Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez az eredeti történet, első gugli találata., ami eszembe jutott.
Tegnap este egy hülye mozdulat miatt meghalt az egyik, órába épített BT modul (ez egy régi projektem, aminek már a forrása sincs meg). Ennyiben offtopik az offtopikban. Amikor építettem, elég húzós ára volt ezeknek a moduloknak, a leggazdaságosabb megoldás az volt, ha veszek ötöt a gyártótól, a többi meg majd csak jó lesz valamire. Pár hónapra rá kellett egy kis készpénz, gondoltam eladom a maradék három darabot. Meg is fogalmaztam erre egy frappáns, figyelemkeltő szöveget: "Akciós BT modul, már csak három darab", és feltettem a HE aprók közé, bekerülési áron. No, ez szemet szúrt valakinek (jó Isten áldja meg érte), így törölték a hirdetést, kereskedelmi mennyiség miatt. Nem foglalkoztam vele különösebben, a modulok bekerültek az alkatrészes szekrénykébe, és ottragadtak. Most hálásan köszönöm annak, aki miatt törölték a hirdetést. ilyenkor, Karácsony táján erősen gondolkodni kellett volna, hogyan tudom pótolni. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Látod, minden rosszban van valami jó is. Soha nem tudhatja az ember, mit hoz a holnap.
Nemhogy a holnap az elkövetkező 1 perc sem.
Késsel alányúltam az első lemeznek és a másodikat óvatosan kiütöttem.
Innen kezdve nyert ügyed van. Sniccerrel el lehet választani a lemezeket, és máris potyognak kifelé. Sajnos, a vége felé lesz a legkönnyebb.
Azért jó volna egy értesítés, hogy xy moderációkérelme/jelentése alapján törölve lett a hirdetés/hozzászólás.
Egy két személyeskedő hozzászólást én is szívesen jelentenék.
Nem akarom az illetőt ezzel minősíteni. Majd észre veszi. Megpróbálok mindig a tárgynál maradni.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Az utolsó egy ketőt mindig nehéz visszatenni. Van olyan technika amit tudnom kellene?
Persze, igazságos is lenne, de ugye neki jogai vannak.
Mikor már nem akar bemenni a lemez, a bent lévőket satuban megszorongatni (a csévénél kiálló végeket). Utána még 1-2 lemez betolható. Ezt ismételgetni, és bemegy mind. Feltéve, ha elég szorosan kitöltötte a betétfa, tekercseléskor. Valamint a lakkos lemezeket meg kell érzéssel pucolni.
Egyet nem sikerült vissza tenni. Csak nem okoz tán gondot.
Gondot nem okoz, ha az a kis zümmögés nem zavar.
Van neki egy keretje három oldalról. Elég volt beigazítani.
Ha alaposan belakkozza tán zümmögni sem fog.
Én megnézném, ki a jelentő és ki a jelentett. Pl. Proli007 egy jószívű segítőkész ember, ha valaki jelentené valamiért, harsányan kiröhögném az illetőt. Profilozni szoktam az embereket. Nézegetem a helyesírást és, hogy ki mit tett le a közösségi asztalra, milyen az emberekhezvaló hozzáállása, hogyan beszél a tagokkal, milyen a szakmai tudása. Tudom, hogy segítőember vagy, programozol assembly-ben, nálam idősebb vagy (44), voltak ingyenesen felajánlott cikkeid. Olyan rosszember nem lehetsz. Ilyen hibát el lehet nézni tőled, hogy három dolog volt fennt, egy hirdetésben, mert nem a szabályok kijátszása volt a cél. Három darabot nem gondolnék kereskedelmi mennyiségnek, mert, ha a boltosnak három lenne valamiből, az be is zárhatna. Viszont megnézném a jelentőt is.
Sajnos itt nem figyelnek arra, hogy ki kit miért. Ha megy a jelentés törlik sajnos. Régebben amikor nevesítve volt a moderátor is tisztább volt a helyzet. Legalább is szerintem.
Persze tudom, hogy sok idő is lenne kinyomozni, hogy kinek van igaza (nekem mindig), de azt gondoltam, hogy a moderátorok, régi tagok, akik ismernek pár ittlakót. Mondjuk százezer embert nem lehet ismerni/figyelni. De lehetne a moderáció kérelem hatására itteni őslakosokat, moderációs kerekasztalhoz ültetni. Akkor 5-10 ember döntene. De fura volna.
A demokrácia furcsa egy képződmény. Könnyen lehet visszaélni a jogokkal.
Én tube-ot szoktam figyelmeztetni hogy emberiesség terén gyakran átlépi a határokat. De nem jelentgetem.
Tudom. Várjál, ha már itt vagy, gyorsan kielemezlek. Te egy segítőkész, rádiófrekvenciás idősebb szaki vagy. Ezt jól megmondtam neked! (86ezer+áfáért.) Megyek kocsonyázni.
A felhasználók száma szerintem meg sem közelíti a százezret. Bár mostanában nem találom hol van kiírva. Régebben volt ilyen adat, de akkor sem fedte a valóságot, mert sok a dupla, tripla, meg kitudja hányszoros reg. Ráadásul a régiek sosem törlődnek. Például nekem is van egy 2007-ből. Aztán egy alkalommal valami hiba folytán nem tudtam bejelentkezni két év múlva. Akkor csináltam másikat. Topit megkérdeztem mi az oka. Azt válaszolta rosszul jelentkeztem be többször és ha akarom összevonja a kettőt, de írtam hogy jó ez így. Viszont azóta is aktív a rendszer szerint mindkét reg.
Ezzel csak az volna a gond, hogy akkor meg azon menne egyesek felől a vita, hogy a régi haverokkal kivételeznek a moderátorok. Nehéz dolog ez...
Sokan vagyunk és mindenki más, nehéz igazságot tenni. Szigorúan lefektetett szabályokkal (amik kivétel nélkül mindenkire érvényesek) lehetne, de akkor meg az volna, hogy miért ilyen szigorú a rendszer. És akkor még mindig ott van az emberi tényező (kinek éppen milyen napja volt stb.), ezt lehetne egy "gépagyra" bízni, de azt létrehozni nem kis munka. Ráadásul sokan akkor meg azért vernék az asztalt, hogy őróluk ne döntsön egy gép. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2018
Jó étvágyat, ma halászlé volt, a kocsonya holnap. Jó az 73 -nak is.
Én is kérhettek elemzést?
Az uram-bátyám korszak sem múlt el nyomtalanul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |