Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Köszönöm mindenkinek!
Rievtech HMI lett rendelve, csak 4,3"-ban, 4 számlálót és 10 hibaüzenetet kell megjeleníteni csak.
Sziasztok!
FM352-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni. CAM modul. A kapcsolási rajzokon CAMxx megjelölések vannak a bemeneteknél és kimeneteknél. A hardware konfigban 256-271 a címe ki és bemenete. a programban viszont van egy lakatolt FC121 meghívva: CALL FC 121 IN0 :=9 RET_VAL:=MW210 Mit kell még megkeresnem hogy megtudjam hogyan van használva a programban?
Szia!
Hát ez elég szegényes infó amit írtál a körülményekről. Ezért rengeteg feltételezéssel és blöffel tudok csak élni a válaszomban: Pl. hogy nincs meg a PLC program forrás anyaga és a PLC-ből letöltött programot nézegetsz. Szerintem amit FC121-nek emlegetsz, az az FM352-vel járó gyári blokk ami kezeli a CAM modult. Leánykori neve CAM_CTRL, eredeti száma FC1. Ennek van egy DB_NO (integer) és egy RET_VAL (integer) paramétere. Az előbbit te a symbol infók híján IN0-nak látod. Ebből annyit lehet megtudni hogy a DB9-es adatblokk foglalkozik a CAM modullal. Azon keresztül kezeli a program. A következő kérdésed előtt tanulmányozd az alábbi dokumentumot: FM 352 electronic cam controller Operating Instructions
Igen közben rájöttem hogy a DB9 lesz az adatblokkja. Az FC121-nél pedig ott van a neve CAM_CTRL.
Köszi!
A gyári CD-ét nem találom, letöltöttem egy konfigurációs szoftver, de vagy nem jó vagy nem tudom hogyan kell megnyitni.
A hardware konfigban ha az FM352-re kattintok, akkor ott a parameters gomb bal alul inaktiv. Itt kellene megnyitnom?
Megtaláltam a megfelelő szoftvert amivel lehet paraméterezni.
Sziasztok!
Wincc kerdésem lenne. Switchnél a process tag van csak kitöltve, pl. m180.1 ezt váltogatja. Be lehet állítani hogy kikapcsolásnál megőrizze az állapotát? Plcben oké lenne ha be lenne állítva, de wincc nem tud ilyet hogy a kapcsoló állapotát menti? Köszönöm
Szia!
Nem biztos hogy értem a kérdést. Eleve így működik. A switch-nél beállított process tag egy az egyben a kapcsoló állapotát fogja mutatni. Ha a kapcsoló ON, akkor a bit TRUE, ha OFF akkor meg FALSE. Mindaddig abban az állapotban marad (megőrzi) amíg meg nem nyomja valaki vagy a PLC át nem írja a process tag állapotát.
Erre gondoltam, csak nem tudtam hogy teljes áramtalanítás után is működik
Mi a véleményetek ezekről a Mitsubishi utánzatokról?
Egy egyszerű otthoni vezérléshez kellene. Nem szeretnék relés logikát építeni, mikroprocesszoros hardvert nincs most időm építeni sajnos. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2018
Szia.
Egy Moeller Easy nem jó neked? Pont most van fent egy az Apróhirdetések között.
Gép leáramtalanítás után is megjegyzi az állapotát a kapcsoló?
Persze ha nem módosul a plcben
Sziasztok,
Hozzáértő segitségét kérném Schneider PLC program konvertálásában. Egy Twido-ban szerkesztett program részletét kellene átforditani ami LISTA utasitás nyelven iródott, grafikus LÉTRA formátumra. Előre is köszönöm a segitséget.(pár sorról van szó) A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2018
Üdv!
Van egy Festo FPC-202-es PLC-m. Az lenne a kérdésem, hogy van hozzá egy kábel, amivel lehet csatlakoztatni számítógéphez. A tipúsa KDI-SB202-BU9. Hogyan lehetne ilyet összedobni otthon? A másik kérdésem, hogy a programozási felülete hogyan működik? Hogyan kell programozni? Előre is köszönöm!
Első gondolatom, hogy hajítsd ki p..be, és szerezz be egy ismertebb típust...
De meg kellene tudni milyen pc szoftverrel lehet progizni utána azt beszerezni. Kábel, ha van róla a neten rajz talán után építhető, de lehet hogy a kicsi kínai gyárt is hozzá fillérekért. Ha semmire nem jutsz felkeresheted a magyar Festo képviseletet, hátha segítenek.
Elvileg FST-202 a program neve.
A kábel meg nagyon drága hozzá...
Esetleg, ha valaki egy letöltési linket tudna adni, azt megköszönném!
Ilyen PLC-k voltak a középsuliban, ezen tanultunk először PLC-t programozni 1995-ben
Tudnál segítenicelmagyarázni, hogy mi hogyan van?
Esetleg van valami jegyzeted róla? Előre is köszönöm!
Szia,
mi közvetlenül a PLC-n írtuk a programot, nem volt számítógéppel összekötve. Pedig voltak 286-osok akkoriban már a suliban. Sajnos a szép emlékeken kívül semmi nem mardt meg.
Kár...
Valami jegyzet se?
szia,
Semmi.Nézz szét a neten, biztos találsz valamit.
Valamit találtam, de az nem túl sok...
Sziasztok!
S7-314 és TP277 HMI között jelenleg MPI kábel van, így nem tudok rákapcsolódni a PLC-re, csak ha kihúzom a kijelzőt. Ha kicserélem a kábelt Profibus kábelre, akkor mit kell átállítanom? Step7-be van integrálva a WinCC project. Wincc flexible programban a Connections-nél a Network-nél MPI van, itt nem állítható semmi, mert a Step 7 NetPro kezeli. Itt kellene gondolom Profibus hálózatot létrehozni. Köszönöm!
Közben megnéztem a PLC adatlapját és csak MPI kapcsolatot tud
Nem kell semmit átállítani.Használj "vámpíros "profibus csatlakozót a plc-n,és MPI-on csatlakozz rá.
Vagyis csak kábelt kell cserélnem? Olyan a profibus egyik vége hogy rá tudom dugni plusszba a programozó kábelt.
Szia!
Használj az MPI kábel PLC felőli végén olyan csatlakozót aminek a hátán van továbbmenő aljzat. A kábelt nem kell feltétlen kicserélni ehhez. Így nem kell lehúzni a panelt, maradhat a buszon miközben rácsatlakozol a PC-vel. Nem kell semmilyen beállítást ehhez módosítani.
Igen, ilyenre gondoltam.
Kicserélem kompletten, van olyan amikor ki van kapcsolva a gép Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |