Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   799 / 1158
(#) Szasza9668 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Nov 3, 2018 /

Fénykép lécci!! Xxx alapján fogalmam sincs. Ha látom a formát úgy könnyebb.
(#) Doky586 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 3, 2018 / 1

XXX fényképet csak akkor mutasson ha fiatal lány az illető..
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2018
(#) coyote55 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Csatlakozom!
(#) zsoltee0001 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Szia
Sajna nem vagyok nagy hálózatos szaki, ezért kérnék egy kis segítséget.
Lerajzoltam a hálózati topológiát, jelenleg így bizonytalan, ha a 2. routeren vagyok pl telóval, majd átmegyek az AP-ra vagy az 1-es routerra akkor a net megdöglik azon a készüléken addig amíg újra nem indítom a rútereket.
Szerintetek, ha rútereken kilőném a dhcp-t és mindegyik IP címét 192.168.0...-ra tenném, ill. az 1 rúter helyére tennék egy ethernet swichet, ami úgy tudom gyorsabb mint a rúre és már nem is kell a wifis rész, javítana-e a helyzeten?

Üdv
(#) Doky586 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

- Szolgáltatós routeren DHCP tartományt .100 - 200 ig korlátozd le
- Router 1: DHCP OFF és mindent a LAN portba dugj, címe 192.168.0.2 legyen (vagy switch-el helyettesítheted)
- Router 2: DHCP OFF és mindent a LAN portba dugj, címe 192.168.0.3 legyen
- Kültéri AP: DHCP OFF és címe 192.168.0.4 legyen
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
(#) Pgeorge80 válasza antikzsolt hozzászólására (») Nov 4, 2018 / 1

Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek a sikeremet, és ezúton szeretném megköszönni a tippet! Visszamentem ma a MM-ba, és amit a múltkor vettem, becseréltem egy ilyenre, (kép lent) és megoldódott a probléma! Most már nem megy el a kép, akármit kapcsolok ki, vagy be!
(#) zsoltee0001 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Köszi. Holnap ki fogom probalni a router 2 egyebkent ideiglenes allapot, amíg megjön a masik külteri AP azt tepeater modba fogom allitani.
100 m tavolsagot kell atloni, szegeny tplink routernek ez lehet sok de meg igy is 43db a jelszint.

Udv
(#) KTobi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Idézet:
„100 m tavolsagot kell atloni, szegeny tplink routernek ez lehet sok”

Router típustól és környezettől függ. Megfelelően elhelyezve 5GHzen 10km nem probléma (nem rakéta, de megy). Ha nem tévedek, akkor nyáron sikerült ugyan ezen a távon a tplinkkel 2,4GHzen is befogni a jelet. Ha a 100m a LAN kábel hosszára vonatkozik, az már problémásabb.
(#) bbb válasza KTobi hozzászólására (») Nov 4, 2018 /

Jó minőségű CAT5e UTP kábellel nem gond a 100m, de azért ott is lehet már csillapítás WiFi-vel meg át lehet lőni két jól felépített irányított antennával nagyobb távot is. Minden esetre ekkora távolságon már megfontolandó az üveg használata...
(#) zsoltee0001 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Szuper lett, ezekkel a beállításokkal, köszi.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza KTobi hozzászólására (») Nov 5, 2018 /

Ez most még csak ideiglenes, amíg megjön a másik kültéri AP is, de így is 10M-val megy stabilan, majd meglátjuk rossz időbe milyen lesz.
Üdv
(#) belfi2 hozzászólása Nov 7, 2018 /

Sziasztok!
Van egy WD3200A 320 Gb HDD ami időnként át megy RAW-ba - Ha megmozgatom a kábelt akkor szépen vissza jön eredeti állapotába NTFS-re és minden adat meg van. A sentinel szerint nincs probléma . A gondom az hogy eddig kb 2éven keresztül nem volt semmi gondja most meg már másodjára csinálja . Első alkalommal töröltem a kötetet,majd leformáztam. Lehet ez ténylegesen kábel hiba?
(#) lacek29 hozzászólása Nov 7, 2018 /

Sziasztok.Adott egy T-com-os ZTE speedport entry 2i router.Az lenne a kérdésem,hogy van-e olyan beállítási lehetőség ezen a készüléken,amivel bizonyos időre kilehet kapcsolni a wifi-t?Arra gondolok,hogy Pl. 20:00-06:00-ig ne legyen wifi,de a router bekacsova maradjon.
(#) Doky586 válasza lacek29 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Önállóan nem tud ilyet, ehhez túl buta eszköz. Akassz mögé egy okos saját routert ami mindent tud amit akarsz, én is csak sima modemnek használom, a PPPoE dekódolást már a saját eszközöm végzi..
(#) lacek29 válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Értem.Köszi szépen.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 8, 2018 /

Sziasztok
Mi a külömbség a CAT5e és a CAT6 utp kábel között?

Üdv
(#) D Wye hozzászólása Nov 8, 2018 /

Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy lehetséges-e valamilyen szoftverrel elérni, hogy a Laptopon lévő HDMI port bemenet legyen?
(#) Inhouse válasza D Wye hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Nem, ez nem szoftver kérdése. Az egy HDMI kimenet.
(#) KTobi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Szia!
A 6os az gigabites, még az 5ös csak 100Mb sebességre képes elméletileg. Még az 5ösben 4 sodrott érpár van sodorva addig a 6osban 4 sodrott érpár fut. (6os közepén van egy műanyag elválasztó +/x/ teljes hosszban, hogy ne bírjanak az érpárok összesodródni, ezért merevebb)
Rövid távon az 5ös is tud gigabites sebességet.
(#) deebo válasza KTobi hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

A CAT5e is gigabites, és tudtommal érdemi különbség nincs köztük. a CAT7 már jobban van árnyékolva és nagyobb hosszig használható.
(#) Epu2 válasza AMD hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

El kell dönteni, hogy a ventilátorok szívnak, vagy fújnak. Mindig határozott légáramlás legyen a házban. Amikor villanykályha típusú számítógépem volt, (oldalfallal meg is állt hamar), akkor oda szereltem, (fúr-farag) nagy átmérőjű ventilátort, hogy a hűtőre fújja a friss levegőt. Pár soros diódával ejtetem a fordulatszámon. Ezáltal a proci-ventil fordulatszáma is csökkent. A legfontosabb! Nem szabad eldugni a házat egy sarokba, ahol nincs légáramlás, illetve meleg levegő távozási lehetőség.
Most két gépem van. A második a lényeg. Eredetileg 100W-os tápja volt, ami hamar indiánnak képzelte magát. Tettem bele egy 140 W-osat. Az is rotyogott, mint a körömpörkölt. A kerek a proci hűtője. Öntapadó szivaccsal rábeszéltem, hogy csak kívülről szívhassa a levegőt. Jelentősen csökkent a hőmérséklete. A táp hűtése is jobb lett, de még mindig meleg volt. Levettem a ház fedelét és átraktam a saját ventilátorát a tetejére. fújásra. a levegő kimenetet teljesen szabaddá tettem, csak egy krómozott rács akadályozza a benyúlást. Langyos, meleg-langyos a cucc. A ház is csak langyos. Hangja alig van, mert a proci ventilátor is lelassult, a táp ventilátor meg kevésbé hangos.
Persze csak garancia vesztett készüléknél, igen megfontoltan szabad alakítani, nehogy többet árts, mint használj.
(#) zsoltee0001 válasza KTobi hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Köszi, nem gondolkozok ilyen szédületes sebességekbe, jó lesz a CAT5 nekem.
Üdv
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Ezen ne spórolj, vedd meg a normális cat5e kábelt! Nem drágább annyival, hogy megérje vacakolni.
(#) FAZ1 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /

Megtettem.

Bár az alaplapomon 2 db. videokártyának való PCI-e slot van, megmaradtam annál, ami ezeddig ment.
Kiszedtem tehát a videókártyát, majd "vizes-papírral" (spéci csiszolópapír) szépen átcsiszoltam az alsó érintkező-sorát.
Azóta mintha nem csinálná.

Köszi a jó ötletet, mert én inkább a tápegységre gyanakodtam.
(#) zsoltee0001 válasza bbb hozzászólására (») Nov 13, 2018 /

Én azt írtam
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /

Idézet:
„jó lesz a CAT5 nekem.”
Szerintem meg lehagytad az "e" betűt a végéről
(#) vladcepes hozzászólása Nov 14, 2018 /

Sziasztok! Van egy Dell Inspiron 15 3000-es széria Laptopom. Most 4Gb ram van benne.Szeretném bővíteni.Anélkül hogy szétszedném meg tudnám állapítani hogy milyen Ram kell bele,mekkora lehet a max, hány Mhz-es és hány foglalatos? Néztem az Aida 64-el de nem tudtam belőle kiolvasni.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) tiggersoft válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 14, 2018 / 1

(#) vladcepes válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 14, 2018 /

Nagyon köszönöm! Ezt ki is bogarásztam belőle: Memória
Foglalatok: Két SODIMM foglalat TípusDR4 Sebesség 2133 MHz
Támogatott konfigurációk 4GB, 6GB és 8 GB
Ha veszek egy 8Gb-osat akkor a 4-es maradhat benne? vagy akkor mindkettő 8-nak kéne lenni?
(#) tiggersoft válasza vladcepes hozzászólására (») Nov 14, 2018 /

Ha jól veszem ki a leírásokból a 8GB a maximum.
Következő: »»   799 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem