Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok!
Javítok egy Sony TA-1066 erősítőt. Pusztultak a vég- és meghajtó tranzisztorai. Végtranzisztorok: Q110, Q111 típusai: 2SC1061 és 2SA671. Helyettesítőnek BD241és BD242-t hoz a kereső, gondolom ez jó is így. Azonban a meghajtó tranzisztorokkal bajban vagyok, amik Q108, Q109 típusai: 2SC1124 és 2SA706. Ezeknek nem találtam könnyen beszerezhető helyettesítőt. Kérdésem, hogy helyettesíthetem-e BD135 BD136 párossal? Esetleg BD235, BD236 vagy BD439, BD440-al. Tudom, hogy a lábkiosztásuk más, mint az eredetieké, ezt a problémát megoldom, de a kérdés, hogy melyik a jobb választás (esetleg egy másik típus ajánlása). Kapcsolási rajzot csatoltam.
Köszönöm a válaszod!
Azt elfelejtettem írni, hogy az általam nevezett helyettesítő tranzisztorok itt vannak előttem. Ezeket bele se tegyem, mondjuk próbaként, amíg a javaslatod szerintieket be nem szerzem? (Tudom ezek már korszerűbb félvezetők.) A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
A meghajtók természetesen teljesen megfelelők, a végtranzisztor éppen határon lesz terhelve 8 ohm-on, ez kicsit kockázatos.
Üdv.Okozhat brummos hangzást hogy a végfok teljesitmény tranzisztorból Bc182B helyett 9014 van?Gyengébb valamivel.
Sziasztok! Valaki megtudná mondani,hogy a D965 tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni?
Köszönöm.
Azért mert 50 ft os dologért nem akarok 900 ft ot fizetni.(postaköltség)
Jó helyette a Fairchild gyártmányú FJN965. Ez egy speciális tranzisztor, nagy árammal és kis maradékfeszültséggel.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Ezt a tipust miben találok?
Vakuban érdemes keresned.
Sziasztok.
Keresném ennek a két tranzisztornak a helyettesítő tipusát. A kereső itt nem talát rá. 2SB616 2SD586 Köszönöm.
Szia!
A Keresztreferenciák-ban kerested?
Az Ebajon beszerezhető párban, igaz nem olcsó.
Helló.AD161 tranzisztorról érdeklődnék hogy két lába van az Emiter és a Bázis.Az a kérdésem hogy a Kollektor a külső borìtásban kapcsolódik?
A ház a kollektor.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
Az adatlapjából megtudtad volna, ha megnézed.
Hellosztok.
Megszeretném kérdezni,hogy a КТ315Б tranzisztort BC182-vel tudom-e helyettesíteni????
Igen, de nem azonos lábkiosztása, ha ez is lényeg, akkor BC639.
Üdv mindenkinek!
Tudnátok segíteni, hogy mivel lehetne helyettesíteni ezeket az alkatrészeket? IC: LM709C Tranzisztor: 2N2218 Esetleg az IC-nek jó lenne az LM348N? Csatolom a rajzot, ami egy régi lemezjátszó meghajtó motorját vezérelné. Köszi a válaszokat előre is!
LM709 helyére bedughatod az LM(uA)741 -et a DIP8 -t is. A tranzisztorok helyére BC301 - 303 -at.
Szia!
Biztos, hogy jó lenne az ua741? Csak mert én úgy látom, hogy az 8 lábú IC, az LM709C pedig 14 lábas. Köszi a hozzászólást!
A Google keresőben megtalálod mindkettő adatlapját, és láthatod a kivezetéseken teljesen meg egyeznek, függetlenül attól hogy 8 vagy 14 lábszámmal rendelkeznek.
Szia!
Ha 741-et használsz, akkor a két kompenzáló kondenzátort kiveheted. De ha a 709-es jó, akkor felesleges bolygatnod az áramkört.Pin konfiguráció. |
Bejelentkezés
Hirdetés |