Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
dr Fiala Károly pont hétfőn tartott nagysikerű előadást aa HTE rádiótűvközlési szakosztály rendezésében az új t- székházban az 5G helyzetéről.. Akkora volt az érdeklődés, hogy két előadást kellett tartani.
Idézet: „Az a baj, mindenki a telefonok teljesítményével példálózik” Miért lenne baj? A sugárzás dózisa a térerősség (a test egységnyi felületére jutó teljesítmény) és a besugárzási idő függvénye. A térerősség pedig a távolság négyzetével csökken. Ebből következik, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen messziről érkezik a kisugárzott teljesítmény. Majd egész pályafutásomat rádiós környezetben töltöttem, (igaz nekem is két lányom van, de a kisebbik lányomnak, sem a férjének semmi köze nem volt soha közvetlenül a rádiózáshoz) Megfordultam az összes magyarországi adóállomáson (a mikró antennáknál ki is volt írva, hogy az antennák előtt tartózkodni tilos) mértem rádiótelefon hálózatokat, és még élek.
Az ilyen érvekre reagált úgy az egyik orvos ( azt hiszem a génkezeléssel kapcsolatban), hogy az emberek kb. 500 éve dohányoznak, és csak az utolsó 50 évben derült ki, hogy rákot okoz.
Aha..
-Az emberiség nem 500 éve dohányzik. Amerikánusföldön többezer éve dohányoznak, Európára igaz a nagyjából 500 év. -Nem az derült ki az utolsó 50 (nem is annyi) évben, hogy a dohányzás rákot okoz. Az lett egyértelmű, hogy aki hajlamos bizonyos daganatokra, és még dohányzik is, az esélyesebb, hogy kifejlődik nála a daganat. (Ebből természetesen az is következik, hogy ha nem dohányzunk, kisebb a sansz az undok rákjainknak, hiszen a dohányosok 20%-a tüdőrákban, pár százaléka egyéb, pl szájüregi daganatok, és/vagy ezek szövődményeitől hal.) -Az amerikánus biztosítási rendszer azt sulykolja, hogy az csak természetes, hogy aki veszélyezteti magát, annak ők nem úgy fizetnének -hát a dohányzókat kevésbé kell gyógyítni, a befizetett (ott jószerivel önkéntes) pénzből a dohányzóknak kevesebb pénzt kell visszajuttatni. Ezzel szemben: -Végül a dohányzók minden egyes tagja belehal -vagy a dohányzásba, vagy csak úgy. -Én úgy tudom, a nemdohányzók is meghalnak. -(A teherautósofőrök egy része közlekedési balesetben hal meg. Egy része otthon. Ha munkakerülő csavargó leszek, örökké élek? ) A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Idézet: „tény, hogy a vonatvezetők zömének lánya születik... Azaz a kromoszómákra van valamilyen hatása a felsővezetéknek."” És miért csak a vonatvezetőnek? A mozdonyvezetőnek miért nem? Szeretetreméltó, hogy bizonyos legendákat azért kell elfogadni, mert kategorikusan kijelentette valaki: "tény". Hát nem tény. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Idézet: Ez a legenda a mobiltelefon állomásokon dolgozókról is terjed, miközben számos kollégám bizonyítja az ellenkezőjét. „tény, hogy a vonatvezetők zömének lánya születik”
Régen a dohányzás ritka élvezet volt, max. hetente egyszer. Régen nem voltak láncdohányosok. A férfiak nagy része csatában is elhullott, meg egyéb fertőző betegségben. Nem volt idő kifejlődni a hosszú távú tüneteknek. A nők tömeges dohányzása nagyon új jelenség.
A dohányzók nemcsak úgy hipp-hopp meghalnak. A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte. Más szennyezőforrás is van a levegőben jócskán, minek ezt még egy (nem kötelező) plusz kockázattal megfejelni? Idézet: „A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte.” Csínyán az ilyen kijelentésekkel. Könnyen átmehet összeesküvés elméletek kitárgyalásába. Idézet: Pártatlanul: Az állam hatalmas pénzeket szed be a dohányosoktól a cigi áron lévő adóból. Pontosan nem tudom, de az 1000Ft.-os cigin kb.: 600-700Ft. az államé. Tehát bőven beszedik a gyógykezelés költségét. „A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte.”
Ez egyáltalán nem baj. Ha rajtam múlna még drágább lenne. Most épp Hollandiában vagyok, itt 9-10Euro egy doboz cigi. Nem is látok dohányosokat sehol. Meg szétdobált csikkeket sem.
Gondolom, annál több fűtől jókedvű állampolgárral lehet találkozni...
Amúgy én sem dohányzom A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Manapság már semmi se biztos!
Javítanék egy panelt, méricskélek a feliratok szerint, semmi se stimmel. A szitázásnál a B-E felirat felcserélve. És ez egy neves gyártó egyik panelje. Gondolom, nem csak ez az egy darab készült belőle.
Nem tudták kiszámolni, hogy mennyi ideig tart feltölteni az akksit 2A-es röltővel 7óra, 1A-essel 14 óra. Szerintem bőven elég lenne az akksinak a fele is, 18Ah helyett 9Ah. A jelenlegi telómnak 4-5Ah van, de a több, jobb.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Hiszem ha látom. A cikket én is olvastam. Persze, ha rákötök egy 60 kilós akkut, akkor évekig is elmegy róla. Az enyém is elmegy több mint egy hetet okostelefon létére, de a súlya ennek sem kicsi Cubot King Kong 3.
Térhullám generátor
A szöveget is idemásolom, mert eltűnhet: Idézet: „LCD GM328A tranzisztor teszter ESR mérő tér hullám generátor” Már csak azt kell kitalálni, mire használjuk a térhullám generátort! Időutazásra, fénysebesség átlépésére, teleportációra, ...?
Ezzel macskát lehet tesztelni, csak azok érzik a térhullámokat meg a feng shui-t.
Mutter butter bajonet komm auf => A nyavalya törjön ki.
A részletes ismertetésben olvasható az eredeti angol szöveg, "square wave generator".
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
Akkor a google fordító a hibás!
Ezt helyesen úgy kellett volna fordítania, hogy: "tér hullámos jelzés generátor" És persze még véletlenül sem szabad megmutatni megjelentetés előtt valakinek, aki ért is hozzá...
Mindegyikre. Tudtam én, hogy eddig nem jól használtam. Hol a rejtett menüpontja?
Pedig, ha következetesen fordított volna, akkor ". . . ESR mérő gyakori tér hullám generátor" -ra kellett volna. A frequncy -t miért hagyta ki a fordításból?
Az angolok a négyszögletű tereket square -nek hívják, mi a nyolcszögletűt oktogonnak. akkor a nyolcszög is tér?
Lássuk be, ezért szép a magyar nyelv!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
Idézet: „Az angolok a négyszögletű tereket square -nek hívják, mi a nyolcszögletűt oktogonnak. akkor a nyolcszög is tér?” Ó, azok az ókori görögök... Azok csináltak ötszögletűt is... Sokszögek: Idézet: „Az egyes sokszögeket az oldalaik száma alapján nevezzük el, ahol a görög eredetű szám-előtaghoz kapcsoljuk a -gon suffixumot.”
A "square" elsődleges jelentése négyszög, négyzet. A tér már csak utána következik. Azaz nem a gugli a hibás, hanem aki gondolkodás nélkül elfogadta a fordítását.
Sok más helyen is szerepel a 'square wave", mégis jól fordítják. Square_wave
Az amerikaiak is csináltak ötszögletűt, csak nem teret, hanem épületet. El is nevezték Pentagon-nak (azaz ötszögnek)...
erbe: L.: utolsó mondatom...
A hozzászólásom nem kifejezetten neked szólt, hanem úgy általában és annak kiegészítéseként.
Igazad van, a gugli fordító is a négyszöget hozta, nem a teret.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |