Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Én nem látok value nevű rekordot a json fajlban. A kododban meg if root value van. Ilyen nincs. Root sensor és táska values az van. Itt kellene megoldani, hogy a humiditi re álljon rá. Valami ilyesmi lehet a megoldás
Serial println Root("sensors").("humiditi").("value") Vagy sensors helyett táska values. Nem látom rendesen a fájlban a zarojeleker. Meg az is lehet hogy sensors.taskvalues.humiditi.value Nincs pc a közelébe a telon meg nem annyira jó nezegetni A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
json
Sziasztok!
Hogyan tudok arduino-ban hasonló megszakítást beállítani, mint az attachInterrupt, ami egy belső jelre van beállítva? Konkrétan az avr indulásakor elindul a micros() függvény, majd egy ha a micros() elér egy bizonyos értéket a program azonnal hajtson végre egy utasítást. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
És az OCR1A értékét a program futása során változtathatom vagy csak fix értéket adhatok neki?
Figyelj oda, hogy az Arduino timer-t használ a millis() és a micros fv-ekhez (timer0-t ha jól tudom). Ha servo-t használsz, a timer1 van használatban (azt hiszem), tehát ott sem garázdálkodhatsz csak úgy! Beállítasz valamit, erre egy másik dolog nem fog működni...
Akkor átírom az egészet, mert pont a timer0-t állítottam be, köszi, hogy szóltál.
Igazából gyújtás vezérlés lenne, és mivel fordulatszámtól függ a gyújtás ideje ezért változnia kellene, hogy a timer interrupt mikor aktiválódik, ezért kellene, hogy amikor a program kiszámolja a fordulatszámot módosítsa az OCR1A értékét is.
Ha kiíratod soros porton a regiszterek értékét, látni fogod, hogy használja-e valami, vagy még a gyári állapotban van.
Sziasztok!
Ha analog input portból szeretnék kimenetet csinálni elég ez a kód?
Valamiért nem jelenik meg rajta... Nem kell még engedélyezni valahol?
Próbáld a digitális pin számozás értékkel = 14
Bővebben: Link
És ha timer interrupt-ot használok, akkor is megáll a loop()-ban lévő programom vagy párhuzamosan fut a kettő?
Most nézem, nekem pont az A6-os A7-es láb kellene Arduino Nanon, de a rajzon valamiért ennél a két lábnál nincs C jelölés, lehet, ez a két láb nem tudja a digitális outputot, de a többi hat igen?
Rajz
Azokat az I2C is használja, ha installálva van valami rá!
Egyébként minden pin használható Ki vagy Be menet ként.
A6 és A7 csak analóg input (IC 19 és 22 kivezetése), kimenetként nem használható. Az I2C SDA és SCL az A4 és A5 analóg bemenetekkel közös. Nézd meg az MCU adatlapján!
Bocsi!
Akkor ez a tokozás kivételes! (Legalább most már ezt is megnéztem.)
Ezeknek semmi közük egymáshoz. Az A6 és az A7 az ADMUX két bemenete, azokon a lábakon (19 és 22) más funkció nem érhető el. A PC6 és PC7 az pedig a PORTC 6. és 7. bitje, amiből az utóbbi nem került kivezetésre ezen a tokon. A PC6 pedig a 29. lábon érhető el, és ez egyben a reset is.
De ha megnézed ugyanennek az adatlapnak az 1-1 ábráját, akkor magad is láthatod.
Egyszerre csak egy program futhat! Nem dual-core AVR-ről beszélünk.
Köszi, kiderült vargham-nak van igaza, eme két láb nem állítható át. Viszont nekem ezzel is segítettél!
Köszönöm!
Űberkirályak vagytok! És mit szenvedtem tegnap vele, hogy miért nem jó, már már a pokol legmélyebb bugyraiban jártam.... Most áttettem a potikat az A6-7-re, az A0 meg már tudja nyomni a CV vezérlőjelet a másik szintinek! ![]()
Sziasztok!
A fiókomban találtam egy "Pro Micro ATmega32U4"-es panelt. A hátulján 5V és 3.3V is szerepel, de nem szeretném elfüstöltetni. Ez azt jelenti, hogy mindkét feszültséggel járatható, de 3.3V-nál max. 8MHz-en megy? A frekit hogyan lehet átállítani?
A HESTORE oldalán található információk szerint a RAW bemenetre 5V-ot kell adn. A másik lehetőség az USB csatlakozón keresztül történő táplálás, ez is 5V-al történik.
A VCC láb elvileg kimenet (ott jön ki az 5V-ból a panelen található LDO által előállított 3,3 V). A kapcsolási rajz szerint a mikrovezérlő 3,3 V-os tápfeszültséggel működik, de ezt a feszültséget a panel maga állítja elő az 5 V-os külső tápfeszültségből..
Nagyon köszönöm!
Nem ott vettem, de pontosan ugyanerről van szó, még a J1 jumper is rajta van, ami elég meredek megoldásnak tűnik. A 3.3V-os működtetéshez rövidre zárja a stab IC be és kimenetét. Ez járható út, vagy inkább elvágjam és átkössem, ami szükséges?
Nem jól írtam.
Ha J1-et rövidre zárom, akkor 5V-os, ha nem, akkor 3,3V-os az Arduinóm.
Beszereztem egy frekiváltót az esztergámhoz, de motort keríteni hozzá nem volt egyszerű,mert amit akartam az a relatív kis méret a maximális 3-550W teljesítmény igény. Az 550W-os motorok már nagyok, így 370W lenne az ideális méretben, de ezek jellemzően segédfázisos motorok, nem pedig 3 fázisúak. Mivel jelenleg megoldottnak tűnik a frekiváltós 550W-os motor (kellett valami, így elengedtem az igényeimből a méret kérdését), így a további irományom csak elméleti feszegetés jellegű. Továbbra is kerestem egy olcsó megoldást a segédfázis meghajtására frekvencia váltóval. Korábban az Atmelnek (és pár más cégnek is) volt erre céláramköre példa programokkal és a keresgélés közben találtam ezt: OpenVFD. Szerintem jó alapja lehetne egynek, amennyiben átírásra kerül a 3 fázis eltolása és a feszültségviszonyok is a helyükre kerülnek, de természetesen nem értek hozzá így előbb ismerkednék vele.A kód lefordul és szeretnék vele „szárazon” játszadozni viszont nincs oszcilloszkópom. Miként tudnám láthatóvá tenni a jelalakot? Gondolok itt valami arduino szimulátorra vagy valami olyasmire amivel a jelalakot láthatnám, mégha nem is valós időben. Esetleg olcsó usb-s szkópra tipp?
Ez nem egy égetően fontos projekt számomra, hanem ismerkedni szeretnék magával a programmal!
Mivel nem mérni akarok csak indikálni, megfelelne egy usb-s hangkártya is aminek 2 sztereo mikrofon bemenete van. Valami dso138 féleség már volt a kezemben, nem rossz a maga nemében, de nem érzek késztetést rá. A Hantek már egy komoly műszer, jelenleg valami olcsóbb megoldás érdekelne.
Az hiszem ezzel el leszek egy darabig, megnézem mire képes. Nanora lefordult, első blikkre működik.
Sziasztok! Lenne egy áramkör, amelyben egy NodeMCU, DS18B20 szenzor, DS1302 óramodul, egy OLED kijelző és egy 4 csatornás relay board van összekötve. Jól is működik, de az óra 5:00nál mindig megáll és nem számol tovább. Ha újraindítom akkor megint elkezdi számolni az időt 5:00tól. Mi okozhatja ezt a hibát?
Szinte biztos, hogy a kódban van valami elkavarva/beállítva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |