Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Meséltem, hogy ki van alakitva a vezetősávok között teliföld. Oda.
Nem láttam csatlakozási lehetőséget hozzá, ezért kérdeztem meg.
Az RCA-k és a nyák között van egy banán csatlakozó. Ott hoztam ki.
Kicsit hiányos még, de nálam épül a PH3-as Riaa.
Kinéztem egy ilyen kapcsolást. Egyszerű mint a faék, passzív korrekció.
Valakinek van esetleg véleménye?
Ezzel már én is szimpatizáltam, de a lehető legkisebb zajú első opa nagyon fontos.
Lehet, hogy nem pontos, általában három RC-taggal oldják meg a korrekciót. Két párhuzamossal és egy sorossal a föld felé.
Hibás a kapcsolás, 1K hiányzik az első OPA invertáló bemenetéről!
Ezzel nincs probléma, átvitele nem annyira rossz.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
Elég jó, de Én a bemenetet szimmetrikusra alakítanám, pár ellenállás pluszban és jobb paraméterek.
Az első IC bemeneteire jön a jel egyenként 23,7kOhm lehetőleg 0,1%-os ellenállásokon keresztül, az invertálóra kb. 150kOhm-237kOhm között bármi érték szintén 0,1%-os pontosságú és a neminvertáló bemenet valamint a hidegpont közé is azonos értékű az invertálóéval és ezzel szimmetrikus lesz a jelbemenet, kisebb zaj, brumm, jobb jeltisztaság. A kimenetre pedig legalább 10µF-os kondenzátort kötnék, tekintettel a modernebb készülékek alacsony bemeneti impedanciájára, vagyis ne legyen mélyhang-esés. Üdv!
Jé tényleg. Fel sem tűnt
Köszi, a görbét.
Szerintem is teljesen jó
Nem erre gondoltam, hanem a RIAA jelleggörbe pontos teljesítésére
RIAA Én ilyesmi hálózatokat szoktam látni: RIAA korrektor A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2018
Vagy ez az átvitel egy anti RIAA bemneti jel mellett érvényes? Akkor valóban nincsen gond.
CHZ mindig Anti RIAA korrektoron keresztül mér.
RIAA görbe teljesítése szerintem jobban látható, ha phono előerősítő előtt anti riaa korrekciót alkalmazol. Így kisebb eltérések jobban láthatóak, lineáris átvitelt kapsz.
Hidd el ez a megoldás jó, ez passzív korrektor, amit mutattál visszacsatolásban alkalmazott hálózat.
Szép lassan haladgatok. Lassacskán elkészül a tápegység is. Megszivatott a TL071. Vagy 5-öt beletettem, az istennek nem akart működni. Most LT1022 van benne. Így már vidáman teszi a dolgát.
Ez nagyon szuper lett! Ez A PH-3-asé, ha jól gondolom!?
Sziasztok tudna nekem valaki segíteni abban, hogy építettem egy jlh erősítőt amibe került egy riaa korrektor és photo bemenetre bármit teszek zúgás jelenik meg a hangfalon lemezjátszót másik rcara kötöm és csak bekapcsolom semmi zaj fordítva igen bármit kapcsolok rá amúgy semmi zaja az erősítőnek.
Szia!
A lemezjátszónak van egy külön földelőszála, egy egy darab ér. Öt is be kell kötni a GND-re. Ha gyári lemezjátszó és DIN csatlakozó van a végén, akkor az a DIN-nek a fém "köpenyére" lesz kivezetve. Ha RCA csatlakozó van rajta, akkor meg egy külön lifegő szál egy darab villás vagy szemes saruval.
Szia van föld szál az rcakkal egyben de -sig vizet nem zavar régi gyári erősítőmnél működik minden rákötöm a földet és halkul a zörej csak itt nem biztos valamit rosszul csináltam de mit? Ez itt a kérdés.
Most beszeltem a boltal ahol vettem a kitet próbáljam két kilenc voltos elemről próbáljam meg meghajtani.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Nos, RIAA korrektor építők körében mindig azt hittem, hogy az már egy alap dolog minden építőnél, hogy előerősítőknél stabilizált tápegységet alkalmaznak. Ha nincs stabilizálva a tápegységed, akkor tessék beszerezni/építeni egyet, és járatni az eszközt. A két 9V-os elem megoldás lehet a problémára.
Sziasztok a sipos -féle könyvben szereplő elrendezés szerint raktam rá kondit és megszűnt a zúgás.
Én itt csak egy puffer kondit látok.
Sziasztok
Vásárolni szeretnék riaa korrektort. Szeretnénk egy kis segítséget kérni milyet vegyek. Olyan 20.000 ft-ig. Köszi a válaszokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |