Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   266 / 621
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Márc 2, 2019 /

dr Fiala Károly pont hétfőn tartott nagysikerű előadást aa HTE rádiótűvközlési szakosztály rendezésében az új t- székházban az 5G helyzetéről.. Akkora volt az érdeklődés, hogy két előadást kellett tartani.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /

Idézet:
„Az a baj, mindenki a telefonok teljesítményével példálózik”

Miért lenne baj? A sugárzás dózisa a térerősség (a test egységnyi felületére jutó teljesítmény) és a besugárzási idő függvénye. A térerősség pedig a távolság négyzetével csökken. Ebből következik, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen messziről érkezik a kisugárzott teljesítmény.
Majd egész pályafutásomat rádiós környezetben töltöttem, (igaz nekem is két lányom van, de a kisebbik lányomnak, sem a férjének semmi köze nem volt soha közvetlenül a rádiózáshoz) Megfordultam az összes magyarországi adóállomáson (a mikró antennáknál ki is volt írva, hogy az antennák előtt tartózkodni tilos) mértem rádiótelefon hálózatokat, és még élek.
(#) ktamas66 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 2, 2019 / 1

Az ilyen érvekre reagált úgy az egyik orvos ( azt hiszem a génkezeléssel kapcsolatban), hogy az emberek kb. 500 éve dohányoznak, és csak az utolsó 50 évben derült ki, hogy rákot okoz.
(#) szs válasza ktamas66 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Aha..
-Az emberiség nem 500 éve dohányzik. Amerikánusföldön többezer éve dohányoznak, Európára igaz a nagyjából 500 év.
-Nem az derült ki az utolsó 50 (nem is annyi) évben, hogy a dohányzás rákot okoz. Az lett egyértelmű, hogy aki hajlamos bizonyos daganatokra, és még dohányzik is, az esélyesebb, hogy kifejlődik nála a daganat. (Ebből természetesen az is következik, hogy ha nem dohányzunk, kisebb a sansz az undok rákjainknak, hiszen a dohányosok 20%-a tüdőrákban, pár százaléka egyéb, pl szájüregi daganatok, és/vagy ezek szövődményeitől hal.)
-Az amerikánus biztosítási rendszer azt sulykolja, hogy az csak természetes, hogy aki veszélyezteti magát, annak ők nem úgy fizetnének -hát a dohányzókat kevésbé kell gyógyítni, a befizetett (ott jószerivel önkéntes) pénzből a dohányzóknak kevesebb pénzt kell visszajuttatni.
Ezzel szemben:
-Végül a dohányzók minden egyes tagja belehal -vagy a dohányzásba, vagy csak úgy.
-Én úgy tudom, a nemdohányzók is meghalnak.
-(A teherautósofőrök egy része közlekedési balesetben hal meg. Egy része otthon. Ha munkakerülő csavargó leszek, örökké élek? )
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
(#) szs válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Idézet:
„tény, hogy a vonatvezetők zömének lánya születik... Azaz a kromoszómákra van valamilyen hatása a felsővezetéknek."”

És miért csak a vonatvezetőnek? A mozdonyvezetőnek miért nem?
Szeretetreméltó, hogy bizonyos legendákat azért kell elfogadni, mert kategorikusan kijelentette valaki: "tény".
Hát nem tény.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Idézet:
„tény, hogy a vonatvezetők zömének lánya születik”
Ez a legenda a mobiltelefon állomásokon dolgozókról is terjed, miközben számos kollégám bizonyítja az ellenkezőjét.
(#) bbalazs_ válasza szs hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Régen a dohányzás ritka élvezet volt, max. hetente egyszer. Régen nem voltak láncdohányosok. A férfiak nagy része csatában is elhullott, meg egyéb fertőző betegségben. Nem volt idő kifejlődni a hosszú távú tüneteknek. A nők tömeges dohányzása nagyon új jelenség.
A dohányzók nemcsak úgy hipp-hopp meghalnak. A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte.
Más szennyezőforrás is van a levegőben jócskán, minek ezt még egy (nem kötelező) plusz kockázattal megfejelni?
(#) sonajkniz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Idézet:
„A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte.”

Csínyán az ilyen kijelentésekkel. Könnyen átmehet összeesküvés elméletek kitárgyalásába.
(#) nagym6 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Idézet:
„A TB súlyos pénzeket kell kiadjon a gyógyításukra előtte.”
Pártatlanul: Az állam hatalmas pénzeket szed be a dohányosoktól a cigi áron lévő adóból. Pontosan nem tudom, de az 1000Ft.-os cigin kb.: 600-700Ft. az államé. Tehát bőven beszedik a gyógykezelés költségét.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Ez egyáltalán nem baj. Ha rajtam múlna még drágább lenne. Most épp Hollandiában vagyok, itt 9-10Euro egy doboz cigi. Nem is látok dohányosokat sehol. Meg szétdobált csikkeket sem.
(#) mex válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Gondolom, annál több fűtől jókedvű állampolgárral lehet találkozni...
Amúgy én sem dohányzom
(#) Gafly hozzászólása Márc 3, 2019 /

(#) lelkes amatőr hozzászólása Márc 3, 2019 /

Manapság már semmi se biztos!
Javítanék egy panelt, méricskélek a feliratok szerint, semmi se stimmel.
A szitázásnál a B-E felirat felcserélve.
És ez egy neves gyártó egyik panelje. Gondolom, nem csak ez az egy darab készült belőle.

CAM_0377.JPG

(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Nem tudták kiszámolni, hogy mennyi ideig tart feltölteni az akksit 2A-es röltővel 7óra, 1A-essel 14 óra. Szerintem bőven elég lenne az akksinak a fele is, 18Ah helyett 9Ah. A jelenlegi telómnak 4-5Ah van, de a több, jobb.
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Hiszem ha látom. A cikket én is olvastam. Persze, ha rákötök egy 60 kilós akkut, akkor évekig is elmegy róla. Az enyém is elmegy több mint egy hetet okostelefon létére, de a súlya ennek sem kicsi Cubot King Kong 3.
(#) erbe hozzászólása Márc 4, 2019 /

Térhullám generátor
A szöveget is idemásolom, mert eltűnhet:
Idézet:
„LCD GM328A tranzisztor teszter ESR mérő tér hullám generátor”

Már csak azt kell kitalálni, mire használjuk a térhullám generátort! Időutazásra, fénysebesség átlépésére, teleportációra, ...?
(#) david10 válasza erbe hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Ezzel macskát lehet tesztelni, csak azok érzik a térhullámokat meg a feng shui-t.
(#) Hp41C válasza erbe hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Mutter butter bajonet komm auf => A nyavalya törjön ki.
(#) nedudgi válasza erbe hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

A részletes ismertetésben olvasható az eredeti angol szöveg, "square wave generator".
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
(#) erbe válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Az már nem olyan érdekes.
(#) lazsi válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Akkor a google fordító a hibás!
Ezt helyesen úgy kellett volna fordítania, hogy:
"tér hullámos jelzés generátor"
És persze még véletlenül sem szabad megmutatni megjelentetés előtt valakinek, aki ért is hozzá...
(#) sany válasza erbe hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Mindegyikre. Tudtam én, hogy eddig nem jól használtam. Hol a rejtett menüpontja?
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Pedig, ha következetesen fordított volna, akkor ". . . ESR mérő gyakori tér hullám generátor" -ra kellett volna. A frequncy -t miért hagyta ki a fordításból?
Az angolok a négyszögletű tereket square -nek hívják, mi a nyolcszögletűt oktogonnak. akkor a nyolcszög is tér?
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Lássuk be, ezért szép a magyar nyelv!
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
(#) Hp41C válasza pucuka hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Idézet:
„Az angolok a négyszögletű tereket square -nek hívják, mi a nyolcszögletűt oktogonnak. akkor a nyolcszög is tér?”

Ó, azok az ókori görögök... Azok csináltak ötszögletűt is...
Sokszögek:
Idézet:
„Az egyes sokszögeket az oldalaik száma alapján nevezzük el, ahol a görög eredetű szám-előtaghoz kapcsoljuk a -gon suffixumot.”
(#) erbe válasza lazsi hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

A "square" elsődleges jelentése négyszög, négyzet. A tér már csak utána következik. Azaz nem a gugli a hibás, hanem aki gondolkodás nélkül elfogadta a fordítását.
Sok más helyen is szerepel a 'square wave", mégis jól fordítják.
Square_wave
(#) lazsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Az amerikaiak is csináltak ötszögletűt, csak nem teret, hanem épületet. El is nevezték Pentagon-nak (azaz ötszögnek)...

erbe:
L.: utolsó mondatom...
(#) erbe válasza lazsi hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

A hozzászólásom nem kifejezetten neked szólt, hanem úgy általában és annak kiegészítéseként.
(#) pucuka válasza erbe hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Igazad van, a gugli fordító is a négyszöget hozta, nem a teret.
(#) Gafly hozzászólása Márc 8, 2019 / 1

Következő: »»   266 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem