nem?
Próba útján állapítható meg. Csere előtt mindenképpen cseréld a bázis 10 µF-os csatolókondenzátorát!
Azt elfelejtettem írni hogy kikapcskor pontkioltás lép fel. Sajnos rajzot még nem találtam.
Szia!
Illetve nem lép fel pontkioltás, mer van pont... gondolom én. Ha a képcsőpanelen nem találsz rossz ellenállást, kondenzátort, akkor a képcső lesz a rossz.
Sziasztok.
Van egy Orion t2015mtxtv tv, ma elkezdtek zúgni a hangszórói, illetve a kép is csíkos, egy sávban és mozog. Erre gyanakodtam, de nem tudom pontosan mi ez, mert kondenzátor kinézete lenne,, de olyan, mintha kiszáradt volna, hol találok ilyet?
Ez egy tekercs Valószínűleg a sorlinerizáló.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Normális, hogy ilyen kepcso?
Felül bordó, lentebb fekete. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2018
Inkább a hibás képről mutass videót vagy fényképet. De a tekercsek kiszedegetése helyett inkább cserélj elektrolitkondenzátorokat a tápegységben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |