Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   811 / 1159
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Hagyhatod, sőt érdemes bekapcsolva hagyni a frissítéseket! Beállítod a munkaidőt (használati időt) és azen intervallumban biztos nem indítja önállóan újra.

Minnél több rendszer átalakítót v buherátort telepítesz annál valószínűbb hogy problémád lesz. Nekem még a Classic Shell sem tetszett mert ugyan emlékeztet a w7-re de a közelébe sem ér és a w10 hasznos jobb egérgombos start menüjétől is elvág..
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
(#) uniman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Azért nagyon ne nagyon várjátok a "win11"-et... Bővebben: Link
Reméljük, ezután már végre valamilyen értelmes operációs rendszert sikerül piacra dobniuk.
A 2. és egyenlóre a 3. évezred legnagyobb átverésének tartom ezen operációs rendszereket (Ilyen
hibákkal teli, félkész terméket ily sikeresen rásózni az emeberekre...naná, ha mire megcsinálták volna "rendesre" , addigra már a konkurencia termékei elárasztották volna a piacot....)
(#) Szasza9668 válasza Poli hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Hw hiba kizárva.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Több ötletem nincs.
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Még valami.
Nekem egyszer Bios Reset segített, az alaplap kézikönyvében benne kell legyen a leírása.
Bios-, Cmos- vagy Motherboard Reset címszó alatt.
(#) antikzsolt válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Mint ahogy láthatod nem zavaró a csempe. Bár eleinte nekem is szokatlan volt. Win7 jöttem át. De elég tűrhető.
Főleg hogy ritkán nyitom meg. A palacsintasütőt akarom írni a keresőt szoktam mindenre használni ha dolgom van a géppel. Gyorsabb megkeresni ha tudod a nevét.

Uniman nekem az xp tetszett meg a legjobban. Talán még van is valahol működő verzióm is. Bár szerintem ezzel a géppel nem tudnám összerakni. Nincs ide csati a gépben
Mennyi hibája volt szegénynek de mindent tudtuk javítani. Most meg. Egy tartalék lemezt tartok fent ha borulna a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019

kn.jpg

(#) nagym6 hozzászólása Jan 19, 2019 /

Üdv. Asztali ikonok átnevezésekor eltűnt több ikon képe, de működik, program indul. Hogy lehetne visszahozni? Csatolt kép szerint. Köszi.

Ikon.jpg

(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1

Próbáld ki hogy csinálsz újat. Jobb klikk az asztalon, új, parancsikon. Utána megkeresed az exe-t és hozzáadod. Vissza kell jönni az ikon képének. A régit meg utána törlöd. Néha előfordul hogy ha átnevezed akkor azt hiszi valamiért hogy az már nem ahhoz a programhoz tartozó parancsikon.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1

Az asztalon az ikonok automatikusan rendeződnek? Elképzelhető, hogy egy másikat föléhúztál, így takarja.
(#) Doky586 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1

Icon cache rebuild -ra keress rá. Általában segít.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Nem automatikus, nem takarja másik. Átneveztem 6-ot, mind ilyen lett.

Ge Lee:
Sajnos ez sem segít, már a program mappában sincs rendes ikonkép az exe-nél, ott is eltűnt.
(#) villanyipi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1

Jobb klikk az ikonra tulajdonságok, parancsikon fül és ikoncsere.
(#) nagym6 válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Az "ikoncsere" halvány marad, azaz nem kapcsolható.

Doky586:
Megpróbálom majd.
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Nem csípem a csempéket. Legalább a képernyő felére/háromnegyedére növeli a start menü méretét, valamint ott van az a sok "szemét" amit a Microsoft kitervelt (sose fog kelleni se a "Posta" se a "Hírek" se az a sok "szutyok" ami a "Microsoft Store"-ból jön (egyedül az "Időjárás" jó valamire))! Jelenleg is úgy van beállítva a Win8 hogy ugorja át a csempéket és egyből az asztallal indítson! Tehát, én az érintőképernyős eszközök kivételével teljesen feleslegesnek tartom a csempéket (Win8 előtt is prímán meg lehetett lenni nélkülük)!
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Idézet:
„Nem csípem a csempéket.”
Naés? Nem kell szeretni őket, nem muszáj használni őket. Ennyi.

Idézet:
„Legalább a képernyő felére/háromnegyedére növeli a start menü méreté”
Naés? Nincs elég (felesleges) hely a monitoron?
Meg lehet ritkítani őket, úgy kevés helyet foglalnak (igaz faleslegesen) de már kultúráltan néznek ki.
(#) Inhouse válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Van valami változás ikon ügyben. Nekem (Win8.1 64bit) van egy hálózaton elérhető program kirakva az asztalra, rapszódikus, hogy van ikonja, vagy nincs. Ha nincs, akkor hiába próbálsz neki megadni bármit, nem fog megjelenni.
Van egy vásárolt programunk, aminek az új verziójánál szólt a programozó, hogy Win7 32bit alatt nem lesz rendes ikonja (a programba befordított), de külön hozzá tudtam adni.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Érdekes. Én 64 bites win10-et használok két asztali gépen és az egyik laptopomon is, de a 20 éves szoftvernek ugyanúgy van ikonja mint a legújabbnak, szóval semmi gond nincs velük.

részlet.jpg

(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Nálam win7. Sosem volt ilyen problémám, sokszor átneveztem sokat. Nem tudom mi ütötte, frissítve legújabbra. Talán a frissítés.
(#) Doky586 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Furcsa hogy a leg kézenfekvőbb megoldást nem csinálod meg.
Az Ikon cache könytár filejainak törlését..
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Az lehet. Nálam a frissítés alapból tiltva van, nem akarok úgy járni mint amiket néha olvasni, hogy feltelepül automatikusan a legújabb frissítés, aztán teljesen behal az oprendszer.
(#) nagym6 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Nem vagyok annál a gépnél, majd este.
(#) nagym6 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

Ezek az ikonproblémások 32 bites programok, a rendszer 64 bites. Telepítéskor rendben voltak az ikonok, csak átnevezés után tűnt el a "kép" belőlük.
(#) antikzsolt válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 19, 2019 /

A jobb egérgombbal el lehet távolítani a feleslegest. Így már nincs ellenvetés a modernizációra

kin.jpg

(#) villanyipi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 / 1

Ha nincs jobb megoldás, le is lehet tölteni netről nekik ikon képeket, betenni a főmappába és onnan már engedni fogja az ikon cserét is elvileg, amennyiben sehol sem engedi a kis képek cseréjét annak csak az lehet az oka hogy nincsen mire cserélni.
(#) coyote55 hozzászólása Jan 22, 2019 /

Segítséget kérek!
Egy AMD FX processzorról van szó, az FX 4130-ról.
A jelenlegi processzorom AMD Phenom II 555 BE. Az alaplap Gigabyte GA-MA770T-UD3P ver. 1.0
A lap leírása szerint használható (lenne) az FX 4130, méghozzá BIOS frissítés nélkül. A Phenom II elment úgy, hogy az alaplapi 12 V-os csatlakozóból csak 4 db. volt használva (nincs több).
Lehetséges, hogy az FX processzornak kell mind a 8?
A processzor ugyanis nem hajlandó menni.
Köszönöm!
(#) antikzsolt válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /

Kell neki a 8+2
AMD Phenom II 555 80W
FX 4130 125W
Az alaplap 140W tud.
Tápegység típusa?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) deebo válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /

Mennie kellene, legfeljebb kicsit melegedne. Az alaplap nem tudja, hogy mi van beledugva, azok a csatlakozók mind ugyanazok.
(#) deebo válasza deebo hozzászólására (») Jan 22, 2019 /

Ja és eszerint elég egyértelműen nem támogatja.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019

fdgdfg.jpg

(#) zsoltee0001 hozzászólása Jan 23, 2019 /

Használt valaki mostanában sketchupot?
2013-as telepítőt felraktam, működik is, de állandóan dobál egy "Unable to update evaluation time" üzenetet, nagyon idegesítő.
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 23, 2019 /

Nekem ilyet nem dobál, fent van a 8-as és a make is, mindkettő teszi a dolgát.
Következő: »»   811 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem