Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy sejtem hogy a kültéri elektronika halódott meg .
Érdekes dologba futottam bele véletlenül. Kivettem a kültéri panelt, hogy átmérjem hátha belefutok valamibe. Kivettem a kommunikációért felelős OPTO-kat és az előtte lévő S vonal alkatrészeit. Igazából mindent rendben találtam ezért visszaraktam, kivéve egy ULN2003-at azt mérés nélkül cseréltem mert láttam már meghalni, majd betettem a kültéribe, bekapcsoltam semmi, majd észrevettem hogy nem dugtam vissza a kültéri ventilátorát. Illegálisan, de menet közbe bedugtam, és elindult minden. A villogó sárga led abbahagyta a villogást, felpörgött a ventilátor, elindult a kompresszor. Itt nem is tudom miért de kikapcsoltam majd újra vissza megint elindult. Viszont amikor ezután lekapcsoltam, hogy visszafogassam az IGBT-t a hűtőbordára, hogy nehogy elmelegedjen, plusz a panel földjét sem kötöttem vissza elsőre, azt is pótoltam és azóta nem indult el többet.
Egyébként a panel földje és a hálózati föld között van 110V feszültség, ha nincs bekötve. Nem gondolnék program, vagy mikrokontroller hibára, mert 2x sikerült elindítania a készüléket és felpörgetni a kompresszort. Viszont most tanácstalanul állok a történtek előtt. Valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2019
Ha a földet lekötöd elindul ? Ha 110v van rajta akkor valami ott még nem kerek . Tuti van még valami hibás alkatrész ami kiviszi a féltápot a földre .
Azóta akár mit csinálok nem indult el. Hiába kötöm ki a földet hiába kötöm ki a ventilátort semmit sem csinál.
Sajna akkor komplett elektronika csere .
Szevasz!
Ha benne van a szokásos zavarszűrés, mely szerint a 0 és a fázis között 2 sorbakötött kondi van és ezek közös pontja megy (menne) a védőföldre, akkor ott egy kapacitív osztó van és az 115V. Mint a PC tápoknál... Üdv: StMiklos
Van benne. Egyébként ő lenne a panel már meg is rendeltem... (de azért jó lenne ennek a bajára rájönni)
Nem tudhatom , még nem javítottam ilyen elektronikát , ilyen hibakeresésekre nálunk nincs idő . Vagy kültéri vagy beltéri elektronika csere és le van tudva a javítás , sajnos nincs aki megfizesse a hibakeresés-javítás órabérét és még az sem biztos hogy működni fog ha elkezdi a szerelő . Adrián magának javítja ő ráér ...
Volt rá próbálkozás , kivettem az elektronikát ,elküldtük egy elektronikai műszerészhez , két hét múlva visszajött (jó! felirarattal a cetlin) beraktam nem működött . Ezt kétszer eljátszottuk azóta nem javíttatjuk az elektronikákat csak cseréljük.
Abszolút megértem. Őszintén szólva én sem tudom hogy merre menjek tovább. Ami alkatrészek gyanúba keverednek, tesztelve kimérve egyenként mind jónak bizonyul. Viszont egységében mégse működik, kivéve 2 alkalommal ami végkép feladta a leckét. Hogy lehet hogy 2x elindult úgy hogy tulajdonképpen semmi nem változott. (1 IC cseréjét leszámítva, de utána hiába ismételtem meg a cserét többé már nem volt hatása). Vakon javítani nagyon nehéz az ilyen jellegű hibát. A LED-ek ráadásul elárulnák, hogy melyik blokkba van a hiba, de sehol semmi infó róluk. Én is megrendeltem már egy új panelt e-bayről (4-ed annyiért mint a gyártótól), de attól még a fantáziámat böki hogy mi ment ebbe el.
Üdv! Csak akkor feszosztó, ha a PE (zöld/sárga) lóg a levegőben. Ha a köztes pont földpotenciálon van akkor középen a Nullával közel egyenlőnek kell lennie a potenciálnak. Ha ez nem így van akkor valami nincs rendben.
Üdv! Talán annak a műszerésznek látni kellett volna egyben a gépet.
Látott már klímát egyben tudta melyik csatlakozón mi van de valahogy mégsem sikerült neki . Az on of os gépeknél még sanszos lehet az elektronika javítása , de az invertereseknél már egyszerűen nem éri meg az időt ráfordítani . Ahány típus annyiféle kül-beltéri elektronika és még a kettő közti kommunikáció is gyártónként változik (de lehet hogy típusonként) Egyébként meg az a legnagyobb baj hogy sem a kapcsolási rajz sem a processzor program nem lelhtő fel sehol , innentől csak kisebb dolgokat ,mondjuk egy relécserét lehet -érdemes megcsinálni ...
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2019
Fogok még kísérletezni vele. Ennél bonyolultabb elejtronikákkal dolgozom nap mint nap...
Egyébként mennyire variálhatok ezek a berendezések? A kültéri beltéri páros egymáshoz készül vagy kombinálható? Működhet-e másik hasonló kültérivel ?
Minden gyártő egyedi kommunikációt használ , max tiusonként cerélheted össze ,(pl az lg nem megy a mideával )
Ja, nem is állt szándékomban márkákat kombinálni, csak márkán belül. Ennek a beltérije tetszik, jó a desig, viszont ritka, nem igazán kapni.
Információ jelleggel:
A kommunikációs vonalon van 2 dióda egy nagyobbacska ellenállás és 2 opto. Ezeken keresztül oldják meg a beszélgetést. Az egyik opto bemenetén párhuzamosan volt egy 100nF-os kerámiakondi. Na ő volt a baj. 100Ohm körüli ellenállása volt zéró kapacitás mellett... Csere óta a készülék működni látszik. 4-5 bekapcsoláson van már túl, minden alkalommal sikeresen indult.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy LG Art Cool Gallery klímám, ami CH5 hibakódot jelez, nincs kommunikáció a kültéri és beltéri egység között. Elvileg ez a kültéri egység paneljének a hibája. Találkozott már esetleg valaki ilyennel? Tudnátok segíteni a panel javításában? Előre is köszönöm a segítséget.
Az LG nél elő szokott fordulni ilyen esetben hogy elég egy áramtalanítás ,és visszakapcsolás mielőtt bármit teszel próbáld meg ezt .
Köszönöm a választ. Áramtalanítás már megvolt sajnos. A kültéri egység panelén megnéztem a biztosítékot, az jó, kiszereltem belőle a panelt, de így ránézésre nincs megégve rajta semmi, kondik nem púposak.
Szia! Világít valamilyen led a kültéri panelen?
Legutóbb, mikor ilyen hibával láttam LG masinát, ott kiment a PFC IGBT-je és lényegében nem kapott tápot a panel. Áthidalva az adott részt a gyengeáramú rész feléledt, de egyéb hibákat dobált.
Szia!
A LED-et nem néztem még a kültériben, visszaszerelem a panelt és megnézem. Lehet ezt a fajta hibát javítani szerinted?
Sziasztok!Vásároltam Romániában egy PAXTON 3,5 KW-os klímát.Bekapcsolás után a belső egység működik megy a ventillátor,de a külső egység nem kapcsol be,majd néhány perc otán kiírja a E0 hibakódot!Mi lehet a gond ebbe szeretnék segítséget kérni.Köszönöm előre is.
Amit találtam táblázat azt írja hogy kommunikációs hiba , ez rögtön felszerelés után előjött vagy használtad egy ideig ?
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2019
Szia!Felszerelés után azonnal,egyáltalán nem kapcsolt be.
Akkor elkötöttél valamit , nézd meg hogy a vezeték a beltériben és a kültériben is egyformán legyen bekötve .
Na megnézte a szaki az öreg nimbusz duál klímát és megállapította, hogy gázhiányos R407c
Ilyen már nem létezik mondta, cserés. Nem méregetett, a hőcserélő jegesedéséből következtetett erre. A dolog azért dühít mert a duál másik ága tökéletesen működik és ha cserélnem kell az minimum fél misinél kezdődik. Nincs rá szerintetek se más megoldás? Egyébként érdekes módon most működik.
Keress másik klímást ... A duáloknál általában a hosszabb csövezésű beltérihez jut kevesebb ha szökik a gáz (azon látszik először) most jó mert nincs nagy hőterhelés . A 407 tudtommal még forgalomban van , csak nagyon felment az ára ..
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Igazad lehet
Velence környékén nem tudtok valakit? |
Bejelentkezés
Hirdetés |