Fórum témák
» Több friss téma |
A KMSPico aktiválja neked, de ha jól tudom aktiváció nélkül is ugyanúgy tudod használni, csak közli veled néha az infót hogy nincs aktiválva, aktiváld.
Ez már előtte is így nézett ki.
Az hogy mindent reflexből le OK-zol amit nem értesz (és ebből adatvesztésed van) az szintén a saját problémád - nem a windows hibája.
Ott van jobb felül a megoldás! Microsoft News, töröld az alkalmazást, vagy tiltsd le az értesítéseit a beállítások-->rendszer-->értesítések alatt. Úgy látszik valami oknál fogva a frissítéskor újra települt, vagy aktiválta az értesítéseit.
Köszi. Törölve.
adat vesztèsem mèg nem volt de nem èrtem hogy minek csinál minden kűlső eszközömre particiókat
Nem is mondtam, hogy vírus lenne. Azt mondtam valamelyik app csinálja neki, vagy weblap leküldési szolgáltatása. Pl. a Discord is tud ilyen gusztustalanságot.
Nem csinált. Te felejtetted el törölni őket.
Sziasztok. Laptopnál az I7 első generációs procinál mennyivel gyorsabb egy i7 harmadik generációs? Semmi különös csak általános célra, esetleg játékra használt. Tudom ezer teszt létezik erre, engem csak általánosságban kb. érdekel.
Ugyanez i5 procinál kb. mennyi előny? No még egy kérdés, az i5 és i7 között mennyi a sebesség különbség azonos generációsnál, csak nagyon kb. Köszi. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Sebességbe i5 és i5, i7 és i7 között nem lesz annyi, de üzemidőben valószínű sokkal jobb a 3. gen.
i5 - i7 között 2 valódi mag különbség van, ez észrevehető. De 3. generációsba már nem biztos, hogy megéri belefektetni. Inkább minimum egyel újabb. Idézet: Tehát sebesség különbség minimális, fogyasztás sokkal kevesebb 3. generációsnál? Inkább fogyasztás különbség a jellemző? Köszi. „Sebességbe i5 és i5, i7 és i7 között nem lesz annyi, de üzemidőben valószínű sokkal jobb a 3. gen.”
Szervusztok!
Kaptam egy Siluro GF4 MX AGP-s videokártyát. Kísérleteznék vele,de! A C643 elkó és az alatta levő R 200 ellenállás hiányzik. Találtam róla képet, amin a kondi értéke kivehető 100 mikroF 2,5V de az ellenállás értéke nem olvasható. Bővebben: Link Kérem a segítségeteket ebben. Köszönettel: varizs
Ha megírod konkrétan a proci típusát, akkor lehet adatokat tudni róla, különben csak találgatás van. Úgy a 6. generációig asztali(!) proci esetében megvolt, hogy melyik hány mag és száll, de egy ideje már ott sem egyértelmű.
Használt laptopot akarok venni kb. 60e.-ig, ezért érdekelne mennyi jelentősége van i5 1. - 3. generációs procinak. Átlag egyszerűbb dolgokra, kell nem 3D tervezésekhez, esetleg nem csúcs játékokra. Tehát nem kell erőgép. Ha nem sok a különbség 1. - 3. generációk között, akkor nem számít nekem.
Sziasztok!
Családból hozzám került egy I-ONIK tablet. Win 8.1 volt rajta, lefrissítették win 10-re. azóta szenvednek vele. Most megkaptam hogy tegyem már vissza a Win8-at, de ez szenvedés. Nem haladok semmire! Tud esetleg valaki segíteni? vagy leírást linkelni? Boot USB kész.. de nem enged semmit!
Üdv!
Van esetleg valakinek dokumentációja a TDK PAM 0055I-E0 alaplaphoz? Előre is köszönöm!
Hogyan lehetne arról meggyőződni hogy eszi-e valami a RAM-omat?
![]()
Ctrl+Alt+Delete -> Feladatkezelő indítása -> Folyamatok -> Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése.
Már miért ne látna? Érdemes az indítás és a részletek fület is átnyálazni mert találhat érdekes dolgokat az ember. Az indításnál pl. nálam 3 olyan dolog is indult (frissítési szolgáltatások) aminek nem kellene, java update és hasonlók. A részleteknél meg pl. nem értem, hogy ha meg van nyitva 1 ablak a böngészőben, akkor miért szerepel 7 alkalommal a részletek listában a böngésző exe-je, és miért eszik darabonként 20-30MB memóriát.
![]() Más. Ismeri valaki a Chrome-ot, és a telepítési, frissítési nyűgjeit alaposabban? Olyan gondom van, hogy a legutóbbi frissítés rendesen belassította a laptopomon a böngészést. Mivel a korábbi verziót visszaállítani nem lehet, mondom sebaj, keresek a honlapján egy pár hónappal ezelőttit, azt feltelepítem, letiltom hogy frissítsen és kész. Hát nem jött össze. Feltelepítem a korábbi verziót, már a telepítés közben kiírja hogy frissítés keresése, letöltése, telepítés. És telepíti újra a legfrissebb változatot úgy, hogy közben nincs internetkapcsolat. ![]() ![]()
Valószínűleg a folyamat fülön lesz egy "nagyon éhes folyamat", amit ha kikapcsol esélyes hogy automatikusan visszatér, de egy darabig a gép erősen felgyorsul.
Példaképp a listában nálam a tűzróka közel 1 GB rammal táplálkozik. Utóiratként Windows 10 esetén Ctrl+Alt+Delete -> Feladatkezelő indítása alul a több részlet nyilacskára kell kattintani, a háttér folyamatokat akkor mutatja ki.
Jelenleg csak a Firefox (amiben csak ez a fórum van nyitva!) meg háttérben a Steam fut de még így is masszív 50% a RAM használtság!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Szerintem a Firefox ennyit használ. Ez van. Most néztem az enyémet, csak a firefox van megnyitva (5 folyamatot ír), egyetlen ablakban fut ez a fórum. WIN10 64 bit, 2,6GB-ot használ a 8GB(7,7)-ből. Csatoltam képet.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Ugyanez a felállás, csak a Chrome használva. Ez kevesebb memóriát használ nálam, de ezt meg nem szeretem.
Ebben sajnos nem tudok segíteni, csak azt tudtam megmutatni, hogyan tudod a teljesség igénye nélkül megnézni, hogy mi zabálja az erőforrásokat.
Idézet: „Hogyan lehetne arról meggyőződni hogy eszi-e valami a RAM-omat?” Mellesleg ezen a masinán is több mint a fele a memóriának állandóan használatban van.
Érdekes, az nálam csupán egyetlen folyamat, ~214,1 MB memória használattal. 32 bites Windows 8. Viszont egyenlőre jobbnak tűnik a helyzet: csupán ez a fórum van nyitva egyetlen fülön (meg a háttérben a tálcán az óránál van ikonja a Steam-nek és az Avast-nak is) és a memória használtság csupán 40%, bár ha elkezdek játszani és közben több YouTube fül keletkezik a Firefoxban akkor fel tud szaladni a használtság (amitől időnként kicsit lassul a Firefox)...
![]() [Amúgy éppen új számítógépre gyűjtök (64 bites), ha meg lesz, akkor ott majd minden "szárnyalhat" 2×8 GB memóriával...] A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Ott van a hatos mellette, csak a W8 feladatkezelője gondolom nem nyitja le ilyenkor, de a részleteknél látszana. Amúgy amíg Avast van a géápeden addig nem nagyon van miről beszélni annak a a szoftvernek csak hátránya van, előnye az égvilágon semmi, inkább tedd fel a microsoft essentials-t. Látom van uninstaller monitor is, el sem tudom képzelni mennyi malware mehet a te gépeden, az avastot is beleérte.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Ma nektek is random max 1-2 perces reklám videók jönnek be véletlenszerűen a YouTube-on annak ellenére hogy telepítve van az "AdBlock for YouTube" beépülő?!
![]()
Sajna nem tudod kikerülni. Yotubus(nem elírás) megélhetési reklámok.
Csak 16 évig voltam hálózati rendszergazda.
![]() Számolj össze mindent, amit látsz a feladatkezelőben! Hasonlítani nem fog a foglalt memóriához. ![]() Egyébként valóban sok szoftver van, ami egyrészt minden szemetet felrakna (... Toolbar, stb), berakja a frissítését szolgáltatásként, automatikusan induló segédprogramjai vannak, ami fut, ha használja az ember, ha nem (MS OSA, Adobe ARM, ...). Egy-egy gép újratelepítése után gyomlálással kell kezdeni. ![]() Nálam nincs Chrome, mert korábban az volt a memóriazabáló. Még az IE foglalja a legkevesebbet. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |