Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem ezeket a találati listában nem is mutatja, mert nem szállít ide A forrasztást még én sem tudom, hogy gondoltam. Ezért kérdeztem előbb.
Nem gondoltam volna, hogy van olyan eladó, aki Magyarországra szállít, de Németországba nem...
Benne vagyok egy pár speciális, nem elektrós csoportba, sokszor felmerül, hogy ide vagy oda nem szállítanak. Olyankor kisegítjük egymást. A háttérben lévő politikát meg nem firtatom. Ha a .de oldalon böngészek, akkor nem is látom a holmik nagyobbik részét. Ha .com-ra váltok, akkor is csak azokat akik szállítanak ide és az olyan linket ahol nem szállít ide csak így látom, ha közvetlenül kapom valakitől.
Én ezeket nézegettem rövidítés gyanánt,gondoltam kiváltani a vastag kábeleket az lcd mögött. Van mini HDMI is
Én is rátaláltam, és már tovább is gondoltam, csak előbb érkezzen meg az LCD. Ha kivitelezhető amit kigondoltam, felteszem ide.
Ingyenessé vált az Xojo fejlesztőkörnyezet ARM processzorra.
Raspberry Pi Zero nem játszik perpillanat, Raspberry Pi 2 és 3 igen, illetve minden olyan egylemezes számítógép, amelyik 32-bit Linux ARMv7 kompatibilis. A CLI alkalmazások eddig is ingyenesek voltak azonban a GUI verziók is azzá váltak. A dolog regisztrációhoz és egy emailhez kötött. Maga a fejlesztőkörnyezet több mint tíz éves, Raspberry-re 2015 óta lehet vele fejleszteni, mondhanám, nem ma kezdték. Van benne Remote Debug, tehát pl. asztali nagygépen mehet a fejlesztés, tesztelni lehet a kicsin (is). Aki ismeri a Basic programozási nyelvet, könnyen el fog benne igazodni. Pl.:
Üdv.
Tud valaki segíteni? Python3 program folyamatos használat esetén a Raspi lelassul. Raspi2 az eszköz+UPS PIco HAT és ELM EOBD Bt-s adatait olvassa be folyamatosan a Python program. (majdan autóba kerül, egyenlőre tesztelem) 900MHZ, 256 GPU, Rasbian. Van ötlete valakinek?
Talán memory leak-el. Nem nő folyamatosan a memória használata?
Igen nő a memória használat folyamatosan, növeltem 512MB-re de azt is elfogyasztja.
Van valami memória regeneráló program, vagy hogyan lehet esetleg megoldani eszt a problémát?
Az okát kell megtalálni, nem a memóriát növelni.
Igen, csak nem tudom hogyan. Erre kértem segítséget.
Hát erre látatlanban nehéz jobbat mondani, mint amit google első pár találata is leír a "python memleak" kifejezésre...
El, ha nincs a futó program(ok)ban csapda, amitől dob egy hátast.
Csak egy weboldalt jelenítene meg, nagy feladata nem lesz.
Sziasztok!
UART-ot hogy lehet olvasni ? Találtam egy ilyet :
Én Pythonból oldottam meg. Crontab indítja boot közben és folyamatosan fut a háttérben a Python programom, ami kezeli a soros portot.
Ha mindenképp shell alatt akarod megoldani, próbálj ki esetleg a screen parancsot: Bővebben: Link
Nem akarom mindenképp. Pythonos verzió is tökéletes.
Ha Pythonnal akarod megoldani, kicsit fejlesztgetned kell hozzá, de szerintem igényesebb megoldás. Használd a serial függvénytárat, abban minden benne van, ami kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
Az alábbi kódban tudnál esetleg segíteni? (python) Nem hozza létre a test_data.csv fájlt.
Az "a" -val fájlnyitás nem hoz létre fájlt, ha nincs.
Megoldás: előbb létrehozod, ha nincs, majd append-del nyitod újra. (Lehet, h tévedek, majd kijavítanak)
Igaz, bár úgy sem hozza létre a fájlt, ha kicserélem.
Ez viszont létrehozza, de serial adatot nem ír beleJön adat)
Egy nem-python megoldás. Látom, hogy timestamp-ot raknál minden sorra.
Nos, ha linux, akkor létezik a ts parancs, ami minden sor elé rak időbélyeget. A moreutils része. Ekkor ennyi a program:
Erre nekem ezt írja ki:
Idézet: „ IndentationError: unexpected indent ”
Terminal paranccsal létre lehet hozni bármilyen üres fájlt. Pl.:
Köszi , újratelepítem , mert valamiért elszállt az UART rx része és az istenért nem tudom működésre bírni.
Kamerát szeretnék építeni, ami szoftver oldalról nem annyira kérdéses, de a kamera az nagyon is! Szóval egy ház felújítása során szeretnék egy pontot figyelni (bejárat, de a kamerától elég távoli ajtó) és jó lenne ha tudna fullHD-t 30Fps mellett rögzíteni. A triggert mozgásérzékelő adja, nem muszáj a képet figyelni. Szóval a lényeg az lenne, hogy valami kamerát keresek amit talán rpi-n tudok használni és az objektív a 12mm-es menetes (mint a CCTV lencsék vagy esetleg c-mount, mert ezek vannak itthon), hogy cserélhessem más gyújtótávolságúra. Kipróbáltam egy usb-s webcammal/laptoppal, hát nem vagyok felismerhető az ajtóban állva Az egész projekt kb 1-2 hónapra szól.
Tehát a kérdés, hogy erre elég lehet az rpi vagy inkább nézelődjek más irányba és milyen kamera tudná ezt a kitételt teljesíteni?
Hali!
Kiszámoltad fullhd/30fps folyamatos rögzítés mekkora helyet igényel? Vagy wincsis megoldású rpi kell... Én nem ragaszkodnék a fullhd-hez, és valami mozgásérzékelős rögzítősön gondolkodnék. Kinából lehet olcsóbban megúsznád egy web/ip kamerával, ami tud rögzíteni mozgásra, és kész is vagy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |