Fórum témák
» Több friss téma |
Mindegy - nekem mégis NAGYON megérte.
Igaz, valamikor néhány éve még a gyereknek vettem, aztán utána sohasem használta senki, mert az általam "kukázott" Toshiba DVD azért valamivel mégiscsak jobb. Viszont ami ennek a gépnek nagy előnye - van rajta a 2 db. Jack bemenet - a mikrofonoknak ((az állítólagos karaoke képességekhez) , no meg ott az sok RCA kimenet (első jobb-bal, hátsó jobb-bal, középső jobb-bal és ráadásnak a subwoofer kimenet, melyek mellett egy D-SUB kimenete is van, azaz - simán és egyből rá lehet dugni bármely régebbi számítógépes monitorra! (melyeken még pontosan olyan (VGA) a számítógépes videójel bemenet!) Nekem - például kinn a telken meg pontosan olyan LCD monitorom van (NEC Multisync LCD1770NX-BK-2), amelyen hátul van VGA D-SUB, de DVI bemenet szintén. Így aztán persze többnyire a számítógép is elmegy vele, meg a DVD is elmegy vele. Azonban sohasem egyszerre, de önmagában már az a fő előnye, hogy nem kell a videókábeleket folyton átdugdosni. Tegnap este pl. egy 3 órás filmet néztem vele végig, tehát a "javításom" nagyon SIKERES! (amúgy még sohasem próbáltam, hogy mi van olyankor ha mégis együtt tolom rá a kettőt?)
Valószínű , csak az egyik kimenet lenne aktív .Mégpedig az, amit a menüből ki lehet választani , de ezt nem tudom , ezt te tudnád megnézni.Ha nem lehet , akkor pedig , lehet , hogy automata , tehát mihelyt valamelyik kimeneten monitort észlel , akkor az lesz az aktív.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2018
Jó napot! Készülékem nem kapcsol be,a kijelzőn a preparing szó látható egy percig majd csak zúg.Dvd-t és a winchestert megmozgatja!
Szia!
Idézet: „Készülékem nem kapcsol be....” Így megfogalmazott kérdésre, nem hiszem, hogy értékelhető segítséget kaphatsz!
Valójában azt se tudom (vagy ebből a nagyok kevésből /készülékem/ szörnyű nehéz értelmezni), valójában tehát mi nem kapcsol be? Számítógép, TV, házi musikcenter, vagy csupán a DVD.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2018
Végig olvastam! Nincs több használható információ benne.
Megsértődhetsz, de inkább nézd meg milyen típusú készülék amit használsz! Ha ezt megtetted, kérlek nekünk is áruld el!
A Techwood hdd dvd író készülékről lenne szó ahogy utána kutakodtam.Viszont teljesen nem egyértelmű számomra sem.Mert ha valami nem kapcsol be , akkor nincs kijelzés , nincs DVD , és HDD vezérlés sem.Tehát kíváncsian várom én is a további fejleményeket.
Merevlemezes dvd felvevőről van szó! GDV5160S tipusú! A dvd része párat forog,lézer is csak megmutatkozik,a vinyót forgatja lehet hallani,de mintha nem teljes fordulaton menne!csináltattam sentinel tesztet ,az eredmény kíváló 30 napot ment!
Egy valamit elfelejtettem irni!Ez a gép olyan típus,hogy kb.2 percet vesz igénybe a bekepcsolás,addig a preparing felirat látható!Na itt tart most,ennél az állapotnál,holott be kellett volna adni az analóg tuner valamelyik csatornáját! Köszi,hogy foglalkoztok az üggyel!
Kedves tagok! Én nem is bánnám nagyon ,ha az író nem lesz talán jó,ha találnék olyan IDE rendszerű másik készüléket ami a merevlemezt kezeli(sok fontos felvétel van rajta)!Kérdeztem a barátomat nem lehetne e pendrive ra másolni az anyagot?De nem,mert a számítógép nem látja a felvételeket!Számunkra ismeretlen formátummal dolgozik!
Értem , hát akkor, mint minden készüléknél általában az elején szokás kezdeni a hiba feltárást.Tehát a tápegység , és minden olyan rész , ahol a tápnak meg kell lennie, és ráadásul terhelten is .Tehát a feladat adott mérni , mérni , és mérni.
Rossz techwood dvd íróm winchesteréről szerretnék adatot menteni!Javaslatokat,ötleteket kérnék!
Szia!
Rakd bele egy PC-be és Linux-al nézd meg a tartalmát.
Sziasztok! Kaptam egy hordozható DVD lejátszót. Made in China (Simbio) modell PD-188. A hibajelenség a következő. A DVD-t betéve valamikor csak próbálkozik "Nici un disc" , s van amikor fel is pörög, de közben úgy szól, mint egy csapágyas motor. Majd megáll, s ennyi. "Eroare CD" Nem olvassa, ha lézer olvasófej akkor annyi, de lehet valami más is? Tényleg úgy szól, mint egy rossz traktor, akkor amikor felpörög is.
Szia!
A lézer lencséjét megtisztítottad?
Még nem, de állok is neki, azt még most megpróbálom akkor.
Sikerült! De csak úgy olvasta be ha nagyon oldalra dőlve, vagy fejjel lefelé tartom.. s teljesen csendben pörög. Egyenesen tartva rettenetesen zizeg, karcol, zúg mintha hozzáérne valami. Vagy a motor kiegyensúlyozatlanság, vagy a tengelye ferde, vagy nem tudom. De mintha a DVD lemez nem lenne kisúlyozva "koszol" , s csapódna ide, oda, meg is áll ilyenkor.
Ohh ne.. valami megkarmolta a DVD.-t olyan 3-4cm.-es körben. :/
A motor csapágyazása tönkre ment, így önbeállós lett a tengelye.
Tisztítsd ki a motort, jó lesz.
A motor így néz ki, a tengelycsonkra rányomva meg ez a pici műanyagkarima volt ami inkább néz ki a tengely alatt összeszedett kosznak, mintsem másnak.. az ujjbegyemen látható. De valami gumiszerű, tehát lehet mégis csak valami alátét. Ez a kis motor szépen egyben van, megpróbáljam szétszedni, lepattintani a hátulját? Vagy mit javasolnál?
Hátulról furatokba WD40 mehet bele, kivezetéseit kösd ki és 9VDC ről forgasd meg, oda-vissza.
Fejegységet tekerd ki végállásba valamivel le is takarhatod, nehogy kenőanyag csapódjon az optikára(ba).
Megcsináltam, sajnos koszol, talán nem annyira, de nem csendes.. sajnos ha oldalra fordítom se jó, most már, mert valamiért lerepül a DVD azzal a műanyag lemezfogó rugós kis műanyag (franc)karikával együtt. Hogy azt milyen magasságban kéne rögzíteni, s hogy hogyan.. hát azt nem tudom most hirtelen.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Tisztításához kár volt levenned, beállítása nem egyszerű. Doksijában meg szokták adni a távolságot.
De ez eleve sem volt rögzítve, lejár róla, alatta meg az az icipici gyűrűre emlékeztető kis vacak ami szintén nem rögzített.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Akkor a fő probléma ez volt. Képen nem látszik semmi. Motor tengelyére kis darab szigetelőszalagot tegyél, hogy megszoruljon kicsit a tárcsa. Kis türelemmel talán megtalálod a pontos helyét. Beállítod egy pozícióba, majd próba, ezt többször ismételve talán meglesz a pontos magassága.
Másik képet szúrtam be, mert valamiért nem ismerte fel az elsőt.
Félsiker.. a ragasztó nem tartja olyan pontosan a helyén , mint egy gumigyűrű, vagy nem tudom, mert párszor beolvassa, de többször nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |