Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Üdv Mindenkinek denon dra 435r kapcsolasi rajzra lene szükségém .
Szia!
Tanyán, még hasonló sincs, ebay-en pénzért árulják! Szerintem, csak úgy, nem is lesz meg a service manualja! Mellesleg, kétszer létrehozni azonos topicot, még véletlenül is felelőtlenség... Valószínű törlésre kerül! Pityu
Tisztelt fórumtársak.
Zajos környezetben szeretnék "sztetoszkóp "szerű készüléket használni. Pl: autó motortérben meghalgatni a vízpumpa csapágy hangját , stb. Volt kapcsolási rajz két mikrofonnal , ahol az azonos, mindkét mikrofon érzékelte jeleket kivonták egymásból, és csak a hasznos volt hallható. Már nem találom ezért kérek segítséget. Köszi -Pittyu
Köszi, rád mindig számíthatunk a fórumban.
Valamikor régi - talán Ezermester újságban volt sisak beszélőnek- egy rajz azt nem találtam. Ez a rajz szerintem jó lesz. Tervezek is gyorsan egy panelt hozzá. Köszi: pittyu
Anno zajos környezetben használtunk ilyen fejhallgató-mikrofon egységet. A németek hozták egy géppel, az meglepően jól működött. Nem volt benne semmi varázslat, csak a mikrofon volt más mint a többi. Ugyan is a hátulján is volt egy lyuk, így a környezeti zajt a membrán mind két fele megkapta, vagy is a nyomás kiegyenlítette egymást. Mivel a mikrofon egyik fel volt a száj felé, azt viszont jól "hallotta".
Egy csapágy hangot viszont igazából testmikrofonnal lenne célszerű hallgatni. Mint valaha voltak a repülős fejvédősisakban a gégemikrofonok. (Még talán nekem is van valahol egy.) Iparban Piezo gyorsulásérzékelőket használtunk ezek kimondottan rezgésérzékelők. Melynek jelét B&K spektrumanalizátor dolgozta fel. Persze ez nem az a hobbi kategória. Egyébként pedig a "vén Ganzos mester", egy 300-as csavarhúzót használt detektálásra amit a csapágyra nyomott, és a másik felét a fülére szorított és abból megmondta, hogy a a turbina tengely el van repedve. Ez az évek és a gyakorlat pótolhatatlan kettőse. A BMW-nél műfejet használnak a motor zajdiagnosztikai elemzésére, amit digit magnóra vesznek fel. Ebből a szakértő otthon megmondja, hogy a motornál minden rendben van-e. Itt voltak egyszer bemutatón. Műfej, digitális korrekciós szűrő, digit magnó és nyitott ELS fejhallgató. Meglepő élmény volt. Nem lehetett tudni, hogy a szomszédod a felvétel közben szólt, vagy most szólt hozzád éppen. Zajdiagnosztika..
Egy hosszú csavarhúzót szoktam erre használni. Persze nem olyan elegáns, hatékony és elektronika sincs benne.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
Mégegyszer köszönöm a rajzot. Már elkezdtem SMD alkatrészekkel tervezni, csak bealudtam -mert éjszakás voltam. Öreg vagyok már ahhoz hogy az ékszíjhoz dugdossam a fejem, venni nem akarok semmit- ehhez itthon mindenem van.
Feszültség sokszorozó példa "dani555" - nek.
Ilyen volt megépítve.
Sony ta-av590 kapcsolási rajzra lene szükségém előre is kőszőnőm
Innen letöltheted: Bővebben: Link. Várd meg, amíg alul megjelenik a Download felirat, majd katt rá.
"Várd meg, amíg alul megjelenik a Download felirat"
Ez akár fél perc is lehet. Nálam legalábbis nem ritka. Arra a Download feliratra kell kattintani. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Köszőnőm sikerült meg javitanom amitt kőldöd kapcsolasi rajzal
Sziasztok. Keresném Castone CPA1200B kapcsolási rajzát. Válaszokat előre is köszönöm.
Ugyanitt keresnék régi rádiótechnikákban volt IBM XT perifériához kapcsolásokat bármi jöhet.
Sziasztok! Sherwood SCA-2100 service manual-t keresek.
Sziasztok. Keresnék 6,3-as jack XLR átalakításra valami kapcsolást. Sima bekötés sehogysem jó! Egy aktív hangláda bemenetén egyetlen XLR csatlakozó van, arra kellene csatlakoznom. Az XLR rögtön a végfokba megy tehát nem tudok változtatni a bekötésen sajnos, mindenképpen szükséges volna a szimmetrikus jellé alakítás.
Bowens GM-500, GM-750, vagy GM-1000 kapcsolási rajzot, service manual-t keresek.
Ha netán van valakinek, kérem ne tartsa titokban
Hali!
Szeretnék kérni erről a végfokról kapcsolási rajzot. ECLER APA 1000
Itt van , csak én nem tudom letölteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2019
Ha a "This file is downloadable free of charge: ...processing... átvált Download -ra akkor lehet letölteni.
Várd meg türelmesen.
Sziasztok. Volna itt egy áramköröm, eredetileg nem így nézett ki de most elakadtam. Az áramkör lentebb. Eredetileg 1 tranzisztor hajtja a nagyfesz trafót (2 ceruza elem a tápja) és úgy megy tovább a nagyfesz rész. Igen csak ott a gond hogy a primer visszacsatoló (pr1) össze van kötve a nagyfesz kimenet egyik oldalával (pr2 a nagyfesz tekercs). Milyen meghajtást ajánlotok ami keveset fogyaszt, de képes a sokszorozót működtetni?
Most elkészítettem ezt az áramkört de ez alkalmas lehet nekem, mivel ugye még fel kéne küldenem 500V körülire a feszültséget. Ez az áramkör szépen működik csak azt nem tudom menne-e vele a sokszorozó is.....
Mod: A probléma megoldva mivel alapból 480V a kimeneti feszültségem 1,4V bemeneti feszültség mellet. Ez pont így jó most ahogy van. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
Üdv mindenkinek! Vettem egy sankyo src4040 rádiós erősítőt hibásan. Kapcsolási rajzra lenne szükségem. Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2019
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok. A.F. Power Generator TR 0163/A P.I.F. III kapcsolási rajzát keresem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |